Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

frytka111

jak wyleczyc odparzenia pupci u dzieci

Polecane posty

mam wielki problem moj synek dostal biegunki pupcia bardzo mu sie odparzyla robilam mu kąpiele w rumianku smarowalam tormentiolem, sypalam alantanem, roztwór fioletu tez nie pomógł. Co mam robic jest mi go bardzo zal bo gdy go przebieram bardzo placze z bolu

krem sudocrem,jest dość drogi,ale według mnie nie ma nic lepszego,naprawdę polecam

Gość ponoć jak jest ciepło
to oprócz tych zabiegów kosmetycznych dobrze żeby pupcię powietrzyć trochę (tzn niech poleży z gołą)

Gość jeżeli takie zabiegi
nie pomogły to proponuję iść do lekarza bo być może będzie potrzebna maść z antybiotykiem miałam tak u swojej córeczki......... pozdrawiam i życzę zdrówka:)

Gość jest taki krem
nazywa się bobo gal, tani, bo ok 5 zł dość spore opakowanie, bardzo wydajny, a u mnie zadziałał błyskawicznie! Niestety nie w każdej aptece można go kupić, ja w swojej zamówiłam. Polecam!!!!!!!!!!!

Gość ja mojemu
a babciny sposób z mąką ziemniaczaną też jest dobry

Gość ochyda
sudocrem jest bardzo dobry, polecam

Gość duzo wietrzyc pupe

Gość wietrzyc pupe i sudocrem
kapiel w rumianku

witam...miałam wczoraj ten sam problem,pupka sie strasznie odparzyła córcia jest chora i tez miala biegunke,zrobiłam jej kapiel w mące ziemniaczanej (w szklance wymięszać make z wodą i dolac do wanny to reszty wody) po kąpieli osuszylam delikatnie pupcie posypalam mąka ziemniaczana obficie i do pampersa troszke tez...dzis rano juz jej nie bolało mogłam ja swobodnie wytrzec po kupce chusteczka,skóra co prawda jeszcze jest zaczerwieniona ale juz bardziej "sucha"i teraz smaruje kremem na odparzenie nivea lub sudocrem,oprucz tego biega bez pamperasa co jakis czas aby skóra mogła oddychac szybciej sie goi,nam pomogło .

Gość nikola--
---- czy ktoś ci kurtyna płaci za podnoszenie tematów z przed prawie 3 lat! Porąbało cie kobito i to jeszcze na forum ogólnym!!!

Gość atramencik123
u nas sprawdza się tormentiol

nie patrzyłam na date kobito!!! poprostu weszlam bo mialam ten sam problem, a temat jest dalej aktywny wiec o co ci chodzi człowieku z głowa wszystko wporzadku? nikt mi za nic nie pałaci!

grubo ,zykły krem nivea albo nivea na odparzenia,albo penaten i czesto zmieniac pieluszke, obmywac skóre ciepła woda z mydlinami