Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mikkaa

Chłopak-ARAB Dziewczyny co sądzicie o tej narodowości?

Polecane posty

Z tego co czytam,niektóre panie mają rację.Ale nie zawsze wszystko musi się źle kończyć... Nie każdy Arab jest tym złym,który nie szanuje swojej kobiety... Ja też osobiście mam znajomych Arabów i są bardzo sympatyczni jak rozmawiam z nimi o ich kraju.Są ze mną bardzo szczerzy,kiedy zadaje im pytania.Ostatnio jeden ze znajomych powiedział mi,że to prawda iż może on mieć 4 żony.

Gość zapraszam na wróżby e-mail
zapraszam na wróżby email zadajesz 20 pytań możliwa także porada sugestia co zrobić jak masz dylemat. odpłatne 5zł anna_anielaa65@o2.pl

Gość nawet się z nią p[ewnie nie
ożenie. A tym bardziej jak to jest w UK czy niemczech :D tylko ją przerżnie kilkaset razy a potem nagle okaże się że ma narzeczoną co mu rodzice załatwili :D

"Ja też osobiście mam znajomych Arabów i są bardzo sympatyczni jak rozmawiam z nimi o ich kraju.Są ze mną bardzo szczerzy,kiedy zadaje im pytania.Ostatnio jeden ze znajomych powiedział mi,że to prawda iż może on mieć 4 żony." bo oni są zawsze sympatyczni... do czasu... a 4 żony to fikcja, możliwe dla najbogatszych

Gość buahaahahahaha ha hah ha
"poznałam 2 lata temu swietnego faceta oczywiscie araba" 2 lata temu ty ty ledwo pełnoletnia byłaś. Szukaliście się i ....? Wierzysz w to? Wraca do polski bo...? Może chce jeszcze u ciebie od razu mieszkać bo juz coś wynajmujesz? no i sex w pakiecie? taka pomoc w pierwszych miesiącach? a potem i tak wróci do domu :P

Gość Anala
po pierwsze. kobieta wychodząc za Araba nie musi zmieniaćswojej religii. jednak mogą wystąpić problemy ze ślubem (i od strony Islamskiej jak i Katolickiej zależy na kogo traficie). 2. Wg. wiary Islamu dzieci musza być wychowywane na Muzułmaninów, jednak jezeli chcesz wziąsć też slub katolicki (co jest oczywiste jeśli nie zmieniasz wiary) to dodatkowo podpisujesz orzeczenie że wychowasz dzieci w wierze Katolickiej. I koło się zamyka.Dla Muzułmanina to grzech śmiertelny wychowywać dziecko w innej wierze. Ale słyszałam o ustępstwach, gdzie pary wychowują dzieci w obu wiarach. Zależy od kwestii dogadania się. Araba trudno wyczuć. Potrafi się szybko dostosować do nowego otoczenia w którym żyje. Są pary, które się dogadują, akceptują granice między wiarą, wychowaniem, kulturą bo chcą byc razem. Ale są przypadki, gdzie kobiety są bite,podniżane, zmuszane do zakrywania głowy tylko dlatego że despotyczny mąz tak chce. U nich bardzo ważna jest matka,ojciec, ogolnie cała rodzina( nawet kuzynowie). Często zdarza się,że męzczyzna poznany w kraju, kiedy wraca do siebie, do swojej ojczyzny zmienia się o 360 stopni. Zdejmuje tzw. "maske", często też jest zmuszany do robienia różnych rzeczy przez swojącałą rodzine. 3. Do związku małzeńskiego z Arabem warto wnieść swój tzw. "posag" poniewaz, w przypadku jego wcześnej śmierci jego majątek przechodzi na dzieci, lub rodzine ( a gdzy na dzieci, to rodzina zajmuje się majątkeim dopóki spatkobiercy nie osiągną odpowiedniego wieku). Tobie jako obcej nie zostaje nic, aczkoliwek posag jaki wniesiesz ze sobą do małżeństwa musi zostać ci zwrócony (ta sama kwiestia w przypadku rozwodów) Jest jeszcze wieeele kwestii, ale nie chce mi się tego wszystkiego opisywać. Nie można wrzucać wszystkich Arabów do jednego worka. Nie jedna kobieta wyszła za Araba i jest szczęśliwa. Przecież wychodząc za Polaka, może równiez spotkać cie bicie, poniżanie. Nigdy nie wiadomo co się bierze.

"kiedy wraca do siebie, do swojej ojczyzny zmienia się o 360 stopni" chyba 180 stopni??? "nie jedna kobieta wyszła za Araba i jest szczęśliwa." niektóre kobiety lubią, gdy ktoś kieruje ich życiem, podejmuje za nie wszystkie decyzje

Gość uwazam ze
ze nie warto, wiekszosci to prawdziwe łajdaki, napoczatku nieba by przychylil by pozniej zniewolic stara ich metoda jak swiat, dla nich kobieta nie ma zadnych praw bo w takim kraju zyja.... badz ostrozna niby nie mozna wszystkich do jednego wora wrzucac, ale ....

Gość Anala
Komiczne, nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Media dużo nagłaśniają, duża bałamucą. Jak już mówiłam,żależy na jakiego się trafi. Rozmawiałam kiedyś z kobietą związaną z Arabem- jest szczęśliwa, a ich związek opiera się na prawdziwym partnerstwie. ( O czym, może pozazdrościć większość kobiet żyjących z Polakami, którzy udają,ze bawią się w związek partnerski). A może masz jakieś doświadczenia? ( Chyba jesteś facetem, więc Arabka odpada- im nie wolno wychodzić za nie-muzułmanina) Znasz chociaż jakiegoś Araba, czy oceniasz po tym co przeczytałeś\ słyszałeś?

Polacy gadają na Arabów a sami są nie lepsi.Też potrafią gwałcić swoje kobiety i traktować je jak szmaty.Oczywiście zawsze widzi się kogoś a nie siebie.No i się gada jacy to Arabowie są źli i niedobrzy dla swoich kobiet.Polak mężczyzna tez potrafi być świnią.

"weronika13weronika Polacy gadają na Arabów a sami są nie lepsi.Też potrafią gwałcić swoje kobiety i traktować je jak szmaty.Oczywiście zawsze widzi się kogoś a nie siebie.No i się gada jacy to Arabowie są źli i niedobrzy dla swoich kobiet.Polak mężczyzna tez potrafi być świnią." Tylko że rzadziej niż arabusy i robią to zwykle całkowicie bezkarnie.

"Chyba jesteś facetem, więc Arabka odpada- im nie wolno wychodzić za nie-muzułmanina" I dzięki Bogu, bo arabki to prawdziwe smoczyce... znaleźć jakąś w miarę ładną to istny cud.. A co do moich doświadczeń, to żona ma 2 koleżanki, które miały facetów arabów... MIAŁY, to słowo klucz w tym zdaniu... Ja znam osobiście jednego, spoko gość - ale to taki totalnie zeuropeizowany typ - wykłada u nas na politechnice, do Jordanii to chce jeździć jego żona - Polka na wakacje, bo on się z europy nie chce ruszać - jemu tu się tak podoba - a tam ciemnogród (jego słowa)... ale gość jest ateistą, pije alkohol i mówi, że jakby był Polką to by za żadnego araba nie wyszedł - taki z niego arab

Gość hahahaaahaha
Najeżdżacie na Polaków tak, że widze w was dziweczynki które wiązały się tylko z blokersami albo komiksów się naczytały. Jest tyle super chłopaków z Polski, miałam paru mężczyzn w swoim życiu i żaden Polak nigdy mi nie odmówił kieszonkowego na nowe ciuszki czy wypad ze znajomymi. Mimo że mamy obydwoje pracę, mój chłopak zawsze poświęca coś ze swojej pensji na moje buty, torebki etc. I nie są to grosze. Dla niego tak właśnie wygląda model rodziny, że kobieta chodzi do pracy, zarabia, ale przyjemnoś jej "należy" zrobic i tak bylo nie tylko z tym facetem a z każdym jak wy to mówicie "polaczkiem". Prawda jest taka, że TO WY WYBIERACIE ŁAMAGI ŻYCIOWE WYKORZYSTUJĄCE WAS I PONIŻAJĄCE czy to polak czy ciabaty. Tak was beda ludzie traktowac jak wy sie traktujecie. Jak facet sie upija i nie umie sie zachowac to TRZEBA GO RZUCIC a nie wypisywac na forum aby dodac sobie otuchy ze pakole w porównaniu z polakami sa lepsi- BO NIE SA. Jak zadajecie sie z marginesem to i oczywiscie, ale ja jakos mam wspaniale 2wspomnienia o kazdym chlopaku z polski. ale do tego trzeba czasu bo nie odrazu dostaniesz kase na siebie od faceta ktory cie szanuje, to musi byc jak w malzenstwie a to wymaga czasu, a jak pakol albo inny marginesiak chce cie zdobyc to juz na pierwszej randce kupi ci buty albo jeansy- tak tak dokładnie jak w filmie galerianki. Chcesz zeby ktos sie z toba dzielil pieniedzmi ale i sercem? to podejdz do zwiazku powaznie a tak bedzie. albo bierz łatwą kase od pakola i się sprzedaj jak tania k***a na drodze ekspresowej. powodzenia

Gość g_i_karola
przeczytałam tu już chyba wszystko...jacy to oni nie są...a jacy są...a tak na prawdę ważny jest człowiek a nie to czy arab czy polak czy turek czy chińczyk!!!Jak tak się zmieniają po powrocie do kraju to po co tam jechać...nie jechać i tyle!A np. w moim przypadku jest tak że miałam oczywiście doświadczenia z Polskimi mężczyznami i powiem szczerze nie były za ciekawe...a obecnie jestem z Francuzem pół arabem...i nie ma to dla mnie znaczenia że jest tym pół arabem, oprócz pięknych ciemnych oczu:)nie widzę w nim nic podejrzanego, nic w stylu zrobienia ze mnie niewolnicy, powiem szczerze że nawet nie mogę na niego złego słowa powiedzieć i mam nadzieję że tak już zostanie....pozdrawiam wszystkich.

Gość Alex Habibi
Hej dziewczyny. Bardzo sie ciesze ze wpisujecie tu swoje doswiadczenia bo naprawde krew mi sie gotuje gdy patrze na wybryki co niektorych HABIBI. Wyłudzaniepieniędzy,psychicznamanipulacja, a gdyto nie pomagałonawet łzy, wszystkoaby osiągnąć swójcel. Tez dopisuje jednego pana MOHAMED MASSOUNE ale zawsze sie przedstwawia jako Alex. Twierdzi ze jego matka jest wloszka- co jest nieprawda, a sluzy tylko wyrywaniu dziewczyn. Mieszka w Dublinie I jest najgorszym wcieleniem zla jakie w zyciu spotkalam. To co pisze wiele z was potrafi rozkochac w sobie do bolu tylko dla wlasnych kozysci-glownie finansowych. Czy potraficie uwierzyc ze za kazdym razem gdy mowilam ze go kocham on mi odpowiadal : " Nie wieze jesli mnie kochasz udowodnij mi to. Daj mi np. 200 E I pozwol mi pojsc samemu do night club aby sie zabawic, przeciez mnie kochasz to mi ufasz I zrobisz dla mnie wszystko" lub kup mi to kup mi tamtos zkoda slow wogole. Nie moge zrozumiec jakim trzeba byc zwierzeciem aby wykozystywac uczucia w ten sposob. Mozecie mnie za to te slowa zlinczowac ale to trzeba byc ARABEM krotko I na temat. Z tego co mi jeszcze scimnial mial zone Irlandke-jak dostal wize to ja zostawil oczywiscie bo jak twierdzil nie lubi bialych kobiet -woli opalne cki.. To jego slowa naprawde.Teraz gdy ma irlandzki paszport moze miec kazda jak twierdzi, bo niejedna marokanka zrobi wszystko aby wyjechac z maroco. On ma 40 lat a sprowadzi sobie jakas 20 latke co mu bedzie dzieci rodzila I w domu sprzatala, a on dlaje bedzie naciagal bogate europejki.

Gość czerwonekorale
bo to jest tak ..ktoś przeczytał,ktoś ma koleżanke ,mówili w tv,A ja mam go w domu od 13 lat ,jak każdy facet ! chodzi do pracy ,wychodzi z dziecmi ,zostawia skarpetki koło łóżka ,i nie chce mu się wyrzucac smieci ,ogląda mecze ,lubi dobrze zjeśc ,ot normalny facet

Gość Agateczka1000
Nie bój sie niczego. To znaczy zalezy jakim typem on jest. Moja historia zaczela sie dosc ciekawie. Poznalam bardzo przystojnego araba przez internet, przez rok kontaktowaliśmy sie telefonicznie oraz na skype, po roku przyjechal do mnie do Polski , jego viza byla na czas turystyczny czyli tydzien czasu. Okazal sie byc zajebistym czlowiekiem. Opowiedzial mi o swojej religii wszystkie rzeczy , nawet te zle. Gdy juz wyjechal, ja strasznie zatęsknilam, tamten tydzien byl magiczny. Znajomosc zaczela sie 5 lat temu, a od 2 lat jestem jego żoną. Pobraliśmy sie w Polsce, moja rodzina nie wyrazala zgody na slub tam bo byli bardzo uprzedzeni do Arabow. Z jednej strony nie polecam slubu u nich w kraju, ewentualnie poprawiny, jest to ceremonia , gdzie u nich w kraju, nawet obcy podchodza i zkladaja Wam zyczenie, a pozniej idziecie i robicie co chcecie . Tak jak juz zaczelam slub mielismy w Polsce, jego rodzina przyjechala tez i tu . W ciągu tych 2 lat , bylam u niego w kraju ( Algieri ) 3 razy, i raz siedzialam 3 miesiace, oczywiscie juz bylam jego zona. Jest fajnie do tej pory, nikt mnie nie zmusza do zmiany religii , nic z tych rzeczy . Jego rodzice sa bardzo mili , i ciesze sie ze mam takich tesciow. Prawda jest taka ze nie wiadomo na kogo trafisz i jaka bedzie jego rodzina. Mozesz trafic na prawdziwego damskiego boksera i na łajdaka. Trzeba dobrze szukac :) powodzenia. ;*

Gość ajaznam
ja znam osobiscie 2 przypadki kiedy to faceci arabi - przyjechali z Polkami do Polski zostali tutaj na stałe i mają dzieci, także różnie to bywa

Gość ajaznam
a w tej Algierii to część tych Arabów jest takimi muzłumanami jak Polacy

Gość gość
Nie koniecznie od początku traktują cię jak księżniczkę . Poznałam pół araba przystojny wykształcony ale od samego początku coś mi nie pasowało . Poznałam go na necie popisać nie zaszkodzi owszem czarował ale jak coś mu nie pasowała próbował mi coś wmówić widać było że nie lubi sprzeciwu wymuszał itp co mi się bardzo nie podobało . Chociaż jest pół krwi Arabem pół Polakiem to jednak ma te korzennie . Przestałam z nim pisać nie chcę być niczyją niewolnicą a oni nie lubią kobiet silnych psychicznie a tym bardziej sprzeciwu . Dziewczyno drży i uciekaj jak najdalej ale to tylko moje zdanie . Póki jesteś w Polsce i masz rodzinę która cię chroni jesteś nietykalna . Gorzej jak pojawi się dziecko lub gdzieś z nim wyjedziesz . Szanuj siebie i swoje życie . Polacy też są bardzo przystojni. A jak lubisz dreszczyk to weź sobie za męża pijaka lub damskiego boksera ale Polaka

Gość gość
Co tam musze sie pochwalic. Mam prawdziwego Anglika z angielskim paszportem. Zazdrosc was zjada ? Moj Mohamed jest cudowny. Mieszkamy w naszej councilowskiej willi i poswiecamy czas na to co lubimy. Czyli dzieci i ciderek. Nasza milosc jest wielka. Kazda Polka patrzy na mnie z zazdroscia ze mam tak wspanialego narzeczonego. A polaczki pluja jadem ze nie maja tak jak mój ukochany wspanialego bmw 3.0 silnik 2001 zazdrosc was bierze biedaki. Ze ja w wieku 20 lat tyle osiagnelam. Bo jestem zdolna wspaniala i mondra. Znam tez jezyki angielski pakistanski i francuski chyba najlepiej. Obecnie nie pracuje bo dla ludzi z moim wyksztalceniem nie ma pracy w tym kraju. Za to mój miły mnie utrzymuje i zabawia w nocy. Bo poznal sie na mojej niezywklosci i inteligenci. Bedziemy razem do konca zycia obiecal mi to juz. Nie to co głupie polaczki co tu pracuja. Niech widza jak sie bawi szlachta.

Gość Teddysia
Nigdy nie pozwoliłabym sobie na znajomość, a co dopiero związek z arabem! Aż śmiać mi się chce jak widzę te wszystkie zakompleksione "sweet teen", które lecą na tanie, przereklamowane i przesłodzone texty muzułmanów do nich kierowane. Lecą na to niczym mucha na gó*no. Dla mnie kultura nasza i od nich = po prostu nie mogą współgrać razem. Muzułmanie, to pie*rzeni terroryści, którzy zwabiają niedowartościowane europejeczki, obiecują wspaniałą przyszłość, wierną miłość, oddanie, opiekę, wspaniały dom, rodzinę (niczym w bajce o królewnie)... No miód malina! Nic tylko się z nimi żenić, wyjeżdżać w ich strony oraz płodzić kolejnych małych terrorystów bądź też szmaty do zniewolenia (kobiety)! Która naiwna ta naiwna... ja nigdy nie poniżyłabym się do tego stopnia, aby pierw dać się im manipulować, a potem poniewierać. Tyle się ostrzega w Tv, gazetach, internecie kobiety o tych potworach, żeby nie dać się złapać w sidło, to co niektóre dalej robią swoje, a potem mają "efekty".

Gość gość
No co ty, za/je/biś/ci są, król Arabii Saudyjskie swoje córki więzi od 13 lat i im nawet wody do picia nie daje, to pomyśl jak cię będą traktowali ci prości *****cze kóz, toż to raj :P

Gość Euceria
Muzułmanie nie są normalnymi ludźmi, a ten cały Islam, to jedna wielka sekta. Rozstrzelałabym ich jak tylko się da, a o wpuszczaniu do Europy nie ma mowy! Potem panoszą się jak g*wno, budują meczety i marzy im się islamizacja europy... A więc co sądzę o tej narodowości? Uważam, że każda dziewczyna z odrobiną rozsądku w głowie powinna darować sobie związki z tymi psychopatami. Chyba, że chce skończyć jako królik rozpłodowy z pokaleczoną mordą, to proszę bardzo. Takich naiwnych debilek nie żałuję.

Gość gość
mieszkam przeszlo 20 lat za granica i niestety musze wrzucic wszystkich arabow,muzulmanow do jednego worka,jakos nie trafilam , nie spotkalam "innego araba ,muzulmana"

Gość gość
moj maz jest muzulmaninem jestesmy razem 11 lat on ma swoja religije ja moja nigdy nie mielismy problmow w zwiazku przez roznice religijne ,to cale gadanie to jedna bzdura wszystko zalezy od czlowieka i jego charakteru.