Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mikkaa

Chłopak-ARAB Dziewczyny co sądzicie o tej narodowości?

Polecane posty

Gość w Paryżu byłam świadkiem
następującej sceny: zatrzymuje się taksówka. Wysiada Arab i jego kobieta. Taksówkarz otworzył bagażnik, wyjął walizy, pan Arab zapalił papierosa a jego kobieta wzięła walizki. I poszli, on z papierosem, ona z walizkami...

Gość taka jedan
Kobieto przeczytaj sobie książke Zakazana żona!

Powiem Ci tak : Osoby,które tutaj się wypowiadają na tym forum opowiadają nie prawdziwe wiadomości ze zródeł takich jak media.Kobieta,która nie miała nigdy araba i nie ma do czynienia nadal nie wie jak to jest naprawdę.Zadam wam wiec takie pytanie skoro arabi są tacy źli dla swoich zon bija je itd dlaczego tak wiele kobiet i nie tylko przechodzi na ta religie i decyduje się do bycia zona Muzułmanina? aaa i tutaj mamy odpowiedz,która każdy zna.Wiec nie oszukujmy się.Zanim coś powiemy o kimś poznajmy ta osobę.Ja mam chłopaka Muzułmanina z Jordanii z którym jestem już 5 lat.Traktuje mnie dobrze... zdarza się,ze krzyknie itd...Dodam,Arabowie nie są przede wszystkim skąpi i maja wielkie serce. Są o wiele lepsi od polaków...To właśnie Polacy traktują zony i dziewczyny bardzo źle ... jak szmaty Szukają sobie dziewczyny na pokaz przed kolegami dziwkę tak można powiedzieć,zaś muzułmanie nie patrzą na wygląd ,lecz charakter i serce czy człowiek jest dobry.Jeżeli szukasz sobie kogoś na stałe arab nadaje się tobie ,lecz jeżeli chcesz tylko chłopaka na chwile to nie.Mężczyźni z krajów arabskich przywiązują się bardzo do dziewczyny i żyją tylko z jedna na zawsze.Każdy człowiek jest inny nie możemy stwierdzić czy arab nadaje się na chłopaka... Osobę trzeba poznać i wtedy powiedzieć jaka jest ,a nie mówić informacje z mediów .Wiadomo zdarzają się źli mężczyźni,ale to tak samo jak w Polsce.Wiele pije i zostawia zony z dziećmi dla innej kobiety.Każdy jest inny i ma rożne poglądy na świat.jeżeli chciałabyś mnie o coś zapytać magda961@op.pl to jest mój mail.Polecam książkę pt,,Spojrzenie w Islam"Hammudacha Abdalati .Pozdrawiam

Gość bron bozeeeeeee
bron cie panie boze!!!! potem bedziesz uciekala ambasadach z dzieckiem. albo ci dzecka nie odda wywiezie cie i bedzie cie lal\ to juz lepiej ruska albo co!!!

Gość musztarda po obiedzie
mi osobiscie podobaja sie Arabowie Turcy itd nie wszyscy oczywiscie i kiedys myslalam nawet zeby znalezc sobie takiego meza;)jednak po moich licznych podrozach (bylam m.in. kilka razy w Turcji,Egipcie) doszlam do wniosku ze to nie najlepszy pomysl...poznalam wielu Arabow sa naprawde bardzo sympatyczni i przyjaznie nastawieni do swiata,jednak wielokrotnie zauwazylam ze w ich mniemaniu rola kobiety sprowadza sie tylko do rodzenia dzieci i bycia "niewolnica" na kazde zawolanie niestety:( Ale byc moze trafilas na wyjatek.

Gość Arabka
...

Gość Arabka
...

Gość aaaabbbb
Ja mam dosyc duże doswiadczenie z Arabami. Jeżdże do karajów arabskich już od dawna. Może opowiem wam moja historie... W wieku 19 lat wyjechalam z dwoma przyjaciółkami do Egiptu na wakacje. Tam poznałam Karima, przystojnego Egipcjanina. Był naprawde idealny !!! Bardzo wysoki (190cm), dobrze zbudowany,(muskularnie), ciemna skora, czarne włosy i to co było w nim najpiękniejsze i to co mnie do niego przyciągnęło- PIĘKNE CZARNE OCZY. W których było widac władzę, chęć dominacji. I właśnie to chociarz teraz nie mam pojęcia dlaczego bardzo mi imponowało. Po powrocie do kraju umierałam z tęsknoty. Caly czas jednak utrzymywałam kontakt z Karimem. Ciągnęło się to przez 8 miesięcy- pisaliśmy e-maile, smsy, dzwoniliśmy do siebie. Aż w końcu znowu pojechałam na wakacje do Egiptu. Ale wiadomą przyczyną było ponowne spotkanie sie z Karimem. Przedstawił mnie swojej rodzinie... Oświadczył mi się...

Gość sroczka z drzewka
aaaabbbb ciagnij dalej opere mydlano, bom ciekawa jakie zakonczenie

Gość do dontbejealous
ale pieprzysz, owszem, zwiazuja sie z jedna kobieta ale na boku ruchaja ile wlezie :O

Zgodze się z twoja opinia.Fajnie,ze ci się oświadczył i co dalej? Mieszkasz tam w Egipcie czy co?? Odpisz do mnie na maila magda961@op.pl to pogadamy sobie jak będziesz miała ochotę,bo tu osoby bez doświadczenia się wypowiadają.Nie możemy powiedzieć jaka osoba jest do póki jej nie poznamy.Jak się kogoś nie zna to po kraju nie można poznać tak samo może arab powiedzieć: aaa Polacy są źli bo pija dużo itd.Nie znając człowieka... Kobieta pełni u nich role do sprzątania i zmywania ale to dlatego ,ze ktoś musi się zająć domem ,żeby nie był zapuszczony...Kobieta oczywiście może pracować to jest jej wybór. Dawniej było inaczej teraz wszystko się zmienia wraz z ich kultura w Jordanii np wiele kobiet nie nosi hijabu.

Nie wiem czego sie do arabów uczepiliście. Moze dla niektórych osób pasuje takie życie... I nie kazdy jest zły pamietajcie Teraz posmiejemy sie z polaków haha :D

I jeszcze dopowiem,ze mój chłopak chciał sie tutaj wypowiedziec na jego forum.Jezeli chciałabys mozesz go popytac o rózne rzeczy.

Dlaczego tak uogólniacie? Tak samo jemu mogą koledzy doradzać, aby zostawił tę polkę, bo one to szmaty są i na każdego czarnego lecę, poza tym polacy to złodzieje. Zaraz napiszecie, że on jest pewnie terorystą. Ludzie są przecież różni! Moja znajoma poznała kiedyś araba w stanach, wyszła za niego za mąż, ma z nim troje dzieci i jest szczęśliwa. Długo mieszkali razem w Polsce, teraz są w UK. On jest naprawdę świetnym facetem, wesołym, towarzyskim, otwartym i co najważniejsze normalnym! A nie jakimś religijnym fanatykiem! Nie zmienił się po ślubie. I to moja znajoma sama z siebie zaczęła czytać koran, tak z ciekawości. Później zastanawiała się nad zmianą religii, ale on kręcił na to nosem. Nie chciał aby to robiła.

witam wszystkich....poznałam 2 lata temu swietnego faceta oczywiscie araba...byl super taki z zasadami inni niz polscy faceci ktorych dotad znałam....nie naleze do grzecznych dziewczyn wiec jemu to nie odpowiadało choc mowił ze własnie za to mnie lubi....nagle wyjechał do swojego kraju....urwalismy kontakt szukal mnie bardzo długo prawie przez rok...znalezlismy sie poprzez internet....teraz wraca do polski...ma bardzo duzo planów dotyczacych nas....czy warto angazowac sie w zwiazek z tym facetem???czy kazdy arab jest taki sam?tzn traktuje kobiety jednakowo?ja dla niego zmieniłabym sie w grzeczna kobiete ale bez przesady:)

Gość do dziewczyn
Wszystkim Polkom rozważającym wspólną przyszłość z mężczyznami będącymi wyznawcami Islamu, dedykuję ten oto krótki, aczkolwiek mocny materiał ku waszej przestrodze. Obejrzyjcie go sobie bardzo uważnie. Film jest w języku angielskim (wierzę jednak, że sobie poradzicie) i został zrealizowany w roku 2004 przez Theo van Gogha (będącego prawnukiem brata malarza Vincenta van Gogha) we współpracy z Ayaan Hirsi Ali, dziś niderlandzką feministką, niegdyś głęboko wierzącą muzułmanką, którą możecie oglądać w roli bohaterki materiału. Film trwa zaledwie 10 minut. http://www.youtube.com/watch?v=8a-BGqkC7CE&f eature=related W dwa miesiące po premierze filmu Theo van Gogh został brutalnie zamordowany w drodze do pracy na oczach przechodniów na jednej z ulic Amsterdamu. Oprawca marokańskiego pochodzenia postrzelił go 8 razy, podciął mu gardło niemal odcinając głowę, po czym wbił mu w tors dwa noże, przytwierdziwszy do jednego z nich 5-stronicowy tekst grożący zachodniemu rządowi i ogłaszający wyrok śmierci na m.in. Ayaan Hirsi Ali. Theo zginął na miejscu już w momencie postrzału. Od chwili wydarzeń mających wówczas miejsce Hirsi Ali pozostaje w ukryciu z obawy o swoje życie. Zatrzymany Marokańczyk w czasie rozprawy nie okazał żadnej skruchy i zapowiedział, że zrobiłby to po raz kolejny, zasłaniając się argumentem, że „w walce wierzących z niewiernymi przemoc jest dozwolona przez proroka Mahometa” i samemu podając się za męczennika. Tacy oni są drogie panie, ci wasi egzotyczni mężczyźni. To są dzicy, nieokrzesani ludzie, załatwiający sprawy i rozwiązujący problemy siłą. Także prośba do was, poświęćcie chwilę i przeanalizujcie sobie dokładnie ten krótki film i załączony do niego komentarz, zanim zdecydujecie się powiedzieć sobie sakramentalne „Tak” i wydać na świat potomstwo.

Gość nadgorliwość jest gorsza od
faszyzmu. a niestety, wyznawcy islamu są częściej fundamentalistami, niż wyznawcy innych religii. islam jest religią walczącą, jak katolicyzm jeszcze nie tak dawno. kobieta w islamie ma pewne prawa (ograniczone, ale jednak) pod pewnymi warunkami - jest też muzułmanką i ma wsparcie męskich krewnych, też muzułmanów. jeśli te warunki nie są spełnione, taka kobieta jest niczym, nie przysługują jej żadne prawa, jest kawałkiem mięcha, z którym mąż i jego rodzina mogą zrobić co im się żywnie podoba.

Słuchaj ja mam doswiadczenia w tych sprawach wiec powiem ci tyle... Sa dwie grupy ludzi tak samo arabów 50%dobrych i 50%złych.Z tego co piszesz on chce cie poprostu wykorzystac i tyle.W Islamie nie ma sexu przed slubem i rodzice dla niego w kraju wybieraja zone ,,dziewice\".Ja osobiscie mam narzeczonego araba,uwazam na niego.Nigdy nie wiadomo co zrobi,miej szeroko otwarte oczy.Najlepiej miec muzułmanina,który jest bardzo wierzacy wtedy bedzie cie kochał i szanował a taki który chce to i to bawi sie i moze kochac ale nie bedzie nigdy akceptacji pamietaj.Pamietaj ,ze w krajach arabskich zycie jest o 180 stopni inne niz u nas.Jezeli bedziesz miała jakie kolwiek pytanie odezwij sie na maila magda961@op.pl Pozdrawiam i czekam na odpowiedZ

Słuchaj ja mam doswiadczenia w tych sprawach wiec powiem ci tyle... Sa dwie grupy ludzi tak samo arabów 50%dobrych i 50%złych.Z tego co piszesz on chce cie poprostu wykorzystac i tyle.W Islamie nie ma sexu przed slubem i rodzice dla niego w kraju wybieraja zone ,,dziewice\".Ja osobiscie mam narzeczonego araba,uwazam na niego.Nigdy nie wiadomo co zrobi,miej szeroko otwarte oczy.Najlepiej miec muzułmanina,który jest bardzo wierzacy wtedy bedzie cie kochał i szanował a taki który chce to i to bawi sie i moze kochac ale nie bedzie nigdy akceptacji pamietaj.Pamietaj ,ze w krajach arabskich zycie jest o 180 stopni inne niz u nas.Jezeli bedziesz miała jakie kolwiek pytanie odezwij sie na maila magda961@op.pl Pozdrawiam i czekam na odpowiedZ

Posłuchajcie ja mam araba przekonałam sie jak to jest na własnej skórze i nie zwracałam uwagi na jakies negatywne opinie.Nie polecam dziewczyny z daleka od nich tyle wam powiem.Ja mam cos takiego ,ze mi sie podoba taka ciemna uroda jak oni maja ,ale juz lepiej jakiegos włocha czy hiszpana albo pól araba co nie jest muzułmaninem.Ich swiat jest inny od naszego rózni sie o 180 stopni,Zdarzaja sie przypadki,ale bardzo zadko.Dla nich sie podoba uroda polek i wiedza doskonale ,ze sa one naiwme dlatego nie maja z nimi slubu robia dzieciaka i wieja.Oczywiscie mówie ,ze nie kazdy taki jest.Mój np jest dobry i w ogóle ale jezeli nie jest wierzacym muzułmaninem nigdy nie bedzie was traktował.Ma takie minusy,ze ja przychode do niego na cały dzien lub dwa,a on w tym czasie mówi sory,ale mój kolega zadzwonił i idziemy na impreze.Kilka razy cos takiego było ja jade do domu,a on baluje.Jak mu mówie ,zeby nie chodził on twierdzi ze kazdy chodzi na imprezy,kazdy student.Chodzi raz na miesiac.Lubi wypic i oczywiscie kocha dziewczyny haha wiadomo ,ze przyjechali do Polski po to,aby sie pobawic zyciem,bo u nich nie ma takiego luzu.Zreszta oni umieja nagdac dla kobiet tak,ze pomysli sobie ze to wszystko prawda on ja kocha itd.

zwykle takie coś kończy się w sposób : - przed ślubem księzniczka, -po ślubie niewolnica, -potem dzieciaki pojawią się na świecie i masa problemów z tym związanych bo zwykle to tatuśki chcą zabrać dzieciaki do swego kraju oczywiście bez matki... takich historii w gazetach jest w 3dupy... :O czym w ogóle takie polki się kierują?

Prawda i na dodatek uciekaja do kraju ,albo jada z kobieta polka tam moga wszystko zrobic i ona nie ucieknie juz .Dla nich kobieta to takjakjakby przedmiot nic nie wazny który wszystko robi w domu i moze byc bity itd,a on jest królem i moze rzadzic ,robic co chce .

Gość camell123
po 1-wsze i najważniejsze-najwięcej ma do powiedzenia ten,kto nie zna...polacy są okropnymi partnerami,nie szanują swoich kobiet,nawet uderzyć potrafią,no i piją,piją,a potem ,kiedy dziewczyna odchodzi do chłopaka,który ją szanuje,to są zazdrośni i zawistni ,jak by byli panami świata...płytkość myślenia i zacofanie...ludzie oraniczeni byli 100 lat za murzynami i pozostaną,w kolejnym pokoleniu nadzieja na rozwój i otwartość na świat.każdy boi się nowości,ale żeby wyzywać i oczerniać narodowość,z którą ,przypuszczam,nikt z oczerniających nie miał do czynienia=wstyd wśród innych Europejczyków-jak dzikusy z puszczy.... opanujcie się ludzie....

Gość camell123
jeśli chodzi o temat @do dziewczyn@ i filmik,to proszę nie wżucać wszystkich do jedneo worka,t0o była sytuacja indywidualna-jeśli wszyscy mężczyżni byliby tacy,przypuszczam,że w Arabii nie byłoby ani jednej kobiety... W Polsce jest masa patoloii,na pożądku dziennym,-popatrzmy najpierw na siebie.....