Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iwonka78

Tabletki, brak okresu, plamienia

Polecane posty

Gość Iwonka78

Witajcie! Mam problem. Zażywam Logest od 6 miesięcy.Wszystko zawsze pięknie i ładnie było, okres zawsze na czas. 3 tygodnie temu kochałam się z chłopakiem, to był 16dc. Oczywiście zażywając tabletki. Po 5ciu dniach zaczęłam mieć brązowe plamienia, nie był to okres tylko taka wydzielina. Do końca opakowania zostało mi jeszcze kilka tabletek. Nie wiedziałam czy w takim wypadku brać je dalej, poszłam więc do lekarza. Przebadał mnie, zrobil USG, nie potrafił wytłumaczyć skąd te plamienia, które mi się wcześniej nie zdażały.Żadnych stanów zapalnych, innych przyczyn. Tabletki kazał odstawić i powiedział, że powinnam dostać normalną miesiączkę. Tabletki odstawiłam 2 tygodnie temu, plamienia były dalej. Po kilku dniach dostałam tak jakby okres, było to takie silniejsze krwawienie, ale trwało tylko 1 dzień i ustało. Nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim. Boję się, że może zaszłam w ciążę. Ja już u siebie widzę wszystkie objawy. Nie mogę jeść, nie mogę spać, jestem stale zmęczona. Może to stres a jeśli nie? Czy ktoś miał podobne doświadczenia i co to może oznaczać?

Gość Iwonka78
Nie wiem czy zrobić test, czy znowu iść do lekarza. Narazie nie dopuszczam do siebie myśli, że mogłam zajść w ciążę przy zażywaniu tabletek, ale nie mogę zaprzeczyć faktom, że dziwne rzeczy się ostatnio dzieją ze mną, te plamienia, itd. Czy lekarz po 3 tygodniach jest już w stanie stwierdzić ciążę?

Gość monini
moim zdaniem Twój organizm "przyzwyczaił" sie do tabsów (stąd te plamienia w trakcie przyjmowania tabletek) i potrzebujesz zmiany na inne. (w trakcie plamienia byłaś zabezpieczona). Dziwne że lekarz kazał Ci odstawić tabsy, przecież tym namieszałaś sobie nieźle w organiźmie. Zrób test ciążowy - ale moim zdaniem to nie jest ciąża. A wszystkie objawy mogą być spowodowane stresem i tym że panikujesz - wiem co mówię bo sama to przechodziłam, jak wydawało mi sie że jestem w ciąży - podświadomie szukałam objawiów i gdyby ktoś mi powiedział że objawem ciązy jest siwienie to ja znalazłabym całą garść siwych włosów na głwoie. Więc spokojnie. Pozdrawiam

Gość monini
aha, idź do lekarza (najlepiej do innego) i poproś o zmianę tabsów.

Gość Iwonka78
No właśnie. Odstawiłam 5 ostatnich tabletek. Nie wiem czy te plamienia które się zaczęły na kilka dni wcześniej traktować jako miesiączkę. Teraz nie wiem kiedy mam dostać kolejną, bo wszystko mam poprzestawiane o ile wogóle straciłam rachubę. Jedna wielka niewiadoma.

Gość Iwonka78
Lekarz ostatnio stwierdził, że gdy odstawię tabletki będzie normalna miesiączką i mam odczekać następne 2 cykle bez tabletek, a potem mi inne zapisze. Tyle, że tej miesiączki nie ma.

Gość monini
ja się dokońca nie znam, ale mój gin powiedział że po odstawieniu tabsów, organizm może się "nastrajać" i wrócić do "normalnego" cyklu nawet do 6 m-cy to zależy od organizmu. Bądź dobrej myśli, a miesiaczka może się tak długo spóźniać bo się bardzo denerwujesz.

Gość hej pomocy szukaj
hej polecam zrobic test ciazowy. lekarz moze nie stwierdzic 3 tyg ciazy. zrob test z porannego moczu- to powinno rozwiac Twoje watpliwosci. ale jak ktos wyzej napisal- widocznie nie byly to odpowiednie tabletki do ciebie, potrzebna bedzie zmiana. a nie wymiotowalas, nie bralas antybiotykow w trakcie brania tabletek? jesli nie to ciaza wykluczona