Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tttt23

Ciało po ciąży

Polecane posty

Gość ja ciagle placze..
czy ty w ogole czytasz moje wypowiedzi czy nadal bedziesz mowic ze zaluzylam sobie na to jesli ktos wpadnie pod pociag i starci nogi tez na to zasluzyl bo tamtedy szedl??

Gość ljg
bo cudów nie ma

Gość fdhfdsh
ljg.... jakoś nie pamiętam jednego dnia na kanapie :D , wszędzie było ,mnie pełno . szkoła, imprezy , rowery , uwielbiam tańczyć . byłam w ciągłym ruchu , a nie tyje się w ciąży "bo się chce" pisałam ,że odzywiałam się normalnie . róznie organizmy reagują .

Gość ja ciagle placze..
fdhfdsh tak teraz ok. nadal jest malutki wazy tylko 3 kilo a skonczyl juz miesiac a do tej wyzej-wcale nie spedzilam calego zycia na kanapie...a ze pare miesiecy to tak mialam przykazanie lezec do gory z nogami kazdy spacer konczyl sie bolem i napuchnietymi nogami skora na pietach mi pekala od ciezkosci ciala wiec nie wmawiaj mi ze sama sobie wybralam bol i cierpienia przez pol roku

Gość ljg
no ale teraz chyba nie ma przeciwskazań do aktywności fizycznej?

Gość tttt23
Do ljg Jak często ćwiczysz, i co polecasz?

Gość ljg
Polecam callanetics. Skuteczny, kształtuje całe ciało. Po ciąży nie tylko brzuch wymaga ujędrnienia.

Gość ja ciagle placze..
mam ograniczone przez to siadly mi nerki,watroba,mialam wode w przewodzie moczowym i w komorze serca wszystko jest do dupy :(

Gość fdhfdsh
ljg ...> nikomu moje kształty nie przeszkadzaja . ale jak znasz sprawdzony sposób na rozstępy po ciąży ( ogromne na brzuchu) to go opatentuj . bo wiele kobiet będzie ci bardzo wdzięcznych . na to jest tylko jeden sposób ____skalpel . a na to trzeba mieć kasę . ciekawe które młode małżeństwo(albo stare,jak ja) . żyjące z jednej pensji . będzie stać na wydanie 4.-5000 na to aby kobieta poczuła sie lepiej.najpierw są wydatki na dom , dzieci ,męża , a reszta ...........nie ma reszty.

Gość ljg
współczuję. Czy to stan odwracalny? Ja też mam problemy ze zdrowiem, ale nie ograniczają one znacząco na mojej aktywności fizycznej. Zapytaj lekarza co mozesz robić, moze wygląd to nie wszystko, ale w przypadku kobiet b. wpływa na samopoczucie.

Gość fdhfdsh
ja ciągle płaczę .... > ja po drugim porodzie miałam zatrucie . schudłam 14 kilo w drugim tygodniu po. do tego teperatura 39 cały czas . udało się to opanować paroma zastrzykami . ale dużo dało mi picie preparatu z soi . juz nie pamiętam nazwy , znany- w takich brązowo-czerwonych kartonikach . . może też go spróbuj .

Gość ja ciagle placze..
odwracalne lecz dlugo musze dochodzic do siebie nie jestem kaleka ale duzy wysilek moze cos znow zepsuc narazie jestem na lekach przez to nie moge karmic piersia co jest dla mnie ciezkie bo tak chcialam karmic zawsze gdy biore butelke mam lzy w oczach oczywiscie ze wyglad jest wazny nie bardziej dla oczu innych ale ja sie sama zle czuje maz oczywiscie mowi ze kocha i nie widzi moich wad alboo nie chce widziec :O

Gość ljg
Na szczęści rozstępy mhie ominęły mimo że urodziłam 2 dzieci. Nie jest to sprawa genów bo wszyskie kobiety w mojej rodzinie maja do tego skłonności. Wiedziałam, co mnie czeka i starałam sie temu zapobiec. Pisałam już o masażu brzucha (sztuka kochania Wisłockiej-opis), który stosowałam, ale to profilaktyka. Słyszałam jednak o peelinagach wykonywanych przez lekarzy kosmetologów w celu zmniejszenia już istniejących rozstępów.

Gość tttt23
Ciagle placze - szczerze współczuję. Spokojnie, nie forsuj się. Najpierw się wylecz, potem możesz zająć się pracą nad wyglądem.

Gość tttt23
Nie do końca Jak już pisałam wcześniej, molja siostra nic nie stosowała, brzuchol miała pokaźny i nic. Ani jednego rozstępu. Choć ja nie będę ryzykować i zamierzam profilaktycznie masować, masować, wcierać, wcierać.... ;-)

Gość fdhfdsh
ljg.... tak robi się takie pilingi . roztworem jakiegoś mocnego kwasu (nie pamiętam jakiego) ale polegaja one na tym iz po nałożeniu nic nie widac , skóra zaczyna schodzić na drugi ,.trzeci dzień , aż do krwi , tak jakby cie poparzyło . .skóra ma dwa tygodnie na dojście do siebie po każdym zabiegu i sie go powtarza ,aż do skutku , czyl;i w moim przypadku 7- 8 razy . każdy kosztuje ok. 250 zł . i wykonuja je najbliżej mnie . we Wrocławiu , co daje jakąś stówę na dojazd . do tego pobyt w klinice , bo musisz tam być od rana . . więcej bólu i dłuższy czas do pozyskania efektów . taniej wychodzi skalpel , a i ból jednorazowy , a nie co 2 tygodnie to samo.

Gość a ja ciagle placze..
moja siostra tez o 2 dzieci nie ma rozstepow ale zostal jej duzy tylek ale za to ma brzuch plaski jak deska ja odwrotnie tylek mam w miare a brzuszysko wstretne i te rozstepy

Gość tttt23
Ale skalpel zostawia długą, nieładną bliznę Choć fakt, lepiej te brzuchy wyglądają po operacjach

Gość fdhfdsh
bliznę juz posiadam (miałm 2 cesarki) więc akurat to mnie nie przeraża.

Gość tttt23
Niestety zabiegi są masakrycznie drogie. Chirurgia plastyczna rozwija się w galopującym tępie, więc miejmy nadzieję, że w kwestii ubocznych skutków ciąży, też wymyślą coś skutecznego, mniej inwazyjnego, tańszego.

Gość fdhfdsh
tttt...> no dokładnie . poczekam jeszcze i jak będę miała 50 . to całe oszczędności wydam na to , żeby ładnie w trumnie wyglądać :(

Gość kajakajakaj
dziewczyny, a dlaczego kazda kobieta po ciazy mowi; co ty nie przesadzaj, ja nie mam zadnych rozstepow. Chociaz moja siostra po 2 ciazach, druga z blizniakami naprawde ma tylko pare kresek na tylku, brzuch jak u nastolatki, a cyckow cale zycie nie miala wiec dalej nie ma. Moja mama po 4 ciazach zero rozstepow, ciotka kilka na udach, figura jak u nastolatki, ma 38 lat. o co tu chodzi

Gość kajakajakaj
dodam z emoja siostra niczym sie nie smarowala, bo nie wierzy w cos takiego i w zyciu nie cwiczyla, przed ciazami 175, 58 kg, teraz 60

Gość fdhfdsh
moja cioctka po 6 ciążach(ma 48 lat) nie ma tez ani jednego rozstępu . mama po urodzeniu 2 dzieci też nie . nie wiem skąd mi się przyplątało . chyba ja dostałam wszystkie które im nie powychodziły :( pech .

Gość tttt23
hehe uśmiałam się z tej trumny ;-) a ile masz teraz lat?

Gość tttt23
ueee to Ty młoda dziewucha jesteś. Wiem co mówię, bo jesteśmy rówieśniczkami. Jak/Jeśli zaczniesz pracować, zawsze można wziąć jakiś kredyt, o ile naprawdę tak bardzo Ci to przeszkadza.

Gość kredyt na operacje
ciekawe!