Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aase435

Skubanie gęsi ?!

Polecane posty

Gość aase435

Wczoraj w TV widziałam migawkę że w jakiejś tam miejscowości postawiono na chów gęsi, wszystko ładnie wyglądało jak śliczne białe ptaszki idą po trawie, a na końcu był widok: kilka bab siedziało i darło pierze z przeraźliwie gęgających ptaków, zmroziło mnie, co się dzieje z takimi ptakami ? czy po obdarciu żywcem z pierza są następnie kierowane do ubojni ?? kurde, jakby mi ktoś tak wyrywał włosy z głowy sobie pomyślałam, brrr

Gość oui bien sur
zanim dotra do tego etapu, kiedy zywcem zdzieraja im pierze, doswiadczaja takiego koszmaru, ze pewnie wszystko im jedno. mysle, ze karmienie takich gesi za pomoca dosc grubej sondy wkladanej im w przelyk az do zoladka tez nie nalezy do przyjemnosci.

Gość fdhfdsh
to nie tak , te kobiety usuwaja puch spomiędzy tych twardszych piór , puch gęsi jest bardzo dochodowy . gęsi są potem wypuszczane i czeka się ,aż znowy im odrośnie .

Gość ale mowa jest
o gęsiach ze wsi:O Tam nikt im sond nie wpycha:O Co innego na fermach

takie podskubywanie to żadna nowość - na wsiach całe wieki tak robiono, baby się zbierały w izbie i jazda (tak samo zbiorowo się np. przędło czy szatkowało kapustę) natomiast i to i tuczenie jest na maxa niehumanitarne :(

Gość aase435
chyba to tuczenie jest jednak najgorsze

Gość elej
tak, a później ludzie śpią sobie na poduszeczkach puchowych, noszą puchowe kurteczki i jedzą gęsie mięso, brawo

Gość aase435
też spałam ale nie zdawałam sobie sprawy, to "podskubywanie" wyglądało jak oskalpowanie

a widziałyście hodowle kurczaków po 100 sztuk/m2? a krowy, konie, świnie w rzeźniach? lisy zabijane prądem na futra? nie jedne gęsi cierpią żebyśmy mieli mięsko na talerzu, futra, buty, kosmetyki itd

Gość frrtf
gesi sie skubie także profilaktycznie jestem hodowcą gęsi krzywda im sie tam żadna nie dzieje i jeszcze nie słyszałem tego przerażliwego krzyku ptaków gesi zawsze krzyczą 24h w sąsiedniej wiosce mówią żę je słychać

Gość gość
A może tak zamienić zwierzęta na facetów żeby gnoje poczuli to samo !!!!

Gość gość
Skubanie gęsi to nic strasznego i wcale nie jest aż tak bolesne jak się wydaje. A gęś najlepsza jest w kapuście:)