Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cock

możliwe że to jest koniec??

Polecane posty

Witam, mam problem. Wczoraj (19.sierpnia) nastąpiło tak zwane UPS i coś pękło albo inaczej było uszkodzone ale mniejsza z tym chodzi mi o to czy kobieta mająć regularne miesiączkowanie co 30 dni i pierwszy dzień cyklu miała (13. sierpnia.) może zajść w ciąże ??? Z tych \\\"kalkulatorów\\\" wynika że nie ale czy ktoś może to potwierdzić ??? Thx za info.

Gość ja nie rozumiem o czym ty do
mnie mówisz. Jaśniej💤

do moniak !!! Długość życia plemnika zależy od odczynu środowiska i temperatury otoczenia. W środowisku zasadowym żyje dłużej niż w kwaśnym. W pochwie jest środowisko kwaśne i plemnik żyje tu do 2 godzin. W szyjce macicy jest środowisko zasadowe i tu życie plemnika wynosi 48 godzin, w jamie macicy do 25 godzin, a w jajowodzie do 48 godzin. Poza organizmem plemnik żyje do 18 godzin w temperaturze 37 stopni Celsjusza, a w temperaturze 20 stopni jego żywotność wzrasta do 70 godzin. Jeżeli plemniki dostaną się w okolice wejścia do pochwy, to w sprzyjających okolicznościach, np. kobieta jest w fazie owulacji, istnieje możliwość zapłodnienia.

teraz mi powiedz skąd wziełaś te 7 dni ???????????????????????? z poradnika skauta ??

brawo skoro tak szastasz wiedzą to po co zadajesz pytania? faktem jest że plemniki zdrowego mężczyzny są w stanie życ 3-5 a w przypadku wyjątkowo sprzyjających warunków nawet 7 dni

nie szastam wiedzą ...proponuje uważnie przeczytać pierwsza wypowiedź w temacie... dzięki za pomoc !!!!!!!!

cock nie bierzesz pod uwagę delikatności kobiecego układu hormonalnego - nam byle stres czy upał przesuwa owulację dziewczyny pisały tu już o ciążach z 6 dnia cyklu

dziekuje Wam za pomoc miejmy nadzieje że te małe gady nie pożyją długo :)) ciao wszystkim