Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy naprawdę

Mbank-10tys na start-czy rzeczywiście?

Polecane posty

Gość czy naprawdę

Mbank oferuje przy założeniu konta biznesowego 10 tys limitu kredytowego w koncie od ręki, czy rzeczywiście tak jest? czy są jakieś haczyki albo czy kwota limitu jest czymś uwarunkowana? pytam bo zamierzam otworzyć dg i jeśli rzeczywiście dadzą mi 10 tys kredytu od ręki to znacznie ułatwiłoby to zgromadzenie kapitału. jeśli ktoś już to sprawdził proszę o opinie

Gość AshAsh
Witam. Wiem, że temat napisany dawno, ale chciałbym się wypowiedzieć. Otóż zakładałem niedawno DG. Zwykłe konto posiadałem od jakiegoś czasu w mbank. Załozyłem je przypadkowo, ale byłem zadowolony. Nawet zaproponowano mi kartę kredytową w wysokości 5 tys zł po roku czasu prowadzenia konta bez jakichkolwiek formalności, a dodam, że przez ten rok nie pracowałem. Miałem wpływy (wcale nie duże) ze sprzedaży na allegro. Wiec skoro byłem zadowolony z korzystania ze zwykłego konta i z karty kredytowej to pomyślałem, że założe tam konto firmowe. Też chciałem się starać o linię bo nieco by mi pomogła w rozwoju firmy, ale ... się rozczarowałem! Wniosek o linie złożyłem razem z wniosekiem o otwarcie konta. Został on odrzucony, ponieważ nie miałem zdolnosci kredytowej - na moim koncie przy otworzeniu była kwota 0 zł. Ale do cholery każdy taką kwotę ma jak otwiera konto wiec nikt nie może dostać tej lini wraz z otworzeniem konta. Dopiero po pierwszych wpływach można złozyć ponownie wniosek, a wysokość lini jest zależna od Twoich obrotów na koncie. Im wyższe, tym większa możliwość na wysoki limit ....