Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pokurcz

NAN HA, wazne pytanie..

Polecane posty

Hej kobietki mam pytanie, czy dawalyscie dzieciom te mleko? a jesli tak, to czy dzieci moga miec po nim kolki?

No ja karmie małą nan 1 więc niewiem czy pomoge,ale mała kolek niema.Miała na piersi przez 3 miesiące teraz nie.

kurde moj niuniek ma juz prawie 7 miesiecy i wczoraj i dzis dalam mu butle z nan ha, bo ma podejrzenie alergii, wiec kupilam takie zmiany alergiczne nie nastapily, tylko ze dzis wieczorem darl sie niesamowicie, a pozniej zwymiotowal :O nie wiedzialam co jest grane bo i tak tego mleka malo wypil, ale tak sie zastanawialam czy to kolka :O, on jak byl maly to jak mial kolki, nigdy nie plakal, tylko przy cycu sie wiercil wiec nie wiem... w sumie on caly czas na piersi i obiadkach, moze organizm nie chce jakos przyswoic tego mleka...? hmm jesli po nan nie ma dziecko kolek to chyba po nan ha tez nie pownno...

to mleko nie nadaje sie do leczenia nawet gdy jest tylko podejrzenie alergii jedynie w profilaktyce (gdy np obciązenia genetyczne alergią). Oczywiście moze wywołać kolkę jak kazde mleko krowie-bo takim w końcu jest.

dzieki a po jakim czasie od podania nastepuje kolka? wiesz moze tak orientacyjnie? aha nie uzywam tego do leczenia, musialam dokarmic dziecko, bo przy cycku plakal niestety z glodu...chyba pokarm mi sie konczy...:(

moze byc od razu moze być (ta kolka )objawem uczulenia rozijającego sie po paru dniach. Niestety

kolka to ból brzucha z wzdęciem-wymioty ulewania to coś innego ale związek ze sobą mogą mieć.Tj jedno i drugie moze być objawem uczulenia na mleko (na zasadzie alergii) lub nietolerancji mleka (niealergicznej).

Gość ja dawalam
Po urodzeniu dawalam nan1 a ze mialam jedna puszke nan1 ha w domu a lekarka nie miala nic przeciwko zaczelam podawac. Corka byla niespokojna i wymiotowala dwa, trzy razy na dobe. Po czterech dniach odstawilam i kupilam zwykly nan1, wszystko przeszlo w ciagu jednego dnia. Mowilam o tym pediatrze - stwierdzila, ze moze sie tak zdarzac.