Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aurea M.

Kochanki i zdradzane żony - czy nie obawiacie się

Polecane posty

że swego rodzaju grupy wsparcia, jakimi są te topiki, poza niekwestionowanymi jasnymi stronami kryją w sobie także pewne niebezpieczeństwo? Chodzi mi o to, że nieszczęście trudno jest nieść samemu. Tak trudno, że zwykle w końcu się je upuszcza - a przynajmniej usilnie próbuje się to zrobić. Za to mając w nieszczęściu towarzyszy, można w nim trwać przez długi, długi czas, jak w znieczuleniu. Liczę na poważne wypowiedzi, bo i sama pisałam na poważnie. Pozdrawiam bywalczynie obu topików, Aurela

Gość Wiesz to nie jest takie prost
Może w dłuższej perspektywie masz dużo racji, ale doraźnie - nie. W chwili rozpaczy potrzebujemy wsparcia, anwet jeśli na dłuższą metę byłoby ono niezbyt konstruktywne

Gość tak jest zgadzam się
jak się wejdzie w kafeterię bardzo trudno z niej wyjść. Dręczymy się same, nie mogąc przestać :(

Gość Hungry Young Mend
Aurela, odpuść sobie. To dwa hermetyczne, samowystarczalne grona, które albo siedzą każde u siebie, albo robią skryte wypady na terytorium wroga ;) Mam poważne podejrzenia, że nawet nie zaglądają na listę topików, po prostu mają swój i wraży w ulubionych . Pozdrawiam, Młody Głodny :D

Hungry, naprawdę jest tak jak mówisz, czy tylko się zgrywasz? Sądząc po Twoim pseudonimie obstawiałabym to drugie - ale jeśli nie, to przypadkiem nie poczuj się urażony. Jestem tu od nowa i nie za bardzo orientuję się w panujących zwyczajach. Topiki kochanek i zdradzanych żon są najbardziej aktywne, więc się nimi trochę zainteresowałam i w mojej głowie zrodziła się wątpliwość, którą pozwoliłam sobie wyrazić. Jeśli strzeliłam jakąś gafę, to z góry wszystkich przepraszam. Aurela

Gość Hungry Young Mend
Złotko, chyba właśnie zostałem Twoim rycerzem - i przewodnikiem po Kafelandii. Racz przyjąć me ramię, O Pani 🌼

Gość Głodny a dlaczeo
właściwie TY zainteresowałeś się kochankami i zdradzanymi? :P Bo Aurelka jako kobieta to rozumiem. Obstawiam, żeś niewierny mężuś. Nie mąć lepiej Aurelce w głowie Wyłączaj kompa i do żoooony!

Gość Hungry Young Mend
Pudło. Jestem kawalerem. Niezaręczonym nawet :classic_cool:

hungry - i jak widzisz nie masz racji. Tylko sam dobrze wiesz, że nie jesteśmy mile widziane tu czy tam.

Hungry - chyba miałeś rację, zwracam honor. Panie chyba rzeczywiście nie mają ochoty ze mną rozmawiać. Ale o co Tobie chodziło z tym rycerzem, bo nie zrozumiałam? Pozdrawiam, Aurela

Przepraszam, ale chyba za wolno piszę. Dzięki Eszko, że zajrzałaś - tu naprawdę jesteś mile widziana, każdy kto ma coś na serio do powiedzenia jest (Hungry, tylko nie weź tego za złośliwość). Eszko, a wracając do mojego pytania - jak uważasz, jest coś na rzeczy? Aurela

Gość Hungry Young Mend
A mi się wydaje Eszko, że jednak wyszło na moje ;) Jakbym nie zastosował wklejaniowspomagania, to biedne Złotko byłoby skazane tylko na moje towarzystwo. Ja zresztą nie byłbym tymspecjalnie zmartwiony. To chyba jedyna kobieta w necie, która nie robi minek :D. Czarujące i jakże niewinne :P

Aurea- nie gniewaj się, ale sama wiesz, ze obie strony od dawno toczą ze soba zacięty bój o ....coś. co do Twojego pytania: kafe pomaga wielu osobom, które mówią tu o rzeczach o których nikomu innemu nie mogą powiedzieć. (żona mężowi że ma kochanka? ) To taki substytut psychoterapety - wirtualny. To wciąga, masz rację, ale niewatpliwie ma więcej plusów niż się wydaje. To moja opinia. Mi pomogło, nie tylko w kochankowym świecie.

Hungry, nadal mi nie odpowiedziałeś, co miałeś na myśli mówiąc o rycerzu. Nie rozumiem też o co Ci chodziło z wklejanio - cośtam. Aurela Czy minki to te ludziki i kwiatki?

Gość Hungry Young Mend
Ależ odpowiedziałem, odpowiedziałem :D No nie, Złotko, naprawdę jesteś rozczulająca 😘 A tak by the way: od kiedy jesteś w necie?

hungry- miałeś dobre intencje i pomysł - doceniam🌻 Młody a na dodatek inteligentny i dowcipny - z jakiej ty jesteś chłopcze bajki?

Dzięki Eszko! Wiesz, ja po prostu zauważyłam, zwłaszcza na temacie zdradzanych, tyle bólu, furii. A wg mnie ranę lepiej jest wypalić i mieć spokój niż maskować, pielęgnować, pokazywać sobie nawzajem i utwierdzać się w przekonaniu, że ten ból to coś naturalnego, nieuniknionego i w gruncie rzeczy dobrego. Tak to odebrałam, ale oczywiście mogę się mylić. Sama nie wiem, kobiety są widać bardzo różne...

Gość Hungry Young Mend
Eszko, jestem młodym głodnym ;) powodzenia pisarzem in spe. Przygotowuję właśnie wiekopomne dzieło, które powali wszystkich wydawców na kolana... a w chwilach braku weny zaglądam na Kafe. Kobiety, jak wy mnie inspirujecie :D

Gość Hungry Young Mend
Złotko, to nie pobłażanie tylko OCZAROWANIE ;)

Oj kochana, żebyś swoimi słowami nie wywołała lawiny...Tak kobiety są różne, każda na swój sposób próbuje radzic sobie z sytuacją w jakiej się znalazła, niekoniecznie na własne życzenie. Tu nie może obyć się bez wymiany zdań - czasami po prostu jest zbyt duzo emocji i wyglada to jak wygląda.

Gość turkusowa zieleń
>No nie, Złotko, naprawdę jesteś rozczulająca A ty - wkurzajacy z tym swoim protekcjonalnym "złotko"

Eszko, ale dlaczego zaraz lawiny? Myślisz, że to co napisałam może kogoś urazić? Przecież nie ma w tym nic obraźliwego - ot taka moja refleksja. Powiedziałabym nawet, że dosyć stonowana, porównując z temperaturą większości wypowiedzi w Kafeterii.

hungry - mam nadzieję, że wbrew opini powyżej nie pracujesz nad słodkim romansidłem? Co do inspiracji to od zarania dziejów kobiety przysparzały ludzkości....problemów?:) i wrażenia zamętu. Intrugujesz mnie swoją iście literacką polszczyzną - rzadko spotykane wśród \"młodzieży\" ;)

Gość Hungry Young Mend
Szmaragdowa, ja nie jestem wobec nikogo protekcjonalny. Po prostu zainspirował mnie łaciński rodowód nicka uroczej lady :)

Gość Hungry Young Mend
Ja i romansidło - nigdy w życiu. No chyba, że głód bardzo mnie przyciśnie ;). Dziękuję za dobre słowo, już prawie się zarumieniłem... Ale nagle przypomniałem sobie, że żadna ze mnie młodzież - ponad trzy dekady na karku :(

Ależ ja o innym romansie mówiłam. Ale Złocista, chociaż sieciowo mało kumata :P, chyba nie będzi taka nierozsądna, bo psychologicznie to całkiem wyrobiona jest. Aurela, mam nadzieję, że nie jesteś singielką :P