Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adriana26

czy na forum jest KADROWA?

Polecane posty

Gość adriana26
nie, jakakolwiek kadrowa, mam pytanie i zalezy mi na szybciutkiej odpowiedzi

Gość adriana26
up

może będę wiedzieć, bo pomagam kadrowej od czasu do czasu, urlopy robię np.; pytaj

Gość adriana26
skopiuje temat, ktory zalozylam na innym topiku ale nie moge doczekac sie na odpowiedz:

Gość adriana26
Wioletto, pracuję na umowe na czas okreslony z 2tygodniowym okresem wypowiedzenia. zamierzam zlozyc wypowiedzenie w piatek 24.08, czyli do 8.09 bedzie biegl czas wypowiedzenia. z umowy wiem ze przysluguje mi urlop w wymiarze 1/12 z 20 przepracowanych dni. problem w tym, ze z wyliczonego przez kadrowa urlopu na ten rok zostalo mi jeszcze 5 dni. (dzisiaj wzielam urlop na telefon/żądanie - mam teraz na ten rok 5 dni jeszcze). moje pytanie brzmi: czy skoro w skali tych 8 miesiecy z roku 2007 wykorzystalam za duzo urlopu, bo pracodawca de facto nie wiedzial, ze chcę odejść, CZY DNI "PONADWYMIAROWE" BEDA MI POLICZONE JAKO URLOP BEZPLATNY? czy moge poniesc jakies konsekwencje z racji wykorzystanego za bardzo czasu urlopu? (jesli prawda jest, ze liczy sie go proporcjonalnie do przepracowanych miesiecy) prosze wypowiedz sie...

Nie, firma nie może potraktować \"nadprogramowo\" przyznanego urlopu jako urlop bezpłatny - dali Ci na zapas - ich strata. Wg przepisu powinni Ci dać tyle urlopu, ile Ci w danym momencie przysługiwało (wymiar proporcjonalny do przepracowanego okresu) - jeśli dali więcej (a mogą dać, ale nie muszą) to już było na ich ryzyko.

Gość adriana26
dziekuje bardzo za pomoc. czyli nie beda mogli np potraktowac tego dnia czy dwoch, nie wiem ile mam za duzo, jako bezplatny? z tego co mowi kadrowa wynika, ze mam jeszcze na ten rok 5 dni, jak to sie przelozy na urlop w nowej firmie? dodadzą to?

Gość adriana26
Ewa jestes?????

w nowej firmie dajesz świadectwo [racy i wg niego naliczają Ci należny jeszcze urlop w danym roku jesli przekroczyłaś wymiar w obecnej firmie, to o tyle mniej dostaniesz urlopu w następnej firmie sorki, ale zastępuję koleżankę i czasem muszę iść do siebie, a to dwa różne piętra :)

Gość adriana26
dziekuje