Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

domi1_23

Słabe krążenie?

Polecane posty

Czy ktoś z Was wie, co to może być? Uczucie zimna (szczególnie przy zmianie pogody na ciepło), ale też przesadnego gorąca na przemian; drętwienie i mrowienie kończyn (szczególnie po urazach); metaliczne zabarwienie stóp i dłoni; uczucie parcia do stóp, czy rąk (mniej), (w szczególności po jakiś urazach - przy staniu stopa staje się zasiniona i uczucie takiego parcia); rzadko brak czucia, podczas urazów; pieczenie stóp; czerwone stopy; senność; a czasem uczucie nudności; złe samopoczucie, słabość. Oczywiście objawy te nie są cały czas i razem wzięte, bo rożnie to jest.

Gość Malika.ka
anemia, klopoty z krazeniem - -porob sobie badania.

Gość okazZdrowia
Mam ten sam problem. Do tego dochodzą silne bóle nóg. Mam stojącą pracę i nogi wyglądają coraz gorzej, pracuję dopiero miesiąc, nie codziennie - zwykle co 2, 3 dni po 12 godz, pozostałe dni wolne. używam stale żelu przeciwko żylakom i nadal pękają mi naczynka. Jestem po wszystkich badaniach + wizycie u kardiologa (ekg, echo serca) i podobno WSZYSTKO JEST W PORZĄDKU.

Gość Tu masz kilka wskazówek
Słabe krążenie jest wynikiem miażdżycy. Przyczyną oblepienie wnętrza tętnic i żył blaszką miażdżycową, co powoduje zmniejszenie światła naczyń i zmniejszenie/utrudnienie przepływu krwi. Coś takiego może skutkować niedotlenieniem mózgu, niedotlenieniem/niedożywieniem innych narządów i rezultacie ich martwicę, a przy okazji ból, amputację w przypadku kończyn, kalectwo/śmierć w przypadku wylewu do mózgu lub zawału serca. Tu masz linki do wskzazówek, postudiuj i zastosuj. Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, urodę, życie, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: www.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz link do filmu http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263

Gość marianka40
dodatkowo poleciłabym na słabe krążenie rezonator biofotonowy, mi pomógł własnie na takie problemy, choć wczesniej wspomagałam się tylko lekami nie było aż takich dobrych efektów jak po rezonatorze, krążenie prawie całkowicie wróciło mi do normy po ok. miesiącu stosowania.

Gość gość
Mi dobrze robi sauna od czasu do czasu. No i regularnie chodzę do reha pro na terapię ultradźwiękową, która czyni prawdziwe cuda.

Gość ollusiak
Na takie dolegliwości to sobie w aptece kup maxi3vena ja dzieki temu poprawilam prace krazenia a juz szczegolnie wlasnie konczyc dolnych mam prace siedzaca po 8 godzin 5razy w tygodniu to wiesz... warto sie wspierac takimi kapsułkami!

Gość tonia23
Muszę spróbować ten Maxi3Vena też mam problemy z krążeniem i coś takiego bardzo by mi się przydało i to bardzo. Muszę na czasie sie wybrać do apteki

Gość rezmux
Czytałem na ich stronie http://maxi3vena.pl/ że faktycznie znacznie pomaga na krążenie konczyn dolnych takze jesli pracujecie stojac,siedzac po kilka godzin dziennie to sadze ze profilaktycznie warto stosowac