Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

edynka

potrzebuje Waszej pomocy

Polecane posty

Jestem studentka. Mieszkam w innym mieście, niz studiuje. Zadne z tych miast nie jest moim miastem rodzinnym. I tu powstaje problem - jaki dokument mam przedstawic w przychodni specjalistycznej (np u ortopedy), zeby zostac przyjeta? kazda przychodnia mowi co innego!! Jedna pani powiedziala mi, ze mam przedstawic ksiazeczke zdrowia, inna ze mam wykupic specjalne ubezpieczenie! Pomozcie mi, prosze, powiedzcie, jaki dokument stwierdza, ze jestem w NFZ! Juz nie wiem co robic a musze isc do lekarza. Bede bardzo wdzieczna za rzetelne informacje. Pozdrawiam!

Gość kiklolkoloklo
Moim zdaniem powinni cię przyjąć na podstawie studenckiej książeczki zdrowia

kiklolkoloklo dobrze napisał(a) żadnego dodatkowego ubezpieczenia nie musisz kupować. w mieście, w którym studiujesz -jako studenta masz prawo do bezpłatnej opieki medycznej jako studenta (i do lekarza pierwszego kontaku i do specjalistów, jedynie muszą mieć podpisaną umowę z NFZ). wystarczy studencka książeczka zrowia.

Gość 15cm
Pewnego razu w szafce na narzędzia znalazłem miedziane druty i wziąłem jeden z nich i zacząłem papkować i patrzyłem na końcówkę czy zaczyna się wydłużać w wyniku papkowania i nie wydłużała się ale mój tata przyszedł i popluł końcówkę, a ja dalej papkowałem i nagle się wydłużyła tak około 1,5cm i była nieco jaśniejsza od reszty drutu taka nowsza bo reszta drutu była stara i gdy go trzymałem w ręce druga część drutu się nagle wydłużyła i mnie ukuła.

Albo i nie - ale ja nie mieszkam w miescie, w ktorym studiuje, napisalam to. Wlasnie w tym jest problem. Czyli na ksiazeczke zdrowia przyjma mnie w kazdym miescie w Polsce?