Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość islabonita

Mam nadzieję, że mi pomożecie - jak poprawić wyskubaną cerę przed ślubem???

Polecane posty

Gość islabonita

Mój problem polega na tym, że nie potrafię odgonić się od lustra - no i mam. Za 2 miesiące ślub muszę sie powstrzymać i zadbać o cerę żeby ją poprawić - może wybrać sie do kosmetyczki ale na co? - dodam, że jestem w ciaży i z tego co wiem, że nie mogę z wszystkich usług korzystać. Dermatolog powiedziala że oczyszczanie skóry wzmaga powstawanie zmian bo skóra się "broni" i oddaje z nawiazką - więc jak to jest?

Są inne metody oczyszczani cery niż mechaniczne. Ultradzwięki, laser. Popytaj u kosmetyczki. No i powstrzymuj się od męczenie paluchami.

Rób peeling gruboziarnisty 2 razy w tygodniu, kup tonik ściągający (np. firmy Garnier tonik ściągający - zwęża pory - taki niebieski), i jakiś dobry krem nawilżający. A! I koniecznie nie używaj mydła i wody, tylko żel do mycia twarzy. Ja na twarzy miałam pełno wyprysków i wogóle okropną cerę, zaniedbaną. Zaczęłam tak robic jak wyzej i pomoglo! Mam piękną gładziutką cerę!

Gość islabonita
Najbardziej się boję, że mi powyskakują niespodzianki przed ślubem :( ja mam takie fazy albo spokój albo kilka bąbli na raz!

Gość islabonita
Justa - jaki krem byś poleciła nawilżający?? Czytałam o Humektanie i chyba sie zdecyduje wydaje sie dobry i ma dobre opinie. P.S. MOJA CERA JEST MIESZANO-TŁUSTA /sama nie umiem określić - tłuści się wszędzie ale najbardziej na strefa T/ Na dodatek jest też sucha tzn łuszczy się często na nosie - takie skórki, jak je wyrywam ro robie nieraz ranki :( Odradzono mi toniki antybakteryjne i z alkoholem.

Gość islabonita
hej hej podnoszę :)

To mamy podobny problem. A to mój program dbania o cerę: Rano: Mycie twarzy (Żel do mycia twarzy z peelingiem na dzień z linii Nivea Visage Young) Tonikowanie (tym tonikiem, o którym wspomniałam wyżej) Kremowanie (krem nawilżający + lekki podkład w jednym z linii Nivea Visage Young) Wieczorem: Tonikowanie Kremowanie (krem normalizujący/matujący firmy Nastolatki)

Gość islabonita
Justa i jak efekty - pomaga ci ten zestaw z nivea young??

Gość kikiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
polecam mikrodermbrazje/dermabrazje- pomaga na pryszcze, plamy i blizny. a nawet na zmarsczki:) pare dni po zabiegu nie da sie z domu wyjsc, ale efekty sa warte ceny. potem dla utrzymania efektu polecam zel normaderm i krem (na recepte) duac. tylko sprawdz,czy nadaje sie dla kobiet w ciazy!!!

Tak jak napisałam wcześniej. Ten ,,program\", który stosuję pomaga. Pozbyłam się potówek, krost, wyprysków i wągrów (to są chyba te zatkane pory, które wyglądają jak czarne kropki :D )

islabonita -- ja też mam taką cerę :O na łuszczenie swego czasu pomógł mi krem nawilżający Garniera CZysta Skóra A :) ostatnio na noc zamiast kremu przekłuwam kapsułkę z olejem z nasion wiesiołka i tym smaruję twarz :) mi wystarcza pół kapsułki i trzeba trochę poczekać aż się wchłonie :) muszę przyznać, że ta ranna warstwa sebum na twarzy jest mniejsza i mniej obrzydliwa :) i te krostki szybciej się goją :) ale każdemu co innego służy :D a skoro masz wkrótce ślub to dlatego polecam sprawdzoną kosmetyczkę - są przecież specjalne zabiegi dla kobiet w ciąży :)

Gość tfrtgyhuio
justa widze ze ladnie ci idzie odchudzanko ja mam 168 i waze 54 czasem 53, 55 i jest oki powodzenia a najwazniejsze utrzymaj te wage na stale jak sie zoladek skurczy potrzebujesz mniejsze dawki zywnosci 3maj sie