Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnieszka_19

Panicznie się boję dostać niespodziewanego okresu.

Polecane posty

Gość Agnieszka_19

Witam, mam nieregularne miesiączki i nigdy nie wiem kiedy będę mieć klejny okres. Nie mogę zaplanować niczego, bo cały czas nie wiem kiedy wypada @. A nigdzie nie wychodzę podczas okresu , bo bóle brzucha mam nieziemsko okrutne. Mam pytanie : Uczę się , jak obserwować że "to już dziś." Bolą mnie wtedy piersi, ale zwykle jest tak że piersi bolą już dwa tygdnie przed. Obserwuję też sluz. Czy jest jakiś pewny sposób na dowiedzenie sie,że okres nastąpi za parę minut. Boję sie wyjść przed okresem gdzies w białych spodniach, wiadomo czemu :( mam 19 lat

noś wkładki - początek poczujesz a nie ubrudzisz się :) a ja pewnego sposobu nie znam - czasem sie wydaje że to już a przychodzi np. następnego dnia

zacznij brac tabletki, nie bedzie bólu, i wszytsko bedzie jak w zegarku a nawet jak dostaniesz okres to nie bedzie to od razu lawina krwi tylko kilka kropel, przynajmniej jak tak mam :) wygodnie i praktycznie :P

Przede wszystkim idź do lekarza, pewnie miesiączkujesz już od paru lat, w tym czasie okres powinien sie uregulować. Może znajdzie przyczyne i ci pomoże. Co do pytania, ja zwykle odczuwam charakterystyczny ból w okolicy lędźwiowej i w dole brzucha i wiem wtedy, że za kilka godzin dostane okresu. Ty dostajesz tak nagle?

Gość znajoma znajomej znajomej
tez chcialam doradzic wkladki higieniczne p.s. srodki hormonalne to zbyt powazna sprawa aby jedynym powodem ich brania mial byc lek przed zabrudzeniem spodni!

Gość Agnieszka_19
no ja mam własnie mdłości przed okresem zwykle i ból, ale nie wiem w końcu czy to ból pęcherza czy jajników. miesiączkuje od 6 lat

Witaj Agnieszka. Czy liczyłaś jakie masz wahania jeśli chodzi o miesiączkę ? Tzn. Jaki cykl miałaś najdłuższy a jaki miałaś najkrószy? Ja na twoim miejscu poszła bym do gina żeby dał mi coś na wyrównanie cyklu, wtedy powinnaś mieć regularnie. Jeśli nie jesteś przeciwniczką środków antykoncepcyjnych, to radziłabym (jeśli lekarz nie stwierdzi żadnych przeciwskazań) je zacząć brać. Wtedy wyrównuje się cykl i miesiączka wypada zazwyczaj w tym samym czasie. I miesiączki są mniej bolesne. Idź do lekarza koniecznie. Pozdrawiam

Gość Agnieszka_19
ja mam okres od 28 (nigdy wczesniej) do aż 40 dni rozbieżności. trochę się boję brać tabletki, głównie skutków ubocznych, o których tak dużo czytałam na kafeterii...:( nie wiem, czy nie jestem za młoda na leki hormonalne

Aga pierwsze co zrob to idz do ginekologa poniewaz po kilku latach miesiaczkowania nie powinno byc NIEREGULARNYCH miesiaczek!!!! lekarz doradzi Ci co dalej... estem tylko 1 rok od Ciebie starsza a juz 2 lata biore tabletki i nie mam praktycznie zadnych skutkow ubocznych- wiec tego sie nie boj... przynajmniej brzuch by cie nie biolal, a jak bylyby skutki uboczne to zawsze mozesz zminic tabsy, na rynku jest wiele roznych ofert....

sranie w banie,ze tabletki sa zbyt ryzykowne. ja mialam tak jak ona i bez problemu dostalam tabletki wlasnie dlatego ze mialam nieregularny okres i nigdy nie wiedzialam kiedys go dostane. wybaczcie, ale ten kto gada ze tabletki to zbyt duze obciazenie dla organizmu i sa ryzykowne to pewnie jakies prawicowe lalunie, ktore sadza, ze jak sie bierze latami tabletki to sie nie bedzie moglo potem miec dzieci, ale bzdury! :(

Ja brałam tabletki od 19 roku życia, głównie dlatego, że miałam bolesne miesiączki. Nie miałam skutków ubocznych praktycznie żadnych. Ani nie przytyłam, ani nie schudłam. Pierwsze tabletki nie służyły mi najlepiej to po kontakcie z lekarzem gin., zostały zmienione dla mnie tabletki i już wszystko było oki. KONIECZNIE IDŹ DO LEKARZA !!!