Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martusiek

Z

Polecane posty

Gość Martusiek

Mam drugie imię nadane po babci, które jest starodawne i nie podoba mi się... Moje pierwsze imię jest dość nowoczesne i w ogóle nie pasuje do drugiego. Chciałabym więc zmienić albo w ogóle pozbyć się drugiego imienia. Za pół roku będę mieć 18 lat, czy na zmianę drugiego imienia muszę mieć zgodę rodziców? Słyszałam, że trzeba złożyć wniosek i jakoś go uargumentować... Czy jest możliwość, że moje podanie nie zostanie zaakceptowane i nie będę mogła zmienić tego drugiego imienia? Czy z samym tym faktem jest dużo problemu? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Gość Martusiek
a nazywam się Martyna Zefiryna Pancerz

po co Ci anulowanie imienia 2 przeciez one tylko potrzebne jest w sprawach papierkowych na codzien nie wiec wydaje mi sie ze to zbedne zreszta nie pomyslalas o rodzicach ze bedzie im przykro

Gość Martusiek
Ta odpowiedź zaraz pod tematem nie jest moja :/ buteleczka20: drugie imię jest niby tylko w papierkach, ale jest też na dowodzie czy paszporcie... A tych dokumentów często się używa. Pomyślałam o rodzicach, ale ja miałam z tym drugim imieniem sporo nieprzyjemności i nie chcę mieć więcej...

Gość Martusiek
Tak szczerze, to moja babcia zapomniała, że ja mam po niej drugie imię i myślała, że wcale nie mam drugiego imienia, więc jej raczej przykro nie będzie...

no tak a Twoje sumienieto troche tak jakbys sie wstydziła Babci imie jak imie tak samo jak nazwisko ja bym sie nieprzejmowała z wiekiem by ci to mineło

Gość Martusiek
To nie chodzi o to, że się wstydzę babci, ale po prostu wolałabym tego drugiego imienia nie mieć... Są imiona, które nam się podobają i takie, które nie... Ja w ogóle nie wiem, po co dawać drugie imiona :/

Gość Martusiek
Za parę lat pewnie nie, ale ludzie w moim wieku często śmieją się z takich rzeczy, śmieją się ze mnie od podstawówki i nie jest to miłe...

ja bym sie nieprzejmowała innymi w sumie w Twoim wieku też sie przejmowałam co inni mysla jak sie z czegos smiali itp ale potem powiedzialam sobie ze mam ich w d***e olewka niech sie smieja to świadczy o nich zreszta nie pokazuj im nastepnym razem ze Cie to rusza jak Ci dokuczaja to im przejdzie

i jeszcze jedno - wchodzisz w środowisko dorosłych, a dorosli nie smieja sie z takich rzeczy ani raczej nie przezywają. Pomyśl, że może za kilka lat będzie to bardzo modne imię? 30 lat temu śmialismy sie z imion: Karolina, Michalina, Weronika - moje babcie takie nosiły, a dziś... Głowa do góry i nie komplikuj :) 🌻

Też mam głupie drugie imię ale mam to generalnie w nosie. Nie myślałam żeby je zmieniać,mimo że słyszałam dużo głupich uwag pod tym względem. Powiem Ci tylko że jak Ci się to imię nie podoba i chcesz je zmienić to zrób to. Wolę dobrze się czuć i mieć pewność że nikt nie będzie się śmiał z tego imienia niż mieć świadomość że moi rodzice się cieszą bo mam jakieś tam imię.