Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość avika

czy mogę brać hydroksyzynę w ciąży?

Polecane posty

Gość avika

jestem w 5 mcu ciąży. czy mogę brać hydroksyzynę na stany lękowe i depresyjne? strasznie się męczę. czy któraś z was zażywała ją w ciąży? słyszałam, że można...

Gość hania_30
albo to prowokacja, albo musze cie ostro przywolac do porzadku. po pierwsze, bedac w ciazy, o lekach jakie sa dla ciebie bezpieczne, moze tylko i wylacznie zadecydowac lekarz. takze o przebiegu leczenia decyduje lekarz. tym bardziej jesli masz stany depresyjne-ponownie powinnas to skonsultowac z lekarzem. wiec wszelkie rady dla ciebie beda tutaj zbedne i strata czasu,z tzw. na dwoje babka wrozyla:mozesz albo nie mozesz.

Gość avika
ale ja się zwracam do osób, które brały ten lek w czasie ciąży. po konsultacji z lekarzem. że można, czytałam w necie,ale nie jestem pewna. proszę o odpowiedź. bez hydro nie poradzę sobie.

Gość avika
pomóżcie mi....

Gość avika
hej, nikt tego nie zażywał? Naprawdę żadna z was???

Gość dylemattt
mnie psychiatra powiedział, ze hydroksyzyna absolutnie, elentualnie relanium i to na krótko

Gość dylemattt
relanium nie jest specyfikiem wysokich lotów ale ponoc stosuje w koniecznych przypadkach w ciązy i to tez nie za długo bo uzaleznia

Gość dylemattt
relanium nie jest specyfikiem wysokich lotów ale ponoc stosuje w koniecznych przypadkach w ciązy i to tez nie za długo bo uzaleznia

Gość avika
dziękuję

Gość 616028
Tak na przyszłość powiem że ogólnie psychotropy są złe. Jedynie przy przedwczesnych skurczach CHYBA nie ma innego wyjścia jak jakieś łagodne coś na uspokojenie. Ale jak wyżej psychiatra dobrze jednej tu radził, że hydroksyzyna absolutnie. Zresztą to alkoholowy psychotrop. A alkohol lekarze nie powinni podawać. http://f.kafeteria.pl/temat/f10/hydroxyzinum-ktora-z-was-zazywala-podczas-ciazy-p_4233689 Na lęki i depresję proponowałbym naturalne rzeczy antybakteryjne i witaminy (vide podany link).

Gość 616028
Poza tym jeśli jesz wysokoprzetworzone jedzenie to możesz być niedożywiona. Większość z nadwagą jest niedożywiona tak że organizm myśli że jest niedostatek i jest nastawiony na gromadzenie tłuszczu. Oczywiście nie musisz mieć nadwagi, ani być chuda by organizm był niedożywiony. Lęki i depresja nie powstaje bez przyczyny. Ludzie w stresie czy ciąży potrzebują więcej energii ze zdrowego odżywiania, w stylu PRL-owskim.

Gość 616028
A i tak, lekarze powinni kontrolować, badając, stan pacjenta. Ale jak się chodzi do lekarza za często to widzą hipochondrię.