Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość imolll

W Lublinie skatują Cię na oczach gapiów

Polecane posty

Gość brak piwa
W kazdym miescie chyba tak jest.W Szczecinie pobili moich znajamych,chlopaka i dziewczyne!!! I nikt nie zareagowal...

Gość retywrrr
wlej poprawnie link

Było dwóch napastników, wyszłam z tego cało ale z kilkoma siniakami i bez telefonu. Chcieli mnie własnie pozbawic komórki i udało im sie. Dodam, że w tamtym momencie nie uzywałam jej, nie korzystam z telefonu kiedy chodzę ulicami tego miasta. Osoby, które mi to zrobiły są własnie z dzielnicy niedaleko pksu

Biały dzień ok godz 14. Świadków nie było bo przechodziłam ul. lubartowską koło starych kamienic i zostałam wciągnięta między budynki, w których mieszkańcy żyją w dziwnych układach, każdy każdego kryje itp. Było mineło. Współczuje wszystkim, którym przytrafiają się takie \"przygody\" :-0

a co to za nowość? to sa kochane Polaczki znieczulica i nic wiecej, tchorzostwo i myslenie typu - to nie moja sprawa nie bede sie wtracal, za drzwiami sasiedzi katuja dziecko albo inne ohydne rzeczy robia i myslicie ze ludzie to zgłoszą? nie bo sa zwyklymi jebanymi tchorzami i ciotami, boją sie i mysla tylko o swojej dupie, nie ma czegos takiego jak odwaga cywilna a jesli sie już zdarzy to ma sie za debili takich ludzi, bo miesza sie w nie swoje sprawy i sie naraża, nasza polska rzeczywistosc

Hej, to jeszcze nic, podobno na jakiejś plaży zgwałcili 19letnią dziewczynę, na plaży było mnóstwo osób, ok. 200 i nikt nie zareagował, tylko kilka osób zadzwoniło na policję:O Tak mówili dzisiaj w Wydarzeniach:( Odechciało mi się samotnie jechać na wakacje we wrześniu:O🖐️

W kazdym mieście są niebezpieczne dzielnice, a akurat Lubartowska to najgorsza ulica w całym mieście, więc nie ma dziwne, że grasują tam lumpy spod ciemnej gwiazdy. Takich miejsc sie unika i już. A panie Andrzeju z Biłgoraja... zero patriotyzmu lokalnego? Ja lubię swoje miasto - Lublin oczywiście - mieszkam tu od prawie 30 lat i nic strasznego mi sie w nim nie stało. Lubię jego klimaty, coraz ładniejsze śródmieście i starówkę, zielone osiedla, ładne, naturalne okolice.

ja też studiowałam w Lublinie i zawsze uważałam to miasto za spokojne. dziwne ze kazdy stal tylko bezczynnie,nawet kierowca autobusu mu nike pomógł

Gość Agata z Lublina
Andrzej z Biłgoraja - twoja wiocha jest pewnie piękniejsza , prawdziwa perełka. Lublin jest nie mniej niebezpieczny niz inne miasta. Są ulice , które omijam szerokim łukiem. Ale czy inaczej jest w Warszawie, Lodzi, Radomiu? Co do urody, to całkiem ładne miasto, piękna starówka. No i kulturalnie też zaczyna coś sie tu dziać.

Gość Agata z Lublina
A tak swoją drogą , moj brat( Lublinianin) stanął kiedyś w obronie napadniętej dziewczyny. Dostał za to , efekt : złamany nos. Twierdzi natomiast, że zrobiłby to jeszcze raz. Jestem z jego dumna.

Gość emeryt z Wiatracznej
Patriotyzm lokalny - co to do cholery jest? Mamy ignorować niewygodne fakty, bo "patiotyzm lokalny"? Potem się to rozdmuchuje w większy balon z napisem "narodowy". I jesteś ta zła/ten zły bo nie płakałaś po papieżu. Wszystkie te "patriotyzmy" od lokalnego począwszy, to zagrożenie dla indywidualizmu!

Gość Agata z Lublina
Z niego dumna.

Nie ignoruję niewygodnych faktów, ale nie robię też z nich jakiejś szczególnej cechy Lublina, bo w każdym mieście są niebezpieczne dzielnice i ulice. Akurat Lubartowska w Lublinie to jedna z najgorszych, lumpowskich ulic i nei ma dziwne, że nie jest tam bezpiecznie. A jak nie wiesz, co to patriotyzm i śmiejesz sie z niego,... no cóż... tego nie skomentuję, chociażby przez wzgląd na ludzi, którzy w imię patriotyzmu oddali życie swego czasu.

I co ma wspólnego to, że lubie swoje miasto i czuję sie z nim emocjonalnei związana (patriotyzm) z zagrożeniem indywidualizmu? No proszę Cię....

Ja też nie uważam, że w Lublinie jest bardziej niebiezpiecznie niż w innych miastach...może to tylko solidarność, bo w końcu to się urodziłam, ale nie pamiętam, żeby stało mi się coś złego. Każde miasto ma swoje złe dzielnice, które należy omijać szerokim łukiem i tyle:o

wcale się nie śmieję z partiotyzmu! natomiast widzę w nim zagrożenie - tak Polacy oddający życie za ojczyznę byli patriotami, tak jak Niemcy z którymi walczyli wszystko pięknie - wszyscy byli wspaniałymi patriotami, tylko że oni i ileś tam ludności cywilnej, dzieci i kobiet gryzie przez to ziemię to że się lubi swoje miasto nie jest tożsame z "patriotyzmem lokalnym" dla mnie "patriotyzm lokalny" to właśnie to co zrobiłaś: z wyrzutem sugerujesz p.Andrzejowi by de facto nie truł narodowi już o tych ciemnych stronach Lublina a opowiadał raczej o tych fajnych rzeczach typu Starówka itp na Kafeterii coś takiego ma to minimalną siłę oddziaływania, ale zapewniam cię że często robią tak ci, którzy mają choć trochę władzy i to wszystko w imię "patriotyzmu lokalnego"

troche mi tu demagogią zalatuje ale to polska domena, polityczne wtręty do każdej dziedziny życia już do tego przywykłam co do kobiet i dzieci, które zginęły na wojnie ja bym jeszcze mężczyzn jednak dodała, bo oni też zginęłi i to w największej zapewne liczbie... to nie partiotyzm jest przyczyną wojen, tylko kasa czyżbyś o tym nie wiedział?

ale kasa liczy się dla tych, którzy wojnę wywołują w "szerokich masach" wojenny zapał wywołuje się sztucznie właśnie pobudzając patriotyzm vide Tuwim: "gdy zaczną na tysieczną modłę ojczyznę szarpać deklinacją i judzić kolorowym godłem i łudzić historyczną racją..." ale to już inny poziom na co dzień to sorry, Ewo: patriotyzm lokalny niestety najczęściej wulgaryzuje się do pytania zadanego Ci przez grupę młodzieży w Nowej Hucie: "Wisła czy Cracovia?, gadaj bo w ryj!"

możliwe, że dla młodzieży teraz tak to wygląda nie wnikam dla mnie inaczej - właśnie m.in. w wynajdywaniu, pokazywaniu, promowaniu pozytywnych cech swojego miejsca na ziemi :)

ok w sumie trochę pooftopikowaliśmy :-D thx

:) dzisiaj mam luzik w pracy, szef na urlopie, nikt mi nad głową nie smędzi, to mogę podywagować :)