Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olllllciaaaaa1909

Dziewczyny poradzcie gdy wstaje rano mam tlusta twarz..

Polecane posty

Gość olllllciaaaaa1909

moja cera jest tradzikowa w dzien mi sie nie tlusci a gdy wstaje rano to zawsze mam tlusta cere i przez to mi sie pojawiaja zaskroniki bo jak w dzien nie mam to rano są i tak w kolko poradzcie cos na to :(

Mam ten sam problem. Odsstawilam wysuszające komsetyki i trochę pomogło, ale jak na noc posmaruję buźkę kremikiem, to jest tragedia:o

Gość olllllciaaaaa1909
moze ktos pomoze jakis krem albo tabletki no nie wiem :(

mam ten sam problem, lekarz polecicl chrom, ale biore dopiero jakies dwa tygodnie. uzywam na dzien kremow matujacych, ale wolalabym zapobiegac, a nie tuszowac skutki..

ja mialam ten sam problem bardzo dlugo a pomogl mi krem taki niebieski maly \'\'nastolatki\'\' oraz wczesniej uzywam clean and clear and to jest taka jakby woda z czego robi sie pianka, znaczy jak wyciskasz to sie pianka robi i to tez pomaga:) najpeir myje twarz ta pianka a pozniej krem:) i tak codzien rano i wieczor:9 i pomoglo:)

Ja też kiedyś używałam żelu i kremu \"nastolatki\", ale przekonałam się, że wszystkie kosmetyki kupowanie w sklepach, nie leczą, tylko nasilają trądzik. To wszystko jest dobre na krótką metę.

katrinne to ja jestem chyba wyjatkiem:) bo ten krem stosuje od poltora roku, moze dwoch i pomaga skora sie w ogole nie blyszczy i mniej wypryskow:)

ja z reguly kupuje kosmetyki w aptece i nie tylko te z najwyzszej pulki. tanie tez sa dobre, a o pomoc w doborze prosze farmaceute. z tego co wiem to sklepowe kosmetyki maja duzo konserwantow i to zadko pomaga przy cerze z problemami. jesli masz mozliwosc to da sie do lekarza, moze bedzie miec pomysl co z tym zrobic.

Gość olllllciaaaaa1909
hmm nie uzywam kremu bo mysle ze to tluszczenie sie nasili

olcia, ale tłustą cerę powinno się nawilżać, jeśli stosujesz jakiekolwiek mydła czy żele do mycia. One ją wysuszają, przez co wydziela jeszcze więcej sebum, zatyka pory, tworzą się wągry i pryszcze...:o

Gość olllllciaaaaa1909
to jaki krem proponujesz na noc ? bo ja wcale nie nawilzam

Na noc nie używam już, bo wtedy okropnie się zapychają pory. Jak używałam krem nivea na mokrą twarz to było ok. Teraz próbowałam babydream, ale nie sprawdził się:o Kolejna próba, to będzie nawilżanie bez użycia kosmetyków. Jako zwolenniczka domowych sposobów na urodę, wypróbuję mleczko oczyszczające. Może się uda?:)

Gość olllllciaaaaa1909
a jakie mleczko oczyszczajace?

Gość olllllciaaaaa1909
a jakie mleczko oczyszajace??

Gość Wiki*26
do autorki -- no ja też mam ten problem, mimo wieku. tzn nie ma cery trądzikowej, ale mieszaną i latem to mi się okropnie błyszczy pół godziny po umyci. pociecha jest jedna - doastaniemy zmarszczki dużo później, niż nasze równiesniczki ,szczycące sie teraz cerą noprmalną :-)

Wiki, no to już jakieś pocieszenie przynajmniej:) Olcia, mleczko z jednego z kafeteryjnych topików:) Przepis: Mleczko ogórkowe.Rewelacyjnie oczyszcza cerę i zmniejsza pory. Jest doskonałe do cery tłustej. Świeże ogórki zetrzyj na tarce, odciśnij sok i dodaj łyżeczkę balsamu do ciała, 1 łyżkę mąki i mleka. Wymieszaj składniki i połóż na twarz i dekolt. Po wchłonięciu mleczka umyj twarz ciepłą wodą. Podobno wypróbowane i działa, ale o tym to się dopiero przekonam:)