Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katrina8347

Kilka pytań odnośnie soczewek

Polecane posty

Gość Katrina8347

Ile płaci się za dobranie soczewek?Tak mniej więcej,bo pewnie każdy gabinet ma swoją cenę.Czy bezpiecznie jest kupować soczewki i płyn w sklepach internetowych?Możecie mi polecić jakiś zaufany?

Gość Katrina8347
up up

Czesc :-) Moj okulista dobral mi soczewki podczas wizyty zaplacilam 40zl Pierwsza pare soczewek i maly plym dostalam za darmo:) soczewki kupuje zawsze w gabinecie okulistycznym Cena za miesieczne 40zl Za 3 miesieczne 70 Plyn kupuje na allegro Opti free o polowe tanszy niz w gabinecie Najlepiej przejdz sie do okulisty i zapytaj

Gość plina
ja za badania czy moge nosic sioczewki placilam 60 zł

Gość Katrina8347
plina a w ta cene mialas juz wliczone soczewki????? *aAa* tanio zaplacilas,kolezanka mi mowila ze ona placila 120,myslisz ze to prawda?Troche dziwne ze jest az taka roznica..... A nie da sie kupic taniej soczewek miesiecznych,np w necie?

Gość Yunka
Ja właśnie dzisiaj byłam na wizycie u mojej okulistki, by mi nowe szkła przepisała. Pamiętam, że na pierwszym doborze szkieł płaciłam normalnie jak za wizyte u lekarza (czyli chyba cos ok 50 zl) no i za szkla: najpierw mialam firmy iWear- jedno opakowanie zawiera 3 pary soczewek dwutygodniowych (100 zł) potem przeszłam na miesięczne- podobnie jedno opakowanie zawierało 3 pary soczewek (ok 110 zł). Potem kupowałam firmy Johnson, jedna para- 40 zł. Teraz przepisała mi jeszcze chyba jakieś inne bo bede placila 150 za 3 pary miesięcznych ;] ale w gruncie rzeczy ceny są podobne. A na allegro nie radziłabym kupować. pozdrawiam :)

Gość Katrina8347
Na allegro to ja tez bym sie bala,mialam na mysli jakis sklep internetowy

Ceny wizyt są różne, bo salony optyczne z przystawką w postaci lekarza mają inne narzuty niż np. gabinety okulistyczne. W małym mieście pewnie też taniej niż w dużym itd. Ja nie pamiętam ile płąciłam, bo to było dawno. Soczewki biorę z allegro, opakowania są przecież firmowo zamknięte, nie wiem, jak można by coś tak precyzyjnego jak soczewkę podrabiać. Zresztą kupuję od sprawdzonego sprzedawcy - miesięczne soczczewki PureVision ciągłego noszenia (bez ściągania na noc) to ~30 zł. Są dla mnie lepsze niż te codziennie ściągane, mniej z nimi zachodu, o komforcie nie wspominając. Po prostu zapominam, że mam wadę wzroku. :)

Gość Yunka
Ja niestety z moją wadą i chorymi oczami nie mogłabym nosić bez ściągania na noc :( No a właśnie oczy tak sobie załatwiłam przez Vision Express. Może we wszystkich salonach tak nie jest, ale tam gdzie ja byłam, po prostu lekarka byle tylko zarobić zapisała mi szkła, których nie mogłam nosić, twierdząc, że nic mi nie będzie. tam traktują ludzi jak w mcdonaldzie ;/ Po pól roku noszenia tych szkieł musiałam iść na poważne leczenie (mam 15 lat). Od teraz chodzę tylko prywatnie do mojej oklulistki, dzięki której jakoś z tego wyszłam i mogę od nowa nosić szkła. A co do kupowania na necie- pierwszą wizytę radzę odbyć u lekarza i pierwsze szkła nich zapisze właśnie on, by mógł skontrolować, czy mogą być noszone, nic się nie dzieje z oczami itp. A po jakimś czasie, jak już wejdzie to w życie codzienne kupować na internecie :)