Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IDZCIE_GLOSOWAC

Apel do tych co na emigracji

Polecane posty

Gość IDZCIE_GLOSOWAC

Drodzy emigranci! Jezeli beda wczesniejsze wybory, idzcie glosowac. Nie pozwolmy, by zostaly wybrane wladze, ktore robia z nas posmiewisko dla calej Europy. Wiem, ze wielu z Was uwaza, ze nie warto glosowac, bo to i tak nic nie zmieni. Ale pamietajcie, ze zawsze mozna wybrac mniejsze zlo. Wybierzmy tak, aby nie trzeba sie bylo za granica wstydzic, ze jest sie Polakiem.

Gość onaona ona
czyli co? PIS?

Gość IDZCIE_GLOSOWAC
Nie mowie na jaka partie- przemyslcie to sami.

Gość onaona ona
po co namawiać tych co na emigracji?lepiej namawiać tych co zostali.

Gość IDZCIE_GLOSOWAC
Namawiam ich po to, bo to oni (my- ja tez na emigracji) najczesciej musza sie wstydzic za naszych "boskich" politykow, za ich zla polityke zagraniczna.

Gość onaona ona
jak jesteś na emigracji to nie strugaj patrioty!!!!!!! rób kase i nie przejmuj sie krajem ,który opuściłeś.

Gość IDZCIE_GLOSOWAC
Oczywiscie, ze obchodzi, bo tam zyja nasze rodziny- rodzice, dziadkowie, bracia, siostry. Ale bedac na emigracji, naiczesciej nie wiemy, co dzieje sie w polityce w naszym kraju, za to dochodzi do nas to, jak prowadzona jest polityka zagraniczna- poprzez komentarze obcokrajowcow, naszych znajomych, poprzez relacje w telewizji.

Gość onaona ona
wstydzisz sie ,że jesteś polakiem? ja nie!

Gość IDZCIE_GLOSOWAC
Moze i opuscilem, ale obywatelstwo mam polskie, wiec jestem Polakiem, a bedac Polakiem mam prawo do glosowania. Nie strugam patrioty, bo nim nie jestem. Jednak chcialbym, aby w moim kraju bylo dobrze.

Gość onaona ona
piszesz tak jakbyś się wstydził obywatelstwa.

Gość IDZCIE_GLOSOWAC
Nie wstydze sie mojego obywatelstwa. Po prostu chce, aby ludzie w moim kraju tez mieli jakies perspektywy, zeby zyli na dobrym poziomie, zeby nie musieli wyjezdzac za granice i aby nasze panstwo zylo w dobrych stosunkach z innymi panstwami.

Gość onaona ona
a co konkretnie Ci sie nie podoba w stosunkach zagranicznych?

Gość IDZCIE_GLOSOWAC
Nie podoba mi sie, ze pokazuje sie w zagranicznych mediach Polske jako kraj idiotow (sprawa z teletubisiami), ze slysze od moich znajomych komentarze, czy slyszalam, ze Polska jest izolowana w Europie, ze obraza sie emigrantow- nazywajac ich nieudacznikami itp.

Gość onaona ona
co znaczy ,że się Polske izoluje w Europie? a niby jak to możliwe? nigdy nie słyszałam by ktoś z polityków nazwał emigrantów nieudacznikiem a dość bacznie śledzę wiadomości. Historia z Teletubisiami- być może nie potrzebna ale czy np: wtopa z lodami Clontona nie była większą sensacją?

Gość onaona ona
dobre!!!!!!!!

onaona - taka prawda :) gdyby emigranci nie mieli \"rodziny i znajomych\" w kraju, a wiec osob, z ktorymi lacza ich wiezi emocjonalne, to mieliby w dupie kraj - w koncu po cos z niego wyjechali, mieli powod, nieprawdaz? a ze nie chca, zeby im wioche robic...a ktoz by chcial byc popychadlem?

Gość IDZCIE_GLOSOWAC
Owszem jest taki jeden polityk (wysoki ranga), ktory nazwal tak emigrantow. Odnosnie izolacji, to chodzilo o sprawe z systemem glosowania w Uni Europejskiej- narobilismy w tej sprawie mase szumu ale skonczylo sie nieciekawie(nie mozna mowic ze wygralismy te sprawe, bo tylko udalo nam sie na najblizsze kilka lat przedluzyc system glosowania jaki jest teraz, a za tych pare lat bedzie tak jak chciala wiekszosc uni).

Gość IDZCIE_GLOSOWAC
hellishbloodystorm a pomyslales, ze wielu z nas zmuszonych bylo wyjechac (bo np nie stac nas bylo na utrzymanie rodziny) i wielu z nas chcialoby wrocic. Mamy prawo miec swoja opinie i mamy prawo glosowac- nasz glos jest tak samo wazny jak i tych co pozostali w kraju.

Gość onaona ona
wiem . Osobiście nie popieram takich farbowanych obywateli. Choć czasami myślę, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Mi się dobrze żyje w Polsce. Na wszystko co mam pracuję sama (z mężem) to prawda ,że nic nie spada samo z nieba. Uważam ,że nie jest tak źle w Polsce (zaraz mnie ktoś zakrzyczy).Tak samo jak wszędzie władza bije się o stołki, tak jak wszędzie jest bezrobocie a le i brakuje coraz częściej rąk do pracy. WKURZA MNIE JAK PSEUDO OBYWATELE EMIGRANCI WSTYDZĄ SIĘ SWOJEGO POCHODZENIA LUB PSIOCZĄ NA KRAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość IDZCIE_GLOSOWAC
Owszem, wlasnego pochodzenia wstydza sie tylko prymitywni ludzie.

Gość Tak prymitywni
bo pochodza z prymitywnego kraju i dlatego się wstydzą :P

Gość IDZCIE_GLOSOWAC
"Tak prymitywni"- a ty to niby skad pochodzisz?

Gość Tak prymitywni
z prymitywnej polski, więc jestem prymitywny, tj. inni prymitywni polacy, i bardzo się tego wstydzę, tj. prymitywnej polski.

Gość IDZCIE_GLOSOWAC
A to ciekawe- bo ja tez pochodze z Polski, a jakos nie jestem prymitywny. Nie wydaje mi sie, zeby to od pochodzenia zalezalo- raczej od innych czynnikow jak iloraz inteligencji, wychowanie.

Gość onaona ona
up