Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda zona niedoswiadczona

goscie weekendowi- co gotowac?

Polecane posty

Gość mloda zona niedoswiadczona

a wiec. od piatku wieczora do poniedzialku poludnia mam lacznie z nami 7 ludzi na noclegi i wyzywienie. 7 ludzi*3 kolacje 7*3 obiady 7*3 sniadania jakie menu mam zorganizowac? totalnie nie mam pojecia. pomozcie prosze cos zlozyc, cos w miare porzadnego ale nie wymagajacego duzo roboty typu rolady :) dziekuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mloda zona niedoswiadczona
na niedziele zrobie schabowe, ale jaka salatka? co w sobote? czy na piatek wieczor jak zrobie tylko bigos to wystarczy? kurcze, oni zawsze nas ugaszczaja, nie chce zrobic gafy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mloda zona niedoswiadczona
up

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
na kolacje możesz podać jakąś zimną płytę i sałatke, pieczywko. Na obiad kotlety i sałate z sosem winegre, jakieś ziemniaczki. Na kolacje bigos [o ile wszyscy lubią], badz jakies leczo, potrawkę z kurczaka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szefka
niuńka, ale co tak ponaglasz:P Proponuję surówki kupić gotowe, nie są drogie, a oszczędzisz sobie pracy;) I to też zależy ile będzie normalnego goszczenia, a ile balowania - jak balujecie od 17 stej do nocy, to bigoś wystarczy + kilka fajnych sałatek, wedlin, jajek itp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a śniadania to po prostu wyłóż na stół różne rzeczy: pieczywo np jasne i ciemne, bułki ser żółty w plasterkach np kawałek fety lub sera białego jakąś wędlinke dżem w miseczce pokrojone w plasterki ogórki pomidory papryke jajka na twardo każdy będzie brał to co lubi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mloda zona niedoswiadczona
dobry pomysl z zapiekanka, ale na tyle ludzi bym musiala zrobib w trzech pojemnikach. no..w dwoch. do bigosu ser, wedlina, warzywa? bedzie ok? a moze na kolacje zapiekanka na sobote, a na obiad nozki z kurczaka + frytki + salata?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mloda zona niedoswiadczona
super, mam tylko 5-6 talerzy obiadowych. yeah!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Śniadaniem raczej się nie podniecaj,tak jak radzono,,ułóż wsio na półmisku i nich robią sobie kanapki.Obiady?najlepiej udka,bo rzucasz do piekarnika i samo się piecze.Tak jak sztuka mięsa,upieczona w piekarniku.Zawsze jakiś sos wypłynie.A jak zrobisz w rękawie z pieczarkami lub pomidorami lub papryką to już masz nawet jarzynkę.Sałatkę ze słoika daj i jakąś surówkę.Na kolację,jeśli już musisz się postawić oprócz bigosu daj jakiś gulasz.Mięsko w kostkę ,cebulka plus wariacje na temat:)pomidory lub pieczerki lub co Ci tam w lodówce zalego.Pociągnij to śmietaną na koniec i będzie super. P.S.jak już robisz to mięso to wstaw od razu ziemniaki wyszorowane,pokrojone na 8 i wypaprane w ziołach z olejem.Będą pieczone akurat.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Amita uprzedzila mnie pomsylem z pieczonymi ziemniaczkami :) ja je kroje tak w srednie kawalki zalewam olejem ale tylko troszke i posypuje vegeta i ziolami moja cora nieraz wola codziennie :D i rzeczywiscie razem z miesem na blaszce bach do piekarnika i dwa na raz ! jak znalazl malo roboty :) a jak chce ci sie \'pobabrac\' to ostatnio posmakowalo mi cos takiego(przepis od znajomej) do naczynia zaroodpornego na dno posmarowane z lekka maselkiem badz margaryna wykladamy plastry wedzonego boczku(mozna go najpierw lekko podrumienic na patelce) na to kladziemy kapuste kiszona (jak jest \'dluga\' to lekko posiekac i przeplukac woda jak za kwasna) na to udka badz piersi z kurczaka (tez dobrze podsmazyc na patelce - moze byc na tym tluszczyku po boczku i sypnac je od razu przyprawami-tylko uwaga !!! slona kapusta i boczek !!! nie przesadzic z sola!!!) piersi mozna pokroic w mniejsze kawalki (ale nie za male) mozna jeszcze raz przelozyc kapusta i boczkiem(boczek na wierzch) aaaa no i cebulka w piorka podsmazona tez na tluszczu po boczku (troszke przejdzie jego smakiem) gdzies tam pomiedzy to wszystko zamykamy pokrywka i tak na 220 stopni na jakies 30-40 minut masz miesko z salatka - duszona kapustka z boczkiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mloda zona niedoswiadczona
dobrze, ze ciasto ze soba przywioza :) ok, sniadania juz wiem, kolacja piatek: bigos, chleb jajka w majonezie, pomidory, ogorek kisz+swiezy sniadanie1: jajka z dnia wczorajszego :) pomidory, ogorki, ryba wedzona bulki obiad1: zapiekanka bolonese + zapiekanka carbonara+salata grecka z feta kolacj2: bigos + ser+ cos tam sniadanie 2: to samo co 1 + parowki obiad2: schabowe + frytki+ buraczki czerwone+ pomidory z jogurtem rosol kolacja 3: bagietki zapiekane z kielbasa, szynka, ser, pieczarki.... sniadanie3: resztki z lodowy obiad 3 : nozki z kurczaka+ kartofle + mizeria???? bedzie ok?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×