Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ilonkaa

masło orzechowe

Polecane posty

Gość rura z kremem
taki nijaki, trochę słony, sam tłuszcz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ale chcialabym wiedziec wiecej,jaki ma dokladnie smak,bo orzechowy to sie domyslam.To maslo orzechowe kosztuje 12 zl,wiec dosc drogo.Nie chce go potem wyrzucic.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rura z kremem
to zalezy , musisz sama spróbowac, ja bardzo lubię ale znam osoby którym nie smakuje, ja nie lubię na chlebie, wpieprzam łyżeczką.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jadłam maslo orzechowe Snikers,ale to chyba nie prawdziwe masło.To raczej słodki krem.Kurcze,chyba bede musiala kupic to prawdziwe maslo i wyprobowac,a jak mi nie zasmakuje to komus podaruje w prezenciku ;).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja się przyznam , że z początku masło orzechowe mi nie smakowało, wydawało mi się strasznie mdłe. Teraz je bardzo polubiłam. Snikersowe masełko też próbowałam , ale te nadaje się raczej tylko na chleb , bo jest strasznie słodkie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja ja mama
jak dla mnie to takie sobie ale moja mama uwielbia szczególnie na grzankach takich z tostera

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja robie z niego
boskie, rozplywajace sie w ustach ciasteczka, czasami dam na chalke na chlebie raczej nie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ożesz nożesz
Racja, to masło jest drogie, dlatego ja robię je sama :p Wystarczy kupić dużą paczkę orzeszków ziemnych, zmielić je, dodać trochę soli, oleju i gotowe :) smak taki sam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ożesz nożesz
Allegrowiczko, mnie też to masło na początku nie smakowało, takie mdłe, tłuste :p, ale z czasem kubki smakowe i wątroba się przyzwyczaja ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość glowa boli
dla mnie to ono nie ma smaku i fakt za tluste :) ale swietnie mi idzie z krakersami slonymi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ożesz nożesz
W sumie to dziwna sprawa ;) Smak raczej taki " nic specjalnego " a człowiek przyzwyczaja się do żerowania ;):p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja też lubię masło orzechowe :) Mój mąż go ie lubi chyba ze względu na konsystencje, jest takie \"zamulaste\" nie wiem jak to wytłumaczyć. Jeśli by Ci nie smakowało samo w sobie zawsze można posmarować je po wierzchu dżemem (albo powidłami śliwkowymi mniam!) Albo użyć do przekładania wafli (właśnie z tym dżemem). Jeśli ktoś sam robi to polecam z mieszanych orzechów, albo właśnie z pestkami słonecznika itp :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jenny_
Ja ostatnio kupilam maslo orzechowe firmy Sante.Nigdy jeszcze nie probowalam go.Gdy sprobowalam łyzeczke mialam mieszane uczucia.Ale po chwili tak mi zasmakowalo,ze nie potrafilam przestac go kosztowac.Teraz to juz ciagle musze zaopatrywac sie w to masełko.Jest przepyszne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dostałam kiedyś masło orzechowe z Kanady - oni się tym zajadają (często z jakąś galaretką), więc pomyślałam, że pewnie będzie fajne w smaku. Ale jak dla mnie to to jest paskudztwo - nie dałam rady zjeść jednej kromki (zdecydowanie za słone).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Snickersa nie masz co do tego porównywać. Chociaż ja również myślałam,że będzie to smakowo podobne. I się mocno pomyliłam :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość drogo u nas
ale w polsce są drogie te masła orzechowe. Ja kupowałam swego czasu w Holandii za 1,20 euro. Duży słój :D wgl jest tu jakas fanka masełka?:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
naturalne maslo orzechowe bedzie drozsze, ale za to jesz cos zdrwego i pozywnego :) a nie orzechowy ulepek z cukrem, olejem palmowym i innymi niezdrowymi dodatkami. naturalne nie powinno miec nawet soli. a smak? moze ma taki troche mdly i nijaki smak jak niesolone i prazone na sucho orzechy, ale jak sie rozsmakujesz, bez oczekiwan typu cukier i sol, to dopiero polubisz ;) osobiscie nie jem masla orzechowego zbyt czesto, bo jakos nie mam w nawyku i zapominam, ale lubie, no i jest to zdrowa a pozywna przekaska. najbardziej mi chyba smakuje posmarowane na czastkach jablka, albo na lekko opieczonym chlebie i na to dzem. fajnie smakuje rowniez na waflach ryzowych, z dzemem, ale oczywiscie dzem to juz dodatek slodyczowy, wiec to raczej zamiast deseru ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
u nas nie jest takie drogie maslo orzechowe, kupowałam niedawno w stokrotce za 8 zł chyba, i kilka rodzai było tak zaprawdę to się je je z galaretką winogronową na wierzchu, ale, że u nas nie ma , to ja smaruje jakimkolwiek dżemem, dopiero wtedy dobrze smakuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no, z galaretka winorgonowa to jest taka utarta tradycja amerykanska, ulubiona kanapka do szkoly wielu dzieci, bo latwe i tanie do zrobienia :) no i obowiazkowo sztuczne, watowe "pieczywo" tostowe .... ale ta galaretka jest (jak dla mnie) tak ohydna i sztuczna, ze wole kazdy inny dziem ;) szczegolnie chyba truskawkowy ....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poweselna
Ja nie lubię kupnego masła orzechowego, ale polecam to domowe. Kupuję orzeszki ziemne i po prostu mielę je w blenderze. Nie dodaje się do tego żadnego oleju, orzechy same w sobie mają dużo tłuszczu i po odpowiednio długim blendowaniu nabiorą odpowiedniej konsystencji! Jeśli to są solone orzeszki, to też już nie dodaje się soli. Polecam spróbować zrobić choć niewielką porcję i poznać smak domowego masła :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
swieta prawda. ja nigdy nie robilam sama, ale kupowalam w sklepie ze zdrowa zywnoscia (robione na miejscu i na biezaco w takim wielkim mlynku) wtedy jesz faktycznie orzechy, a nie mase cukrowo-olejowa z orzechami oraz konserwantami itd.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość barcelonka7
uwielbiam masła orzechowe od primaviki...zobaczcie sobie jaki maja wybor...sa tez te bez soli i cukru,ale chyba najlepszym jest z kawałkami czekolady...jezuuu jakie pyszne:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marzenia się spełniają_*
paskudna reklama, czy to jest w ogóle legalne, żeby tak reklamować swoje produkty?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×