Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troche zszkokowana O_o

czy to prawda,ze włosy mają jakas taka zakodowana długość

Polecane posty

i juz więcej nie urosną? przeczytalam to gdzies na innym forum i mną lekko wstrząsneło....moje najdłuzsze włosy sięgaja do zapięcia stanika i zauwazylam,ze nie chca dalej rosnąc...myslałam,ze tylko tak mi się wydaje i beda dłuższe,ale po tym co wyczytałam to juz nie jestem pewna. czy ktos tez o tym słyszał?

Gość korra
ale glupotki hihihi, kochanie ;****

Ja tez kiedys słyszałam, że każdemu rosną do jakiegos tam momentu...ale czy prawda nie wiem, swoje i tak zapuszczam maksymalnie do łopatek, dalej nie lubię :D

no mam nadzieje,ze głupotki ;) bo chce miec włosy do pasa :D a własnie skoro juz jestesmy przy temacie włosów :) to uwazacie,ze ładniejsze są włosy długie o równej długosci czy pocieniowane? ....

mi np. po 4 latach cieniowania długich włosów to już zbrzydło, wracam do prostego cięcia tzn. w kształcie litery U

ja własnie tez juz mam bardzo długo włosy cieniowane i chce zeby byly równe...tylko tak jak juz pisałam najdłuzesze mam pod zapiecie stanika a najkrótsze takie do ucha ;/ a nie uwazacie,zerówne włosy są nudne?? mi np. sie bardzo podobaja takie włosy,ale boje się,ze bede wyglądała jak takie"niewinne dziewczątko" - mam nadzieje,ze wiecie o co mi chodzi...:)

doskonale wiem o co ci chodzi :D bo sama zawsze uważałam że obcięte na prosto włosy są koszmarnie nudne, a teraz sama mam zamiar takie nosić ;) Ale po 1 ja mam włosy długie, cieniowane na całej długości, układające się w taki szpic wiecie przewrócony trójkąt, jeszcze 2 miesiące i obcinam je na \"U\", potem strzele sobie prostą grzywkę, potem będę ją spinała na czubku głowy, potem zapuszczę zrobię przedziałek z boku, z przodu no jest wiele wariantów można zmieniać swój wizerunek w dowolny sposób :D nudno nie będzie

kurcze,no ja nie umiem okreslic w jaki ja sposob mam cięcie ...chyba nie przewrócony trójkąt. . . no nic ,narazie bede zapuszczała,zobacze co z tego bedzie :) pozdrawiam

Gość mi sie wydaje ze cos ...
prawdy w tym musi byc ... ja mam wlosy do ramion ... dalej za Chiny nie chcą uronąć :(

Mi się wydaje, że to prawda. Tylko u każdego ta zakodowana długość jest inna. Tak samo jak z włosami na ciele - nigdy nie będzie się na nich dało zaplatać warkoczy:)

Gość kosmetyczka12345
zakodowaną długość mają raczej włosy rosnące na nogach, brwiach czy w miejscach intymnych. :D te na głowie spokojnie urosną. To kwestia czasu. Ale głupitkie jesteście

To ciekawe kosmetyczko czemu im te włosy \"spokojnie\" nie chcą rosnąć? Mam koleżankę, która od dzieciństwa w ogóle włosów nie podcina(nawet końcówek, które są przez to okropne) i odkąd pamiętam ma włosy przykrywające tyłek i dłuższych nigdy nie miała.

no to mnie nie pocieszyłyście dziewczyny....mi się tak marza włosy do pasa,a jak mam te moje włosy"zakodowane" do zapięcia stanika - to blado ;/ będe musiała moje włosy obserwowac...najwyzej wyrównam i bede miala takiej samej długości...;/

wiem co to jest autosugestia....ale wątpie zeby nagle mi zaczeły włosy rosnąc jak sobie wyobraze moje włosy do pasa....;/

nie o to chodzi. ty sobie wmawiasz, ze nie urosną i dlatego nie rosną.. a co do kogoś kto nie obcinał włosów i urosły tylko do jakiejś długości - takie włosy są bardzo stare - takie za łopatki i dłuższe. i te stare były zniszczone i wypadały, a nowsze rosły i wizualnie wyglądało to jakby stale miała tę samą długość - zapewne

Samanta, ale to znaczy, że one mają tą samą długość(tzn. wiadomo, że część odrastających jest krótsza od tych najstarszych). Jak włos wypadnie, to wyrasta nowy, który dorasta do tej samej długości i nie więcej, starzeje się i znowu wypada. Cylkl życia włosów nie pozwala na to by rosły one w nieskończoność. Włos długi=włos stary, który wkrótce wypadnie. Myślę, że u różnych osób różna jest długość życia włosów, im włosy dłużej żyją tym dłuższe mogą urosnąć:)

Gość tempesta
Jedno jest pewne, moje włosy rosną najwyżej do kości ogonowej, dłuższe nie rosną. Zresztą już od czasów liceum obcinam je do pasa bo dłuższe niż do talii wyglądają jak ogon krowy...... Długośc, kolor, faktura i ilośc włosów to kwestie genetyczne. Na to nie mamy wpływu i już na pewno nic do tego sile autosugestii, bo gdyby faktycznie działała to nie musiałabym golic nóg, pach i bikini....

Gość kosmetyczka ma racje
A to że włosy nie chcą rosnąc dłużej niż za ramiona czy za łopatki u każdej inaczej jest spowodowane tym, że są osłabione łamią się na końcach itd. Jak chce się zapuścić włosy to trzeba je podcinać co jakiś czas.

Gość tempesta
Nie rosną dłuższe nie dlatego że łamią się, tylko dlatego że taką mają zakodowaną długośc. U jednego bedzie to długośc do ramion, u innego do łopatek, do talii czy do kolan.....byc moze są też osoby, którym włosy rosną tak długo aż nie wypadną......hmmmmm trudno określic jak długo trwa cykl życiowy włosa i ile rośnie miesięcznie, to też może się bardzo różnic.