Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Odyn

problem z komornikiem

Polecane posty

Gość Odyn

dzien dobry :-) "mam" komornika i planuje slub.jesli przed slubem spiszemy intercyze to czy wtedy niebedzie mogl wziasc/zajac zadnej rzeczy ktora nalezy do mojej,wtedy juz zony?? z gory dziekuje za odpowiedz

o ile mi się dobrze wydaje to komornik zajmuje rzeczy których kwity sa wystawione na ciebie czyli umowy sprzedaży, gwarancji itp. nie orientuje sie jak to jest z małżeństwem ale wydaje mi się że skoro będziecie mieć rozdzielnośc majątkową to komornik nie może położyc łapy na rzeczy twojej żony. Będziesz musiał tylko udowodnić że rzecz jest twojej żony także dobrze trzymać wszyskiego rodzaju umowy sprzedaży, rachunki lub faktury.....spiszcie intercyze i zróbcie rozdzielność majątkową....mogę się mylić ale dla mnie to jest najlepsze wyjście

Gość wetb 375hnen8
oj to nie jest tak..u znajomuch byl podobny problem.Komornik wpada ci do domku i na różnych sprzętach,meblach i tym,co uważa za wartościowe przykleja nalepke z napisem zajęte i coś tam cos tam...I nie obchodzi go czy to Twoje czy pozyczyłaś lodówkę od sąsiadki.Mojej koleżanki rodzice byli ścigani przez komornika a ona miala moją wieże (pożyczylam jej) i potem musiałam zakładac sprawe w sądzie i udowadniać,że wieża jest moją własnością.Tak samo będzie jak wyjdziesz za mąż.Np.zajmą pralkę,która należy do Twojego męża czyli byla kupiona przez niego przed slubem i przed spisaniem intercyzy,zajmą ją,a mąż potem udowadnia w sądzie,że pralka jest jego..Polskie genialne prawo..

Gość wetb 375hnen8
oj,sorka myślałam,że topic założyła dziewczynka :) wybacz