Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankaoooooo

jak obliczać tygodnie ciąży?????????????

Polecane posty

Gość ankaoooooo

Pomóżcie, nie chodzi mi o żadne kalkulatory, bo te mam. Powiedzcie, czy podając wiek ciąży, np. 16 tc, podaje się wiek, licząc od dnia ostatniej miesiączki, czy od momentu zapłodnienia. Jestem w 18 tc od dnia ost. miesiączki, a mój brzuch jest płaski. Może powinnam wiek ciąży liczyć od dnia zapłodnienia? Jak Wy to obliczacie???

Od dnia ostatniej miesiączki, dobrze liczysz. Mi brzuch wyskoczył dopiero pod koniec piątego miesiąca.

Dobrze liczysz. Tygodnie ciąży liczy się od dnia ostatniej miesiączki, gdyż najczęściej precyzyjne określenie dnia zapłodnienia jest niemozliwe. U mnie prawidziwy brzuszek pojawił się w zasadzie nagle w 21 tc, wcześniej było widać malutko, tak więc wszystko OK:) Pozdrawiam serdecznie

Gość guuuga
a ja nie jestem w stanie obliczyc z datta ostaniej miesciaczki bo mialam ja w lutym....a zaszlam w ciaze na poczatku maja...wiec podaje zawsze tyg z usg wiec jak to jest ja z usg wychodzi np 15 tyg to wg miesciaczki jaki??

baby boom podaje tydzień i od @ i od zapłodnienia guuuga - cofnij się do momenty owulacji (te 15 tyg. wstecz), ustalisz w ten sposób orientacyjną datę zajścia i wtedy na tej stronce co podałam zaznaczasz nie 1 dzień cyklu tylko owulacji i tez ci obliczy