Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Łowca Jeleni

Mieszkanie za złotówkę - 3000 zł podatku rocznie?

Polecane posty

Aktualne Fakty i Mity donoszą o przygotowywaniu ustawy w myśl której wykupywane obecnie \"za grosze\" mieszkania spółdzielcze, które stają się własnościowymi, będą obłożone podatkiem katastralnym w wysokości (rocznie) od 1250 do 3750 zł. Pozostaje nadzieja że wyniku ujawnienia tej informacji do uchwalenia tego koszmarku prawno-ekonomicznego nie dojdzie!

Gość patryciaaaa
Mam wykupione spółdzielcze.

Gość patryciaaaa
wykupione za dużo pieniędzy :(

Gość fakty i mity..
Co za gniot :P

Gniot? Cytują konkretne zapisy jakie znalazły się w owym projekcie. Ponadto wykryli xxx afer i jakoś nikt nie podał ich do sądu za zniesławienie (za to wiele gazet później je potwierdzało). A poza tym czy to ważne kto pisze - nawet gdyby był to \"Głos Pierdziszewa\"? Istotne jest aby ten zapis nie wszedł w życie!

Łowca Jeleni - a wiesz może jak będzie z podatkiem katastralnym dla ludzi posiadające własne domy??

Z tekstu wynika że podatek ten będzie obejmował właścicieli WSZYSTKICH nieruchomości. Wysokość: 0,5 do 1,8 % ich wartości rocznie. Jest to podobno wymóg UE, ale nie wiadomo kiedy zostanie wproadzony. Może w ciągu 3 lat.

Łowca Jeleni - o tym to wiem chyba od 2 miesięcy;) był nawet o tym program w telewizji i wtedy ludzie z rządu mówili że tego nie wprowadzą bo był by to czysty wyzysk... myślałam że chodzi o coś innego;)

Marketa_cz z tego co wiem to im mieszkasz w biednieszym domu tym płacisz mniej;) dlatego mnie to wkurzyło bo niektórzy dorabiają sie całe zycie, ładują kazdy zaoszczędzony grosz w dom a tu taka niespodziasnka:(

nie mogą tego wporwadzić! to była by kradzież w biały dzień! Gdyby kazdy musiał płacić co roku 30 tyś podatku poumieralibyśmy z głodu! Na szczscie są ludzie w rządzie, ktrzy są temu przeciwni... pozatym musimy pamietać że każdy poseł ma nieźle wypasioną chate i to oni połacili by najwięcej, a do tego im sie raczej nie spieszy;)

Zaraz tu wejdzie niejaki yagon i zdrowo Cie zruga, Łowco jeleni, że czytasz Fakty i Mity. Zostaniesz na zawsze nazwany komuchem, kochankiem Stalina bez mala. Musisz się z tym liczyć. Czytałam ta informację. Nie nastraja optymistycznie. Ale przecież nie wolno nakladac na ludzi cięzarów nie do udźwigniecia, a wielu nie bedzie stac na oplacenie takich podatków. Rzad szuka kasy. Juz opbowiązkowa wymiana dowodow osobistych i prawa jazdy nie wystarcza. z reformy finansow nici jak widać.

Gość studentka ekonomiiiiiiiiii
na finansach publicznych facet nam mowil ze podatek katastralny raczej nie zostanie wprowadzony w Polsce, z tego wzgledu ze co raz wiecej panstw UE rezygnuje z niego...przykladem moga tu byc wlochy ktore maja ten podatek i gdzie wiele domow jest po prostu ruina, poniewaz ludzie nie chcacy placic tego podatku nie remontuja ich no i z czasem taka nieruchomosc popada w ruine, a co za tym idzie placi sie mniejszy podatek...no i chca podobno od tego odejsc...ale czy to jest na 100% prawda to nie wiem:P bo facet czasami mowil rzeczy, ktore pozniej okazywaly sie nieprawda...po prostu on tworzyl swoje wlasne teorie;) no i wydaje mi sie ze dobrze ktos napisal ze raczej nie wprowadza tego podatku, bo politycy nie chca tyle placic, a jakie maja chalupy to kazdy wie :P

anv to oczywiste,że im biedniejszy dom,tym mniej podatku.:) Posłowie mają wypasione chaty,ich dochody także są wypasione,w porównaniu z naszymi. Podatki,podatki i jeszcze raz podatki.........A gdzie są podwyżki,żeby udźwignąć ciężar tych wszystkich podatków? Jeszcze do tego,chcą wejść w strefę euro.......:O ♥♪♫