Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yyyyyyyy

Jak to jest miec orgazm?

Polecane posty

Gość yyyyyyyy

no wlasnie jak to jest?

Gość a ja......
ja robie sobie dobrze strumieniem wody i jest to przyejmene czasem az drże ale to chyba nie orgazm? nie mgoe dlugo tego trzymac bo mam wrazenie ze nie wytrzymam....a mzoe zeby osiaganc orgazm powinnam trzymac dlugo az do skutku?

Gość yyyyyyyy
Po uznaniu niepodległości Białorusi w 1991 r. stosunki wzajemne rozwijały się dość dynamicznie. Podstawę współpracy politycznej, gospodarczej i handlowej stworzył podpisany w 1995 r. układ o partnerstwie i współpracy. Białoruś otrzymywała znaczącą pomoc w ramach programu TACIS i różnych innych programów. Jednakże ograniczenia demokracji wprowadzone przez Aleksandra Łukszaszenkę spowodowały szereg sankcji wobec Białorusi wprowadzonych w 1997 r. Układ o partnerstwie i współpracy został zawieszony, zaprzestano kontaktów dwustronnych na szczeblu ministerialnym, a unijne programy pomocy technicznej zamrożono. UE wielokrotnie krytykowała autorytarne praktyki Aleksandra Łukaszenki i podkreślała, że warunkiem rozwoju współpracy z tym państwem jest powrót do budowy systemu demokratycznego, przestrzeganie praw człowieka i wdrażanie reform w gospodarce .

Gość to ja mam lepiej
a kto to wie .prawda jest taka ze orgazm to .....MIT

Gość a ja......
W 1998 r. trwał kryzys w stosunkach spowodowany naruszeniem przez władze białoruskie eksterytorialnego charakteru statusu misji dyplomatycznych państw członkowskich Unii w stolicy Białorusi. Rada UE przyjęła wspólne stanowisko zalecające wycofanie dyplomatów swoich państw z Mińska i wzywające władze Białorusi do dokonania podobnego kroku. Ustanowiono także zakaz wydawania przez państwa Unii wiz wjazdowych oficjalnym przedstawicielom Białorusi. Po rozwiązaniu sporu i powrocie przedstawicieli dyplomatycznych UE podjęła decyzje o anulowaniu wspólnego stanowiska, w efekcie czego stopniowo znosiła restrykcje nałożone na Białoruś, uzależniając to od wypełniania zaleceń OBWE, mających umożliwić powrót Białorusi na drogę demokracji.

Gość to ja mam lepiej
We wrześniu 2001 r. po wygraniu kolejnych wyborów Aleksander Łukaszenko wykonał szereg gestów pod adresem Zachodu, mających przełamać izolację międzynarodową tego państwa. Zostały one uznane za niewystarczające. UE zajęła też krytyczne stanowisko wobec referendum i wyborów parlamentarnych w sprawie przedłużenia kadencji prezydenta Łukaszenki, jakie odbyły się na Białorusi w 2004 r. Potępiła nadużycia nadużycia wyborcze i zapowiedziała kontynuację wsparcia dla białoruskich sił demokratycznych. Uzależniła rozszerzenie stosunków z tym krajem, włącznie z objęciem go Europejską Polityką Sąsiedztwa, od respektowania przez władze w Mińsku zasad demokracji i rządów prawa .

Gość uwielbiam to.............
ja cala drżę, wyginam się do tułu i niemal tracę świadomośc przez monent..........zawsze mam orgazm podczas miney-czasem już myślę,że dłużej nie wytrzymam i próbuję się odsunąć od jego ust on mnie wtedy prztrzymuję i dalej liże a ja zupelnie odpływam .... hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Gość uwielbiam to.............
hmmmm...........przyszło mi jeszcze na myśl, że stosunki między Unią a Białorusią są mało intensywne. Państwo to znajduje się w fazie stagnacji społeczno-gospodarczej, a brak powrotu do zasad demokracji uniemożliwia Unii poważniejsze zaangażowanie dyplomatyczne i ekonomiczne wobec tego kraju .

Gość pan Horst
a Gyzelda CZASEM TRYśNIE. CZęSTO, właściwie zawsze

Gość yyyyyyyy
wiesz wg mnie W latach 90. XX w. obszarem szczególnego zainteresowania UE, wobec którego realizowała ona WPZiB, stały się kraje Europy Południowo-Wschodniej. Uwaga Unii koncentrowała się zwłaszcza na problemach jugosławiańskich, co związane było z rozpadem Jugosławii, konfliktami etnicznymi i kwestią Kosowa .

Gość pan Horst
Związki historyczne i sąsiedzkie położenie czynią z Europy i Azji bliskich partnerów we wszystkich dziedzinach stosunków międzynarodowych. Zacieśnieniu stosunków sprzyjają przyspieszone procesy globalizacji. Poważny dialog rozpoczął się w 1984 r. wraz z opublikowaniem przez KE dokumentu o całościowym partnerstwie z Azją, który nosił tytuł: „W kierunku nowej azjatyckiej strategii”. UE umacnia ponadto kontakty na wysokim szczeblu z, położonymi w sąsiedztwie Azji, Australią i Nową Zelandią. Unia wspiera wysiłki na rzecz bezpieczeństwa i pokoju w regionie, udzielając pomocy przy ustanawianiu demokratycznych rządów w Kambodży i Timorze Wschodnim, uczestnicząc w odbudowie Afganistanu oraz wspierając Organizację Energetyki Rozwoju Półwyspu Koreańskiego (KEDO) .

Gość mercelela
kto tu się wwala z tekstem politycznym co to ma wspólnego z orgazmem? No chyba że słowo 'stosunki'

Gość pan Horst
a ty chcesz z marynem pogadać, o białoruskich wilkach?

Gość a ja......
Unia współpracuje również z SAARC , którą traktuje jako organizację regionalnej współpracy gospodarczej i dialogu politycznego. Niski stopień zintegrowania gospodarczego i politycznego krajów regionu Azji Południowej implikuje, że stosunki pomiędzy UE a krajami członkowskimi SAARC rozwijane są w oparciu o umowy dwustronne. Najważniejsza z nich dotyczy Indii. W czerwcu 1996 roku Komisja Europejska wydała komunikat zakładający dążenie do ustanowienia “rozszerzonego Partnerstwa” pomiędzy Unią Europejską a Indiami. W czerwcu 2000 roku odbył się pierwszy Szczyt UE-Indie. W efekcie, Indie należą do nielicznej grupy pięciu państw świata (obok USA, Kanady, Japonii i Rosji), z którymi Unia Europejska prowadzi regularny dialog poprzez dwustronne Spotkania na Szczycie .

Gość mercelela
dodam jeszcze tylko, że Nie ulega wątpliwości, że UE dysponuje statusem swoistego mocarstwa., które w wymiarze ekonomicznym ma zasięg światowy natomiast w wymiarze polityczno-militarnym ogranicza się do skali regionalnej. Unia odgrywa we współczesnych stosunkach międzynarodowych szereg ról. Dariusz Milczarek zwraca uwagę, że najbardziej syntetyczny charakter mają role: „aktora globalnego” oraz mocarstwa niewojskowego”, natomiast charakter cząstkowy przypisuje roli koncyliatora, promotora wartości demokratycznych, sojusznika, dostarczyciela pomocy i partnera. Wiążą się one w sposób ogólny na prymat wartości europejskich, które to na arenie międzynarodowej preferują dialog, współpracę i rozwijanie wszechstronnych więzi, zaś za mniej skuteczne uznają wszelkie kroki retorsyjne i represyjne. UE wychodzi z założenia, że jej zadaniem jest umocnienie demokracji i praw człowieka na świecie, a nie izolowanie krajów, które tej pomocy tak potrzebują. Stąd też sankcje mogą jedynie szkodzić ludności czy też generować niestabilność polityczną a to w konsekwencji prowadzi do utrudnienia czy wręcz uniemożliwienia odgrywania przez UE jej roli .

Gość carlain
tez mam te pytanie,jak to jest miec orgazm.Tylu facetow mnialam i z zadnym nie mnialam orgazmu,moze to ze mna jest cos nie tak????

Gość carlain
A może to też dlatego, że UE poważnie zaangażowała się w działania społeczności międzynarodowej na rzecz ustabilizowania sytuacji wewnętrznej w Albanii oraz rozwiązania kryzysu politycznego w Kosowie? Sama nie wiem...

Gość mercelela
buahaha.. podszywacze. Teraz każdemu piszącemu będą podstawiali tekst o stosunkach politycznych, idźcie..

Gość carlain
dziewczyny,napiszcie mi jak to jest miec orgazm???

Gość carlain
a oprócz tego jak to mieć orgazm napiszczcie mi co sądzicie o procesie transformacji ustrojowej Albanii. Wiem tyle, że duże trudności wystąpiły już w 1992 r., a w lutym 1997 r. przybrały formę kryzysu finansowego oraz ostrej destabilizacji politycznej i społecznej. Wiosną 1999r. kolejnym problemem stała się fala ponad 460 tys. uchodźców z Kosowa szukających schronienia u swoich rodaków w Albanii. W 1992 r. działalność w Albanii rozpoczęło Biuro Pomocy Humanitarnej Komisji Europejskiej (ECHO). Ściśle współpracując z organizacjami pozarządowymi, ONZ i Międzynarodowym Czerwonym Krzyżem, pomagało Albańczykom przezwyciężyć trzy kolejne kryzysy. Zapewniało podstawową pomoc żywnościową i dostawy najbardziej potrzebnych leków i środków sanitarnych, wspomagało zaopatrzenie w wodę pitną, wspierało tworzenie lokalnej infrastruktury, odbudowy i pomocy społecznej .

Gość mercelela
ja tylko powiem od siebie, że przykład Albanii pokazał, że mimo wiodącej roli w odbudowie ekonomicznej i finansowej, nie ma wystarczającej woli politycznej do prowadzenia wspólnej polityki zagranicznej wśród państw członkowskich Unii Europejskiej co znacznie utrudniło prowadzenie skutecznej WPZiB. Dziekuję za uwagę idę osiągnąć orgazm.

Gość carlain
mercelela widze,ze Ty o polityce a ja o orgazmie!!!

Gość pan Horst
wiecie że białorusinki też tak mają?

Gość mercelela
zroum, że ktoś tu się podszywa, żedanej normalnej odpowiedzi tu teraz nie uzyskasz, w najlepszym razie dowiesz się o roli Unii Europejskiej jako mocarstwa gospodarczego i propagatora nawiązywania współpracy międzynarodowej

Gość carlain
Pan Horst co tez tak,Bialorusinki tez tak maja??Brak orgazmu??

Gość pan Horst
jest cudownie, i trzeba prędko białorusinkom wizy znieść. bo przecież też im się orgazmy należą.

Gość mercelela
a wiesz Horst, że tam jest cholernie duży odsetek kobiet chorych na HIV? Życzę ci miłej randki z białorusinką, tylko potem nie wracaj do Polski

Gość pan Horst
piszę z Białorusi, i mam się dobrze.

Gość carlain
Uwazam,ze Pan Horst jest niepowaznym czlowiekiem,przeciez Bialorusinki sa chore zazwyczaj na HIV moze ty juz dawno go zlapales tylko jeszcze o tym nie wiesz he :)