Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość praca licencjacka

czy reklamy telewizyjne maja wpływ na wasze dzieci?

Polecane posty

Gość praca licencjacka

najlepiej na dzieci w wieku przedszkolnym? czy postacie z reklam maja jakis wpływ na Wasze dzieciątka? bardzo prosze o odpowiedzi pozdrawiam

Gość praca licencjacka
🌼

Gość praca licencjacka
up:)

Gość niestety tak

Gość Lusesita.
no tak, dziecko chce pic tylko jupika, bo jupik ma fajna druzyne czy cos tam :O kubusia nie za bardzo, co tam taki misiek :O

Gość praca licencjacka
oOOO o to własnie mi chodzi... prosze piszcie dalej.. wnioski beda potrzebne mi do pracy.. może nasuna mi sie nowe rzeczy...:)

Ja jeszcze dziecka nie mam, ale jestem w ciąży...pisałam pracę mgr dotyczącą mediów i ich wpływu. Może nie na dzieci w wieku przedszkolnym, ale czytałam sporo na ten temat i moim zdaniem nie ma różnicy, jaki to wiek. Reklama ma ogromny wpływ, w końcu jest dzwignią handlu. Często zdarza się, że dziecko prosi mamę w sklepie: \"kup mi to czy tamto, bo to było w TV\"...albo własnie zwykły soczek nie może być, musi być ten co reklamują...a jeszcze gorzej jak reklamuje to jakaś znana osoba...myślę, że dzieci w tym wieku są bardzo podatne na wpływy reklamy, dlatego Ci, którzy reklamy tworzą skrzętnie to wykorzystują i mają ogromne pole do popisu... Przypomnijmy sobie np. jak to było kiedyś z lalkami Barbie i Ken...każda dziewczynka chciała mieć Barbie tą co reklamują...ja zresztą też...a każdy chłopiec chciał klocki lego albo jakieś tam samochodziki... Dziecko jest jeszcze małe i nie potrafi dostrzec tego, że jest to tylko reklama i takie jest jej zadanie, żeby chciało się TO kupić...to my, jako rodzice (badz przyszli rodzice) musimy starać się im to tłumaczyć:)