Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniaaaaaaaaaaaa11

bol lydek a tabletki antykoncepcyjne-pomozcie!

Polecane posty

Gość moniaaaaaaaaaaaa11

Biorę juz 8 miesiac yasminelle i teraz dopiero zaczelammiec problemy-mianowicie bola mnie lydki. Co z tym robic?Kazda rda na wage zlota!

Gość ona nawet ma
odstawic pigulki, a najlepiej skontaktowac sie z ginekologiem. Pigulki nie powinny wplywac na twoj samopoczucie i na twoje zdrowie. Jesli jest inaczej, znaczy ze sa zle dobrane

Gość moniaaaaaaaaaaaa11
Skonsultowalam to z ginekologiem-dal lek przeciwzakrzepowy i kazal wziac jedno opakowanie i obserwowac co bedzie.A ja sie martwie i nie wiem co z tego wyniknie. Prosze -moze ktos mial podobne problemy?

ja na Twoim miejscu bym odstawiła tabletki, zdrowie najważniejsze, weź sobie ulotkę tabletek - tam piszą kiedy nie wolno brać, kiedy zachować uwagę może warto przejść siedo innego ginekologa i skonsultować, i na Twoim miejscu chyba poszłabym jeszcze do ogólnego a tak w ogóle o ile masz lat? palisz papierosy? to są pierwsze tabletki?

Gość devgirl
taa, ja tak mialam, no i jak zrobilam badanie krwi okazalo sie ze to brak magnezu...

Gość Lady F
yyy a skąd wiesz że to od tabletek..? Może brak Ci składników mineralnych albo witamin. Koleżanka u góry ma rację, to może być brak magnezu, kup sobie ;).

Gość moniaaaaaaaaaaaa11
Mam 30 lat i nie pale.Moze to faktycznie chodzi 'tylko' o magnez. Czy mozesz mi doradzic dobry preparat z magnezem?

Allo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie bierz, tylko najpierw zrób morfologię! inaczej się nie poznasz przyczyny! a jeśli to nie magnez?

Gość moniaaaaaaaaaaaa11
...dziewczyny tak sie martwie. Nigdy mnie tak lydki nie bolaly-jakby ogien tam byl :-(

A swoją drogą z to z lekarzy to palanty! Zamiast odrazu zlecić jakieś najprostsze badania.... Zrób tą morfologię, jak będzie ok, to szukaj dalej przyczyny, jak nie, to masz rozwiązanie;-)

Gość devgirl
zrob sobie badanie krwi- morfologie i krzepliwosc. Jezeli to tylko brak jakiegos skladnika to wszystko ci wyjdzie, a jak poczatki zakrzepicy to tez wyjdzie wszystko. Po co sie faszerowac tabletkami jak nie wiesz co ci jest??

Gość moniaaaaaaaaaaaa11
Zrobilam badanie na krzepliwosc krwi i wyszlo ok.ginekolog przepisalm cyclo3 forte-lek obkurczajacy naczynia zylne.zatem wiaze to z tabletkami...ale juz sama nie wiem -ten 'panstwowy ginekolog'nie ufam mu!

Gość moniaaaaaaaaaaaa11
Dzeiwczyny-tak na chlopski rozum-jak badanie na krzepliwosc krwi jest dobre to chyba chodzi o ten magnez i mineraly?

Gość devgirl
jezeli krzepliwosc ci wyszla dobra, to po co te tableki? tak po prostu zeby cos jesc i moze przejdzie? bez sensu ten twoj lekarz...

Gość moniaaaaaaaaaaaa11
tez tak mysle-dlategosie was radze! Wiecej madrosci z tego forum niz od mego ginekologa.To żenujace!

Gość devgirl
nie koniecznie musi byc magnez, mi akurat tabsy magnez wyplukaly, ale rownie dobrze moze to byc wapn czy potas... wszystkie te skladniki powoduja bole w miesniach. Ale jak masz z kolei za duzo magnezu czy innego pierwiastka to tez sa problemy.. zrob morfologie i potem sie faszeruj odpowiednim lekiem

Gość kup sobie magnez
albo do rozpuszczania albo normalnie w tabletkach do łykania i powinno pomóc od razu :) Ja też tak mam po tabletkach - często łapią mnie skurcze w łydki lub stopy, czasem nawet po kilka pod rząd. A przy wizycie powiedz ginowi jak jest, ja tak zrobiłam i wysłał mnie do chirurga, chirurg obejrzał łydki ale wszystko "na oko" było ok. Dostałam wtedy też jakieś leki na wzmocnienie żył w nogach i też bardzo pomogły :)

Gość moniaaaaaaaaaaaa11
hmmmmmmmmmm myslalam,ze moze spraw zalatwi suplemeny witaminowy np.Spektrum + pluszz z np. mineralami

Gość kup sobie magnez
może być plusssz magnez (osobiście wolę właśnie taki rozpuszczalny) albo tabletki do łykania magnez zdrovit czy jakoś tak. W aptece na pewno doradzą.

Gość moniaaaaaaaaaaaa11
ale chyba skurcze to co innego niz bol lydek.Jak w ciazy mialam skurcze lydek to wiadomo,ze magnez.A teraz nie mam skurczy tylko bol lydek, czasem palacy..dlatego tak rozmyslam

Gość devgirl
najlepszy jest mognez z wit B, bo podobno sie lepiej wchlania, aspargin tez w sumie jest dobry bo ma dodatkowo potas

Gość moniaaaaaaaaaaaa11
kochane jestescie!

ja brałam magnezin ( magnez) i kalipoz (potas). Bo leki i kawa wypłukiwały mi te pierwiastki. oprócz bólu łydek miałam też kurcze.

Gość kup sobie magnez
mhm... to nie wiem jak Ci doradzić, żeby było ok. Może spróbuj iść do jakiegoś gina prywatnie czy coś, lepiej nie ryzykować z tymi łydkami, cholera wie.

Gość moniaaaaaaaaaaaa11
...i tak mi pomoglyscie.Kupie te mineraly-wezme i zobaczymy co i jak!Nie wpadlabym na te ,ze to moga byc niedobory witaminowe.Dlaczego niektorzy lekarze sa tacy...niedouczeni?

A tak najlepiej jeśli krzepliwość krwi jest ok. to zrobić wyniki poziomu magnezu i potasu. To powinno wykazać czy to brak tych pierwiastków czy co innego.

Gość wszystko dobrze i pieknie
zobacz czy na lydkach nie masz jakis zmian (popekane naczynka, uwidocznione zyly, sczegolnie pod kolanem). Ja po tabletkach wyladowalam w szpitalu z zapaleniem zyl:-(