Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tamron

kupilam wax dla blondynek a

Polecane posty

mam zafarbowane wloski prawie na czarno ale chcem zeby mi zeszedl bo mial byc brazowy!slyszalam ze po waxie szybko schodza farby no a jeszcze dla blondynek to mam nadzieje ze mi rozjasni sie troche...jak myslicie??

Gość zdziwona ola
Myślę, że nie rozjaśni ponieważ nie zawiera żadnego barwnika. Ja też ma tą maskę i blond włosy i nie zauważyłam, żeby włosy zmieniły kolor.

no bo masz blond wloski i jak mialam takie to tez nie rozjasnialy:)ale mi chodzi jak ktos ma farbowane np braz....:):)dzieki za odp:*

hehhe to nie chodzi o barwniki no co Ty w ktorej odzywce jest jakis barwnik..sa skladniki np rumianek ktory rozjasni albo olejek rycynowy ktory przyciemnia,przeciez to jest zrozumiale ze nie bedziesz miala efektu farby tylko jakis tam odcien

to poczytaj troszke o wlasciwosciach rumianku i tym podobnych rzeczy albo przejdz sie do fryzjerki ale profesjonalistki to nauczysz sie nowej rzeczy:P

Gość jhgjjhjkuhk
rumianek rozjasnia. mialam szampon z rumiankiem i bardzo rozjasnily mi sie wlosy chyba, ze to cos innego bylo w tym szamponie co rozjasnilo wlosy. a powiedz gdzie kupilas ten wax i za ile? bo ja tez kupilam sobie pare dni temu w anglii. za 470 gram dalam 1,90 £. widzialam ze na allegro trzeba dac za to okolo 25 zl. i gdzie to pisze na tej odzywce, ze to do blond czy ciemnych wlosow. widzialam tam jede z czarnymi literami odzywki a inne z zielonymi ale na zadnej nie pisalo ktora do jakich wlosow... pozniej na allegro zobaczylam ze z czarnymi literami jest do ciemnych wlosow... a ja mam jasny braz. wiec w sumie chyba obojetne ale wolalabym zeby sie rozjasnily. pewnie po tej co kupilam sie nie rozjasnia. no nic. trudno. chociaz pisze przynajmniej na niej ze nie zmienia koloru wlosow. na tej drugiej tez tak pisalo wiec nie wiem czy ta do blond naprawde rozjasnia czy tylko na polskich opakowaniach waxu tak pisza.

Gość wref
albo ty sie nauczysz... szampony jak i dozywki do blond wlosow to tak naparwde pic na wode i nie daja zadnego efekty rozjasnienia...spokojnie moge ich uzywac rowniez brunetki natomiast jesli pluczesz wlosy regularnie przez dluzszy czas naparem z rumianku to moz ebyc widoczny lekki efekt rozjasnienia

tak jasne jak kupujesz jakies szapony i odzywki za 5zl to tak jest ale kup jakies lepsze. dopytuj sie o wax w aptekach:)ja kupilam za 20 zl a rzeczywiscie obojetne jaki rodzaj kupisz czy dla jasnych czy dla ciemnych ale tak czy tak jak juz mowilam uwazam ze dla blondynek rozjasni:)mam bzika na punkcie wlosow i naprawde o takirz rzeczach to juz sporo wiem chociaz nie mowie ze sie nie myle!zobaczymy jak wyjdzie:)

Gość pieprzycie głupoty
Przede wszystkim z tego co wiem, płukanek ziołowych nie powinno sie uzywac do włosów farbowanych bo mogą dziwne kolorki potem wyjśc (mam na mysli uzywanie henny po farbowaniu farbami trwałymi lub po trwałej). Rumianek nie tyle rozjaśnia co nadaje złote refleksy. Czyli jeśli masz prawie białe włosy to zrobią sie różtawo-złotawe. Ale ni licz, że z naturalnych czarnych lub brązowych włosów pod wpływem rumianku uzyskasz złoty blond. No chyba, że ten rumianek trzymałabyś równo miesiac na głowie ;-)

Gość pieprzycie głupoty
Tamron, kupiłam kiedyś genialną farbę ziołową, która miała mi rozjaśnic włosy do blondu. Była z korzenia rzewienia (czyli rabarbaru) i rumianku. Zaparzało sie ten ziołowy proszek dodawało chyba soku z cytryny i nakładało ciepłe na włosy. Tzrymałam ten shit na włosach tak długo jak było w instrukcji uzycia....efekt ?! z ciemnego blondu uzyskałam zgniłozielony odcień......Potem juz nigdy nie eksperymentowałam z "naturalnymi, nie niszczącymi włosów" farbami.....