Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Efik

DZIEŃ PRZED TERMINEM OKRESU

Polecane posty

Gość Efik

Hej Hmn w niedzielę powinnam ostatecznie dostac @,zastanawiam się czy jak zrobię jutro rano test ciążowy to wyjdzie wiarygodnie czy poczekać jednak do poniedziałku??? dzięki za odpwoiedz

Gość Efik
Hmn Starałam się jak mogłam aby wypadło w jajeczkowanie(chcemy miec juz dzidzię z mężem),poza nim i przed równiez,a więc prztulanie było miedzy 6-15 stym sierpnia.Jajeczkowanie natomiast 8-12

Cytuję (co chyba wiadomo): Zapłodniona komórka jajowa zaczyna dzielić się i jednocześnie przesuwa się w kierunku jamy macicy. Jego wędrówka jest uwarunkowana ruchami rzęsek skurczami mięśniówki jajowodu. Do jamy macicy wchodzi, gdy jest podzielone na 8 lub więcej komórek, czyli po 3-4 dniach od zapłodnienia. Podział komórek postępuje, a jednocześnie (około 6-7 dnia) dochodzi do implantacji zapłodnionego jaja (zagnieżdżenia) w odpowiednio przygotowanym endometrium. Na tym etapie nadal jest ono mniejsze od główki szpiki. Więc skoro między 6 a 15, to ja bym poczekała. 3 dni Cię nie zbawi ;)

Gość Efik
HMN HMN TO DLACZEGO JEST NA TESCIE NAPISANE,ZE WYKRYWA NAWET 6 DNIOWA CIĄZĘ?????SKORO TRZEBA CZEKAC DO DNIA @???

Efik ja bym nie czekała, idź do apteki kup bobo test 10 zł i rób, jeśli jest ciąża to już wykarze i będziesz nie spać z wrażenia całą noc. Ps. nigdy nie trzymałam się zasady robienia testu z moczu porannego i robiłam nawet 2 dni przed spodziewanym okresem

Efik, 6 dniową ciążę, a ciąża jest dopiero od zagnieżdżenia zapłodnionego jajeczka, mam rację? Z resztą to nie moja sprawa - możesz sobie nawet dziś zrobić ten test i powtórzyć później.