Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarinka23

JAKI FOTELIK POLECACIE OD 9-18KG

Polecane posty

Gość katarinka23

Jaki fotelik możecie mi polecić który rozkłada sie najbardziej do pozycji leżącej, by dziecko mogło wygodnie spać?Nie wiem jaki kupić.

Gość katarinka23
Nikt nie chce mi doradzić?

Te foteliki jakoś bardzxo na płasko się nie rozkładają, nie wiem który najbardziej się rozkłada. Ja mam Romera, właśnie zakupiliśmy ale na pewno na płasko w nim dziecko nie leży ale w sumie porównywalnie do fotelika 0-13.

Gość kllklklklkl
ja mam Meggy, tez się płasko nie rozkłada ale maly w nim spi

Gość KATARINKA23
kupiłąm dzisiaj maxi cosi prori pochodziłam troche po baby fant i poogladalam przyjechalam do domu siadlam przed komputer i kupilam.zobaczymy jak bedzie sie sprawował.DZIĘKI ZA RADY.POZDRAWIAM

A z tańszych ja mam dwójkę i o-9 miałam Graco ale te większe są dużo droższe więc mam pytanie dobry fotelik do 400zł

Gość maxicosi tobi
długo szukałam i sporo czytałam na temat fotelików samochodowych. Opcje miałam 3. Maxi Cosi Tobi, Roemer King+ i Bebe confort Neo+. Wsyztskie są w jednym przedziale cenowym.Dla mnie kryterium wyboru było przede wszystkim bezpieczeństwo i wygoda dziecka. Zdecydowalismy się na Maxi Coxi Tobi dlatego że spełniał nasze wymogi a co najważniejsze był poddawany testom ADAc. Bardzo prosto się go montuje w samochodzie. Funkcja spoczynkowa może mogłaby być lepsza (ale jest OK) ale dla starszych dzieci nie musi być płasko, wystrczy, że dziecko bedzie mogło sobie oprzec główke jak zasnie. Bebe Comfort Iseos Neo + (2010) też był bardzo w porządku, dziecko w nim siedziało wygodnie i ma bardzo przydatną funkcję regulacji szerokosci zagłowka. Lecz nie znalazłam żadnej informacji jaki jest bezpieczny, nie był poddany żadnym niezaleznym testom i gdyby nie ten fakt pewnie ten byłby naszym wyborem. Roemer King + ... dziecko siedziało schowane w nim i mały sie denerwował, zagłówek głeboki za bardzo. Podsumowując: Nie oszczędzajmy na fotelikach dla dzieci!!! Zrezygnujmy z kilku rzeczy dla siebie na rzecz lepszego fotelika. W końcu mamy chronić nasze skarby. Mam nadzieję, że te informacje bedą dla kogoś przydatne. Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru.

http://allegro.pl/item1184095883_romer_qickfix_z_systemem_sps.html http://allegro.pl/item1185887289_fotelik_samoch_romer_king_quickfix_9_18_kg_tanio.html A my mamy taki i jest najlepszy, super szybko się go zakłada i ma regulację nachylenia. My kupiliśmy za 100 zł używany w super stanie. Znajomi kupili troszkę taniej i wymienili obicie u tapicera. Polecam bo jest na pewno bezpieczny i do tego wygodny. No chyba że kogoś stać na taki nowy to jeszcze lepiej.

Gość takie zycie
Na płasko to chyba żadnego nie rozłożysz, bo nie jest to pozycja bezpieczna w razie zderzenia. Ja mam Maxi Cosi Tobi i córka śpi w nim spokojnie, wychyla się wystarczająco. No i bardzo dobrze w testach wypada - a to najważniejsze.