Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość głupia larwa krzywa

jak poprawić wzrok

Polecane posty

Gość głupia larwa krzywa

Mam wadę 0,5 D. Bez okularów jeszcze świetnie widzę, ale nie chciałabym aby moja wada się pogłębiła. Znacie moż jakieś sposoby, które poprawiłyby mój wzrok, np. jakieś tabletki, albo żywność zawierająca substancje wspomagające wzrok.

Gość tointex
A czy znasz kogoś, kogo by wyleczyła ta metoda?

Gość dotty
Są różne preparaty z wyciągiem z borówki i luteiną, popytaj w aptece. Ja sama biorę, bo nie chcę, żeby moja wada się pogłębiła (mam już ponad -6) :( Poza tym dbaj o dobre oświetlenie podczas czytania, nie oglądaj za dużo TV i nie siedź za długo przed kompem.

Nie znam. WIecznie obiecuje sobie, ze sama sie wezme za te cwiczenia, ale len jestem. Nie wiem czy ta metoda dziala, ale mysle ze ma sens no i na pewno nie zaszkodzi.

Gość głupia larwa krzywa
dotty --> a pomagają ci te tabletki?

Gość kasza z makiem
a słyszałem że we wrocławiu robią operacje odnawiania siatkówki oka laserowo ale to narazie eksperymętalne na własną ręke i cena jest ok1200-1500zł. ja sam myślałem że wybiore się na taką operacje bo mam słaby wzrok nosze okulary +3 i +2,5 widziałem nawet o tym program i jednego dnia idzie się do szpitala a na drugi dzień już wzrok jest ok i nie trzeba żadnych dodatkowych lekarstw ani okularów