Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna studnia

dol ciazowy

Polecane posty

Gość czarna studnia

Nie mogę sie na siebie patrzec, nie radze sobie z ta ciaza, zaczynam 5 miesiac, wyroslam z wszystkich stanikow, poszerzam sie tez w biodrac. mialam dzis wyjsc z domu ale spojrzalam na siebie w lustro i nie zrobie tego, znowu bede siedziec caly dzien w domu. czuje sie okropnie, jestem tlusta, wstretna a bedzie jeszcze gorzej. jak zaczelam ryczec to mi sie jeszcze przypomnialo ze jak sie dziecko urodzi, w lutym, nie dosc ze nie bede mogla pojsc do pracy az do pazdziernika, czyli przez 7 miesiecy bede bez pieniedzy. no nie przepraszam, jak obliczylam bede dostawac przez 4 miesiace 200 zlotych macierzynskiego i co ja za to kupiue? Przeciez to nawet na pieluchy nie starczy. Jak mam sobie poradzic, no jak? Ide pobeczec dalej

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyy
To po co w ciaze zaszlas...pewnie wpadka.

Gość czytająca listy
głowa do góry. Ja rodzę w lutym, jestem prawie w 4 miesiącu ciąży :) Jakoś się wszystko ułoży. A ja z radością zaglądam codziennie w lustro czy już coś widać czy jeszcze nie. Potem stwierdzam że widać ale nie wiem czy to nie moja wyobraźnia ;) i cieszę się że moja fasolka rośnie.

Gość Zaczekana
Naprawde nie ma sie co martwic...Nie kazda jest piekna i "szczupła" w ciazy ;) Ja jestem juz przy koncówce i wiem co to znaczy patrzec w lustro i nie chciec wyjsc z domu...Jednaknie robisz tego dla siebie,ale dla Twojego SKARBKA...To on jest teraz nr.1 w Twoim życiu i tak juz pozostanie...

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyy
A ja nie moge zrozumiec ze ludzie decyduja sie na dziecko a dopiero pozniej mysla skad pieniadze wziasc na jego wychowanie. Pewnie gdyby nie te obawy cieszyla bys sie ciaza. Ja cieszylam sie z kazdego dnia w ciazy z przyjemnoscia patrzylam na rosnacy brzuszek.

Gość Ratujcie
To ile ty zarabiasz ,że dostaniesz tylko 200zł....

Gość czytająca listy
hmm w okresie macierzyństwa dostaje się praktycznie takie samo wynagrodzenie jakby się pracowało. Ma Ci kto pomóc ?

Gość czarna studnia
yyyyyyyyyyyyyyyyyy........ udalo ci sie mnie rozbawic. zawsze bawia mnie ludzie ktorzy kryjac sie pod idiotycznym nickem, ukryci przed innymi tak sobie lubia pojadowidzic, szpile wbic komus myslac ze sa bezpieczni. mi sie zawsze wydawalo ze odpowiadajac na czyjec posty trzeba byc wykazywac sie ogromnym taktem i strasznie uwazac na slowa bedac swiadomym tego ze nie znamy tej osoby i nasze slowa moga potwornie zabolec kogos . nie zeby twoje mnie zabolaly, nie nie pochlebiaj sobie. wykazalas sie tylko brakiem zarowno kultury jak i kompletnym brakiem zrozumienia czytania ze zrozumieniem oraz jeszce kilkoma innymi cechami. ale nie bede sobie klawiatury strzepic.

Gość hania_30
czarna studnio,a ja mysle,ze kazda kobieta w ciazy, nie wazne czy szczupla czy tezsza,ale jesli jest zadbana-to wyglada ponetnie. ja dobijam juz 8 m-ca ciazy,i mimo,ze tez czuje sie jak slonica, bo kilogramy poszly w brzuszek i w biodra, to stararm sie schludnie i ciekawie ubrac, podkreslajac brzuszek, regularnie chodze do fryzjera by miec fajna fryzurke, do tego makijaz. i mozna wygospodarowac pare zlotych by zadbac o siebie, a przy tym miec lepsze sampoczucie. dodatkowo chodze na spacery i basen, co dodaje mi energii i pozwala utrzymac jako taka kondycje. moze nie wygladam teraz jak super sexi modelki,ale uwazam ze na swoj sposob wygladam kobieco i ponetnie.szczegolnie, gdy widze zazdrosne, ukradkowe spojrzenia moich kolezanek z pracy:)

Gość czarna studnia
Sprawa wyglada tak, ze pracuje w prywatnej szkole jezykowej, gdzie nikt nie dostaje etatu. W zwiazku z czy kazdy jest musi prowadzic wlasna firme czyli byc samozatrudnionum, ja swoja zalozylam 2 lata temu i przez pierwsze 2 lata placilam preferencyjna skladke ZUS 250 zl miesiecznie. rozmawialam z ksiegowa ktora mi powiedziala ze to na podstawie tej skladki wylicza sie maciezynski, ktory bedzie wynosil okolo 200 zlotych. Niestety specyfika mojej pracy polega na tym ze nie mam zabezpieczenia finansowego gdy nie pracuje(swieta, choroba itd) jaki w czasie wakacji. Czyli praktycznie pracuje przez okolo 7 miesiecy aby sie utzrymac przez caly rok:( Zwykle szukam czegos na wakacje ale w tym roku akurat zle znosilam ciaze i prawie w ogole nie pracowalam. Tak to niestety wyglada.

Gość hania_30
czarna studnio, a czy ty jestes zupelnie sama, zdana na siebie finansowo? czy chlopak, rodzice nie pomoga ci finansowo? nie orientuje sie dokladnie, ale moze jakis zasilek czy dodatek z opieki spolecznej moglabys dosatc ze wzgledu na bardzo niski dochod? ciaza rzeczywiscie nie jest dobrym okresem na szukanie dodatkowych prac,bo samemu trzeba odpoczac.

Gość czytająca listy
hania_30 masz rację ! Ja pamiętam jak rok temu moja koleżanka z pracy była w ciąży. Mimo to że miała już duży brzuszek, bo była w 8 miesiącu to wyglądała SEXI ! Naprawdę. Była tak ładnie, kobieco ubrana, że nawet ja ją podziwiałam choć nie gustuję w kobietach haha ;) Ja jestem w 14 tygodniu ciąży i już kupiłam sobie bluzeczkę ciążową. I czekam tylko kiedy wreszcie będzie podkreślać moje kształty bo jak narazie to mi tylko materiał odstaje na brzuchu ;)

Gość czarna studnia
heh, dziekuje Wam dziewczyny, juz mi troche lepiej. Musze teraz wyjsc( tzn mama mnie zawiezie, bo dzis to sie nie chce ludziem na oczy pokazywac) Odezwe i odpowiem na wszystkie pytania po powrocie. Dzieki jeszcze raz:)