Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MissUkraina

Zapalenie mieszkow wlosowych na rekach - jak zwalczyc?

Polecane posty

Ostatnio mam taka przykra dolegliwosc - zapalenie mieszkow wlosowych na rekach, powstaja takie czerwone plamki, bardzo nieestetycznie to wyglada. Probowalam smarowac to wszystko Zinerytem, Benzacne 10, Metronidazolem w zelu, robilam oklady z glinki, ale nie bardzo to pomaga... Jak szybko wysuszyc takie ranki? Czy solarium na to pomoze?

Gość darkaa
witaj, ja byłam dwa razy z tym u lekarza, i doradzili mi to samo. Na szczęście mam to na pupie i nogach co da się bardziej ukryć. W lato pomaga opalenizna ponieważ jak się opalałam mniej to było widać. Za pierwszym razem dostałam sarcokerasal. okopieństwo straszne. Masz sie smarowac 2 razy dziennie, a to sie klei do wsyzstkiego, zostaje taka tłusta powierzchnia. A teraz dostalam pilarix, ten sam skład czyli mocznik i kwas salicylowy plus już alantoina i panthenol i lepsza konsystencja . Oczywiście wartewka jest ale mniejsza lepiej się wchłania i tańszy a masz lepszy skład, wiem że są z oboma tymi pierwszymi składnikami żele pod prysznic i inne bajery ale ja dopiero zaczynam walkę. I trzeba czasu słonko to tak szybko nie znika. Cierpliwości

a od czego macie to na rękach? bo ja właśnie od opalania miałam taki wysyp jak uczulenie, lekarz stwierdził owo zapalenie i dostałam jakieś dwa płyny robione w aptece. nie pomogło ;) samo powoli znika teraz, bez smarowania

Gość darkaa
ale ja mam to juz kilka lat, ty prawdopodobnie dostałaś jakieś uczulenie na słońce,a ja to mam jak siebie pamiętam, chociaż czasami samo się pojawia, miałam kiedyś jeden balsam do ciała zwykły i pomogło przez przypadek, bo był na cellulit, ale to podobno związane jest z rogowaceniem naskórka

posłoneczne zapalenie mieszków włosowych, czy tam odsłoneczne - tak to nazwał. na pewno to inaczej przebiega u ciebie, skoro już kilka lat się z tym męczysz..

Gość darkaa
niestety, na szczescie mam wyrozumiałego mena :-)

przed chwila wzielam prysznic, kupilam nowe mydelko Safeguard rozowe, teraz nasmarowalam sie na noc spirytusem salicylowym, i pasta cynkowa... Sprobujemy jeszcze tych specyfikow, sa w przystepnej cenie... Jutro zobaczymy.

Gość darkaa
i jak ci idzie??? zadziało??

Gość wysokie obcasy26
możesz wysuszyć te krostki u kosmetyczki urządzeniem darsonval, które działa wysuszająco, bakteriobójczo...polecam maść detreomycyne i trybiotic co 2 dni peeling cukrowy