Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kociaq 94

Krostki na Twarzy

Polecane posty

Gość kociaq 94

Moim problemem są kroski na twarzy .. jedne są z ropą..jedne bez ... a tagże mam wągry :/ Niektóre kroski wyduszam i są czerwone, lecz to znika ... Nie wiem co mam zrobić :( Nie ma mi kto doradzić .. więc prosze WAS o POMOC ! Używałam Już wiele środków zapobiegawczych .. np. mydło szare, siarkowe, tonik under twenty,żel nivea .. itd :/ Może ktoś z Was Używa jakiś kosmetyków i to pomaga .. chętni prosze o podzielenie się ze mną swoimi informacjami ..

Gość stokri
ja walczylam przez kilka lat z tradzikiem rozne mikstruy zel Vichy- mial byc dobry ale nie pomogl. Teraz uzywam kremu na noc oczysczajacego z serii SVR, zapomnialam sie jak nazywa Lactyvas czy cos takiego, goraco polecam bo skutkuje:)

Gość kociaq 94
a co do tego kremu czy trzeba konsultować się z lekarzem ? czy można samemu go używać .. i w jakiej cenie jest ? ??

Gość stokri
ja nie konsultowalam bylam w sklepie inter coco i tam mi Pani polecila kosztuje okolo 40-45 zl , pewnie go w aptece mozna znalezc. Slyszlam ze teraz wlasnie go dermatolodzy polecaja;)

Gość stokri
ahaa i co mi sie wydaje wazne to nie uzywaj zadnego mydla ani zeli lepiej myc twarza mleczkiem do demakijazu. Z doswiadczenia wiem ze uzywanie wody do mycia twazry zle wplywa na cere

Gość Pani kog
ta maść jest straszna uzywalam ja 2 miesiace twarz mi wypaliło nie kupuj jej dziecko ... lepiej kup sobie benzacne

Gość baaaa
a ja mam strasznie dziwne krostki...wychodzą głównie w okolicach ust i brwi. są drobne, z białą końcówką i mam wrażenie, że się "sieją" jeden od drugiego. I choć walczę z nimi na okrągło, one wracają. Najsilniejszy wysyp mam w połowie cyklu. Jak myślicie, czy to trądzik czy może jakieś alergiczne reakcje skóry? mówię wam, mam dość tej walki z cerą!

Gość kociaq 94
Czy chodzisz do dermatologa ? "Baa"

Gość Dingora
Ja też tak mam mam 16 lat i nie wiem czy iść do dermatologa hm . ? najbardziej mam gdy mam miesiączke I wogóle to ja wyciskam te krostki nie wiem czy dobrze robie ? ?

Gość dermatologgg
ja myśle, że krost sie nie powinno wyduszać.. ale można a co do wypowiedzi BAAAA to myśle, że to są normalne krostki..idź lepiej do dermatologa niech Ci przepsze jakąś maść

Gość baaaa
a ja mam strasznie dziwne krostki...wychodzą głównie w okolicach ust i brwi. są drobne, z białą końcówką i mam wrażenie, że się "sieją" jeden od drugiego. I choć walczę z nimi na okrągło, one wracają. Najsilniejszy wysyp mam w połowie cyklu. Jak myślicie, czy to trądzik czy może jakieś alergiczne reakcje skóry? mówię wam, mam dość tej walki z cerą!

Gość munianka
kto z was wydusza wągry ? Prosze o odpowiedż

Gość Pysia22221
Ja mam 10 lat i mam też krosty na twarzy jak obcięłam sobie grzywkę to mi wyszły krosty na twarzy i mam je na nosie trochę na policzkach i na czole najwięcej na policzku mam jedną ale dużą krostę i nie wiem co mam robić ma ktoś na to rade?? A jak pójdę do Dermatologa i jak zejdą mi te krosty to napisze jakich kremów można użyć do twarzy żeby też nie pozostały krosty i nie zostały po nich plamy...

Gość zenio
Ja tez mam krostki na twarzy sa ochydne kur*a Nie chce już ich więcej widziec ale one ciagle wyskakują nie chodze do dermatolologa.. Bo moja mama mówi że to nic nie daje...Właśnie szukałem jakiejś maści kremu ale nic nie znalazłem...może wy mi powiecie czy oplaca się iśc do dermatolologa..Bo nie wiem....Co mam robic mam jakiś płyn ale on nic nie daje...Mam z tym problem od 11 lat..a mam 14...i nie wiem co robić......Proszę o odpowiedz..

Gość sibi
ja tez miałam,juz je prawie zlikwidowałam niekiedy 1 lub 2 się pojawią:)skórę miałam mieszana zanieczyszczoną ale to już przeszłość,teraz w miarę mało się nawet przetłuszcza.przerzuiłam sie na kosmetyki naturalne,to pomogło,bowiem nie uzywam chemii ani rzeczy które mnie zapychają,nie uzywam juz podkładu bo mam ładna promienna cerę,kosmetyki naturalne dały odpocząć mej skórze i pozwalaja mi ja ładnie oczyszczać.więcej poczytacie tutaj na kafeterii topik natura górą

Gość sibi
aha piję duzo wody i zielonej herbaty i pokrzywę która oczyszcza organizm,bo to także wodoczne jest na twarzy jeśli jest zanieczyszczony.używam hydrolatów,oleji,maseczek naturalnych i olejku myjącego i tyle.aha,na początku uzywałam mydła alep możecie spróbować to mydło naturalne

Gość ChrisXl
Cześć wszystkim,potrzebuje pomocy na ten temat,otuż zrobily mi sie dziwne krosty na czole ,kolo nosa troche i za uszami ,sa one bezbarwne,niwidoczne z oddali ,a pod swiatlem je widac.ale jak ręką sobie dotkne czola to jest ono chropowate od tych krost,mam juz to od 3 dni,i niewiem co robic zeby mi to zniknelo.smaroje mascia i zazywam nawet wapno i nic.prosze napiszcie czy ktos z was cos takiego mial i co w tym przypadku najlepiej robic?bo do lekarza jestem dopiero umówiony w nastepny czwartek.z góry dziękuje.Pozdrawiam.

Gość bellisima22
ja wybróbowałam takie krople psorinohel i mi pomogły

Gość jea8
Ja mam też krostki na czole, to są takie jakby zamknięte zaskórniki, czy coś - w lustrze mało widoczne, ale wyczuwalne pod palcami. Mam cerę mieszaną i policzki mam gładkie, ale na nosie mam sporo zaskórników i właśnie na czole te krostki. Regularnie oczyszczam twarz dobrym żelem do mycia, stosuję maseczki i peeling, ale myślę, że czas chyba pójść do kosmetyczki na oczyszczanie albo Diamond Peel. Rozważam właśnie tę ostatnią metodę - mikrodermabrazja diamentowa jest dość popularnym zabiegiem, podobno dobrym właśnie gdy chce się wygładzić cerę i pozbyć tych zanieczyszczeń. Ciekawa jestem tylko, czy to odpowiednia metoda przy moich wypryskach. Miała może któraś z Was robioną mikrodermabrazję? Wiem, że po tym zabiegu trzeba stosować kosmetyki z wysokim filtrem, zastanawiam się tylko na jak długo pomaga taki zabieg.

Gość clinique
polecam wybrac sie do drogerii douglas i zrobic test cery(pomoze w tym konsultantka) potem kupic odpowiedni dla swojej cery zestaw(ze,tonik + krem nawilzajacy) z formy CLINIQUE za 95 zł. efekty murowane!!! jeszcze nie dawno miałam kaszke na czole tj jakis 10 dni temu dzis nie ma sladu,skóra gładka,jędra,miła,aksamitna w dotyku polecam!!!!

Gość clinique
polecam wybrac sie do drogerii douglas,zrobic test cery(pomoze w tym konsultantka) potem wybrac odpowiedni zestaw dla swojej cery tj zel,tonik + krem nawilzajacy w zaleznosci od rodzaju skóry.nazywa się to CLINIQUE 3 KROKI kosztuje 95 zł . efekty gwarantowane.ja miałam z jakies 10 dni temu całę czoło w kaszce ,a dzis? skóra gładka,jędrna,miła w dotyku. polecam

Gość laura9898
tez mam 10 lat i mi sie pojawi aja na czole, policzku i kolo ust niewiem co robic.... tez obcielam sobie grzywke i mi wyskoczyly niewiem moz e jak sie ma tyle lat to... moja mama mowi ze dojrzewam :P

Gość samantata
ja polecam kostkę oczyszczającą Sebamed jest super przynajmniej dla mnie kosztuje ok 12 zł ale starcza na długo to wygląda jak mydło można kupić np w Rossmannie tu link do strony http://www.sebamed.pl/pl/clearface.php

prosze pomożcie... wczoraj wyskoczyly mi po twarzy takie czerwone krostki i nawet nie ktore ropieja..niewiem co to by moglo byc... wyglądam okropnie!!!!!

Gość siesamosie
kup sobie w aptece zel benzacne, powinno się go nakładać punktowo na same pryszcze, farmaceutka powie ci czy potrzebny ci jest 5% czy 10%, ale on pomaga

a ja mam strasznie dziwne krostki...wychodzą głównie w okolicach ust i brwi. są drobne, z białą końcówką i mam wrażenie, że się \"sieją\" jeden od drugiego. I choć walczę z nimi na okrągło, one wracają. Najsilniejszy wysyp mam w połowie cyklu. Jak myślicie, czy to trądzik czy może jakieś alergiczne reakcje skóry? mówię wam, mam dość tej walki z cerą! To sa prosaki , możesz je \"ywdusić\", tak jak pryszcza , tam bedzie taka masa rogowo-łojowa

Ech głupie gadanie , bez dermatologa ani rusz :O Jesli chcesz coś bez recepty to tylko benzacne za 10 zł i Acne _der za 20 zł , dobre preparaty no ale... Możesz też pójść to apteki poproscić o Chlorchinaldin lub Metronidazol , albo Ci sprzedają albo nie zależy od farmaceuty :O, chlorchinaldin - 6 zł mteronidazol 3 zł Oba bardzo dobre leki

Gość Claudii
Ja np jak mi przed wakacjami wyskakują opalam sie fakt zostaja brazowe plamki ale to szybko znika w trakcie opalania kiedy koloryt skóry sie wyrównuje, i nie wyciskam ani nie drapie krostek tylko najpierw myje twarz zelem do twarzy potem wycieram w czysty recznik nastepnie przecieram twarz afronis-em a potem stosuje lorinden A lub C i po 2 tyg. znikaja. pozdrawiam