Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyna z perłą

czym wyczyścić nowopołożone płytki z gresu?

Polecane posty

Mam spory problem. POłożyliśmy płytki na schodach zewnetrznych - w kolorze ciemnej szarości. Fuga jasnoszara. No i do diabła sa tak pryzbrudzone, że nie wiem jak je wyczyscić. Żaden SZOP nie pomógł. Dzisiaj wypróbowałam Hagesanu - takiego niebieskiego - do czyszczenia z zaprawy spoinowej czy coś...Nie używałam w rozcieńczeniu tylko samego środka. No i tez niewiele pomogło. Może jeszcze za mało spłukałam wodą...NIe wiem, ale osad cały czas widać. Proszę doradźce coś...Widziałam na stronach Hagesanu, że jest jeszcze inny środek do czyszczenia świeżo położonych płytek. Może to spróbować?

Gość polecam ocet

Gość sa jakies srodki z Atlasu
specjalne do roznych zanieczyszczen, zapytaj w sklepie

ale jesli masz polerowany jasny gres i nie imprgnowaliscie go wczesniej to nie wiem czy cos sie da zrobic:( my mamy jasna polarowana gale i impregnowalismy 2 razy przed polozeniem wszystkie plytki.

Gres nie jest polerowany i nei jest jasny tylko ciemnoszary, no ale fugi są jasnoszare i to dlatego. Płytki nei były niczym impregnowane.....Kurcza zaczynam sie martwic bo takie płytki po prostu szpecą na schodach wejsciowych.

ale to w ogole troche schodzi czy nic a nic? bo mamy na schodach ciemny gres imitujacy drewno i na nim nie od razu zeszlo, po jakims srodku z atlasu zrobilo sie tego mniej ale po wyschnieciu za kazdym razem bylo widac smugi. dopiero po kilku myciach, juz mr properem przy sprzataniu udalo sie to swinstwo usunac

trochę schodzi nawet tym hagesanem. Patrzyłam jakaś godzinę temu no i jest troszkę lepiej, ale jednak narobiłam sie sporo a efekt mizerny...Nie poddam sie bo schody po prostu nie mogą tak wyglądac. A mozę wyjaśnisz mi róznicę między \"zaprawą spoinową\" a plamami od fugowania?Bo są dwa różne hagesany....

Gość gość
Technologia doczyszczania gresu opiera się na wykorzystaniu dwóch środków: kwasowy i zasadowym. Kwasowy środek usuwa wszystkie zabrudzenia pochodzenia cementowego. Zasadowy neutralizuje podłogę, usuwa pozostałości kwasu i innych zabrudzeń. https://www.grupapsc.pl/flormatik-gres-acid-lakma-srodek-do-doczyszczania-pobudowlanego-1l https://www.grupapsc.pl/flormatik-gres-alkali-lakma-srodek-do-czyszczenia-gresu-1l