Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość so far

Nie peknieta, nie zsunieta prezerwatywa daje 100 zabezpieczenie?

Polecane posty

Gość so far

Jezeli prezerwatywa jest prawidlowo uzyta, nie zsunie sie nie peknie a ni w inny sposob nie zostanie uszkodzona to czy istnieje mozliwosc zajscia w ciaze???

Gość Kleopatra2
nie

Gość so far
Troszke inaczej sprecyzowalam pytanie w temacie i w tresci mojego problem, wiec zapytam jeszcze raz Czy istnieje mozliwosc zajscia w ciaze przy prawidlowo zastosowanej prezerwatywie, ktora nie pekla nie zsunela sie itp???

Gość Kleopatra2
no nie

Gość warka stronkk
tak

Gość warka stronkk
Czy istnieje mozliwosc zajscia w ciaze przy prawidlowo zastosowanej prezerwatywie, ktora nie pekla nie zsunela sie itp??? odpowiedz : T A K

Gość so far
Istnieje? Ale jak?? Zawsze to pytanie mnie zastanawialo.

Gość mysle ze...
NIE

Gość leń*8
prezerwatywa daje chyba tylko 69% zabezpieczenia, moge sie mylic 100% DAJE TYLKO CELIBAT;)

100% to Ci daje celibat albo wycięte jajniki ;) 99,6% (bodajże) tabletki Skuteczność różnych metod antkoncepcyjnych wg. wskaźnika Pearl\'a metoda antykoncepcyjna wskaźnik Pearl’a (R) bez antykoncepcji 60-80 kalendarzyk małżeński 20-24 metoda termiczna 4-17,3 metoda obserwacji śluzu 0,9-12 stosunek przerywany 15-28 prezerwatywa 3,9-13,8 błona dopochwowa 2,5-3,5 kapturek naszyjkowy 6-8 metody chemiczne dopochwowe 0,8-8 wkładka wewnątrzmaciczna 1,2-3 doustne tabletki jednofazowe 0,0-0,12 doustne tabletki trójfazowe 0,0-0,54 tabletka gestagenna 1-4 progestageny o przedłużonym działaniu 5-6 antykoncepcja postkoitalna 0,4-2,4

Wskaźnik zawodności Pearl’a (R) Dla określenia skuteczności metod antykoncepcyjnych w 1932 roku Amerykanin R. Pearl opracował specjalny wskaźnik, który jest do dziś stosowany. Wskaźnik zawodności Pearl’a (R) określa ile razy doszło do niepożądanej ciąży wśród 100 regularnie współżyjących par, stosujących daną metodę antykoncepcyjną w ciągu roku. A więc wartość 1 oznacza, że przy stosowaniu danej metody antykoncepcyjnej przez rok na 100 kobiet jedna zaszła w ciążę.

Gość salatkagrecka
mój partner i ja też używaliśmy tylko gumek (Durex, Elite lub Extra Safe)przez 5 lat i nigdy nie mielismy żadnej wpadki z gumkami, a kochalismy sie w kazdy dzien, rowniez płodny i do konca...ale oczywiście , zdarzyć się zawsze może- i zawsze miałam "pod ręką" Postinor by zażyć o razu w razie czego. Liczy się wprawa...najlepiej kiedy zaczyna się stosowac dopiero [najwięcej wpadek w pierwszym roku stosowania], zabezpioeczac sie dodatkowo np.nie wspolzyc w dni plodne,lub poczatkowo uzywac pigulek (jeśli dziewczyna może) no i..nabierac wprawy;) wszystkie pęknięcia to niestety....ale w 99% wina uzytkownika;) ja odstawiłam tabletki po kilku latach..i....libido wrocilo do normy, odzyskałam radosc zycia ;) pozdrawiam! :)