Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nie-zapominajka

nowonarodzona kruszynka....

Polecane posty

Siedzę dziś wieczorem z moją maleńką 9dniową bratanicą.... Słodki maleńki człowiek... Tyle uczuc się we mnie wezbrało,że aż muszę się z kimś podzielić... Kiedy patrzę tak na nią gdy śpi,ma zamknięte oczka i piąstki zaciśnięte tuż przy buzi wielkości pomarańcza...Widzę, że jest taka krucha i bezbronna i taka ufna... Aż mi się płakać chce :) Zastanawiam się kim będzie,kto pierwszy ją zrani, przez kogo popłyną pierwsze łzy... Jakim cudem z takiego człowieczka wyrastają psychopaci,zabójcy i dranie?

Gość pearle of sound poland
wiem:) tez lubie ten widok;)

Jest po prosyu boska...Pierwszy raz mam kontakt z aż tak małym dzieckiem...Wszytsko takie zminiaturyzowane :) Najlepsze są usteczka,takie maleńkie i paluszki...Patyczki :) UWielbiam ją gładzić po tych paluszkach :)

hihi no wiem, fajna nazwa patyczki:) No i po skroni.. ja uwielbiałam patrzec na te małe rzeski, brwii, powieki.. na oczeta, potem rączki:)

Gość TY TYLKO
SIE NIE ZAPOMNIJ JAKOS DZIWNIE O TYM PISZESZ ....

Kafeteriofanka- ---4 miesiące to chyba też maleńka prawda? Nie znam się kompletnie na dzieciach,ale kojarzy mi się że malutkie :) Moja bratowa też nie raz tak siada nad nią często ze mną i mówi,że ma uczucie,że wszytsko by za nią oddała,byleby ją tylko ochronić przed swiatem,przed całym złem... Ja nie jestem jej mamą,ale też myśle,że bym chętnie wszytsko oddała byleby to Małeństwo było bezpieczne.. Niestety uczucie macierzyństwa jest mi obce i nie czuję jeszcze potzreby poczucia tego...Jak to jest? Czy to prawda,ze w momencie kiedy widzisz po raz pierwszy swoje dziecko wszytsko przestaje się liczyć i liczy się tylko Ono,że ma się poczucie wielkiej bezinteresownej miłości itd? Jak to jest?

jikola- mozesz miec chociaz tyle odwagi i napisac ze to link to konkursu. Nie klinęłam bo i tak wiem,ze tu coś nie halo. Ty tylko----- spadaj stąd pedofilu jeden. Kafeteriofanka- stópki też ma słodkie-paluszki jak kamyczki :)

przeciez juz te uczucia poczułas. Do tego dziecka. takie zapatrzenie, rozanielenie i zeby mu dobrze w zyciu było. :) Uczucia maciezynskie0 czyli opieka, czułosc, dbanie, kochanie:) masz to. okazałas to.

Niezapominajka 4 miesieczne dziecko to jeszcze maluszek- nie umie nawet siedzieć ale zaczyna powoli kontaktowac ze światem- powoli chwyta zabawki, uśmiecha sie juz do znajomych, przekreca z brzuszka na plecki i odwrotnie, wkłąda do buzi rączki i nóżki. Jak dla mnie cudowny moment.

Nie potrafię tego uczucia zrozumieć :) Pewnie Wy-matki też nie miałyście kiedyś o nim pojęcia...Moja bratowa i mój brat zreszta tez widzę jak swiata poza nią nie widzą.Dziś poszli na wesele, bratowa się wykrecić chciała,ale to ślub jej siostry wiec nie wypadało,ale dzwonią na zmianę dosłownie co pół godz czy wszytsko ok :)

pearle of sound poland- właśnie chyba nie poczułam do końca. Kocham ją, uwielbiam,chcę chronić ale mam świadomość,ze mi się nie chce z nia być cały czas itd.... Chyba daleko stad do takiego prawdziwego uczucia...

4 mies to duże dziecko:) włoski, a niektore juz 1 żabek:) jak silne to na nozkach juz mocno stoi- tryzmane pod paszki:) na brzuszku lezy i umie sie bawiac, zabawki bierze wtedy ropoznaje kolory, usmiecha sie, rozponzaje ludzi:) zaczyna sie slinic, gaworzyc, raduje sie całym sobą:)

dokłądnei tak. I jak tak na nia patrze i widze jak wita wszystkich usmiechem i myśle o tych sukach co bija swoje dzieci rzucaja nimi o sciane to rycze a taka K... bym rozerwała golymi rekami na strzępy!!!!

ta \"nasza\" to jeszcze taka niemotka mała :)Nic nie robi :) W rękawiczkach czasami śpi taki krasnalek mały...Właściwie czemu te rekawiczki ma?

Gość jak to czytam***
to na mojej twarzy pojawia sie usmiech :) Ja bardzo chcialabym miec juz taka kruszyke, ale niestety moje proby poki co sa nieudane. Licze, ze niebawem sie to zmieni :)

nie zapominajka bo by sie drapała po buzi. Mozna obciac paznokietki i ściagnac rekawiczki. Moja cały czas sie drapie mimo ze paznokcie obcinam co 2 dzien. Cała buźke ma zdrapaną

ma rękawiczki zapewne żeby się nie podrapać długie paznokcie u tak malutkich dzieci najlepiej obcinac jak śpią ... u mojego syna działało idealnie teraz ma juz dwa lata więc świadomie czeka bez ruchu aż skończę obcinanie

po tym ze wodzi oczyma za nimi zrob tak: daj dziecku zabawke jednai drugą. jedna czerwona druga zolta. wiem ze na 80% wybierze czerwoną, jak zabierzesz bedzie jej szukac;) bawiąłm tyle dzieci, ze to wiem:P

ale to dopiero od 2 lub 3 miesiaca. Moja wczesniej olewala wszystkie zabawki. Jadla spała i brudzila pampersy i rosła rosła rosla :) No i jeszcze miała kolki :-o

z tym drapaniem.. u nas w rodzinie i u znajomych dzieci miały obcinane paznokcie:) niemowlaki cigale spia:P wiec i nie było problemy z ich obcinaniem:) nie były zadrapane amiały sliczne ciałko takie twarde, gładkie na policzkach;)

aaa. w sumie ma ostre pazurki...aż spojrzałam...Boże jaki słodki obrazek...Zrobili jej pokoj jak w filmie,taki kremowo-brudnoróżowy,słodka kółyska i taka lampka sie swieci...tak przytulnie...I tak śmiesznie posapuje :) Własnie brat dzwonil i sie pyta jak tam a ja mowie ze smiesznie sapie a ten od razu strs\"jak to sapie?\"moze jej duszno??????\"

słodkie:) a kołyska ma rozyczki?:) i taki welon na gorze? baldachimek? tood much na noc mozna tak kołyske otulic..;)