Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dqewf3

czemu nie działa ??

Polecane posty

Gość dqewf3

mam laptopa z czytnikiem dvd. Kupiłam grę Harry Potter i piszę PC DVD. Wkładam do kompa i niedziała ! co się dzieje ?

Gość Antosz
Jaki system operacyjny ??

Gość dqewf3
hm to znaczy ? mógłbyś jakoś jasniej bo sie nie znam zabardzo :((

Gość Antosz
Jaki system operacyjny masz zainstalowany na laptopie windowsa czy może jakiegoś linuksa

Gość Bona Sforza
moze twoje dvd z laptopa czyta tylkonp - albo ta płyte ktora masz jest akurat +.. ja na swoim tam mam ze mi tylko - czyta..a brat na kompie ma takie dvd ze mu wszytkie odtwarza.. nie wiem nie znam sie;P

Gość dqewf3
windows xp

Gość Antosz
Zadam może głupie pytanie, ale czy próbowałaś klikać dwukrotnie na ikonie napędu, lub ręcznie odpalić instalkę

Gość dqewf3
ikone napedu to tam gdzie wkładam płyte ? jak recznie ? sory,ale jestem laikiem i niewiem co i jak

Gość Antosz
Wejdź tak Mój komputer --> i kliknij dwukrotnie lewym przyciskiem myszy na napęd dvd, i powiedz jaki jest efekt (Oczywiście wykonaj to z płyta w napędzie)

Gość dqewf3
wchodze w mój komputer ,ale tu tylko jest : dokumenty udostepnione,acer-dokumenty,acer,acerdata, stacja dysków,moje miejsca interefejsu bluetooth,acer orbicam. Nie widzę tu tego napedu dvd:( ?

Gość dqewf3
a co to jest ten napęd. ja myszy nie mam, więc co mam wziąć?

Gość Antosz
A czy z innymi płytami nie masz takiego problemu ??

Gość dqewf3
niewiem jak z innymi bo tą jedynie kupiłam i chciałam włączyć

Gość dqewf3
którą stroną się wkłada płytę, tą wewnętrzną i zewnętrzną? ja zwykle wkładam napisami w dół.To ma znaczenie czy nie? Aha a w który napęd włozyć, bo mi do mniejszego płyta nie chce wejść!

Gość Antosz
hmm to dziwne że nie masz w "Mój komputer" czegoś takiego jak "Stacja dysków DVD", może masz uszkodzony napęd W laptopie masz coś takiego jak touchpad i w nim również występuje prawy i lewy przycisk. Zrób jeszcze tak Kliknij prawym przyciskiem na Mój komputer --> potem właściwości --> zakładka sprzęt --> menadżer urządzeń --> Odnajdź pozycję "Stacje dysków DVD/CD-ROM" i naciśnij na znajdujacy sie obok plus I powiedz czy nie ma tam jakiś znaków zapytania czy wykrzykników

Gość dqewf3
UWAGA : a co to jest ten napęd. ja myszy nie mam, więc co mam wziąć? oraz : którą stroną się wkłada płytę, tą wewnętrzną i zewnętrzną? ja zwykle wkładam napisami w dół.To ma znaczenie czy nie? Aha a w który napęd włozyć, bo mi do mniejszego płyta nie chce wejść! NIE PISAłAM TEGO ! KTOś SIE POD MOJ NICK PODSZYWA !

Gość dqewf3
sprawdziałm i w sumie to coś tam jest, ale to nie jest znak pytajnika ani wykrzyknika, tylko coś podobnego do mrówki: czułki, oczka i odnóża. Co to znaczy?

Gość dqewf3
Antoszu, gdy zrobiłam to co powiedziałeś ; kliknełam na ten plus to otworzył sie podspodem drugi takie napis : HL-DT-ST DVDRAM GSA - T10N i co teraz ?

Gość dqewf3
a w jakim folderze może byc mój komputer? Czy w moich dokumentach, bo coś nie mogę znaleźć. Mam też moje obrazy, ale tam sa tylko moje i mojego chłopaka akty, nic więcej.

Gość Antosz
To jeżeli wykrywa napęd prawidłowo to na odległość nie potrafię stwierdzić dlaczego w moim komputerze nie masz ikony napędu optycznego. Uruchom komputer jeszcze raz. I na pewno masz w domu jakąś płytę CD muzyczną, włóż ją i sprawdź czy bedzie ją odtwarzać

Gość dqewf3
płyte cd odtwarza