Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gonia1987

KĄPIEL W CIĄŻY???

Polecane posty

Mam mały problem. Otóż jutro wybieram się z mężem nad zalew. Jestem w 33 tygodniu ciąży i nie wiem, czy mogę się kąpać...czy niska temp. wody nie zaszkodzi mojemu synkowi?I jeszcze jedno pytanie. Wiem, że w ciąży nie należy przesadzać ze słońcem, ale chciałabym na chwilkę wystawić pyszczek do słoneczka i chciałabym wiedzieć czy kremy z filtrem są bezpieczne dla dzidzi? I czy brzuszek należy bezwzględnie zakrywać przed promieniami?

Gość sara0811
Krem na pewno nie zaszkodzi dzidziusiowi w brzuszku, kapiel tez nie powinna.Ja w 27 tygodniu kapalam sie w morzu ale pewnie wszystko musi byc z umiarem.Slyszalam, ze garace kapiele nie sa wskazane w ciazy a brzuszek zaslaniaj. pozdrawiam

o gorących kąpielach wiem, ale właśnie zastanawiam się nad chłodną. nie chcę pływać , tylko się popluskać:) Brzuszek będę więc zasłaniać:)

Gość sama jestem w ciazy
i uzywam kremow z filtrem - mnie spala nawet jak tylko chodze po miescie - np. w czasie zakupow, i to spala na buraka, wiec gdyby nie kremy z filtrem to chyba zostawaloby mi siedzenie w domu albo chodzenie w golfie non-stop (najgorsze sa szyja, kark, dekolt i rece...)

Gość bziczek
my byliśmy na wakacjach jak byłam w 27 tc. Na słonku siedziałam sobie przed południem ze 2 godziny i po południu. Miałam ze sobą ręczniczek na brzuch i wodę w sprayu do schładzania brzuszka. Oczywiscie krem z filtrem - ale bez przesady chciałam się opalić więc używałam 15 i 10.

Gość pietia
kapiele sa bardzo wskazane-łagodzą rózne dolegliwosci jak bóle krzyza ,puchniecie nóg a dzidzia lubi gdy mama jest w wodzie.kąpiąc sie w rzekach czy w jeziorach, należy pamiętać o tym by temperatura wody nie jest zbyt zimna. Pływanie jest dobrym przygotowaniem do zbliżającego się porodu, dlatego też, jest godne polecenia, oczywiście dotyczy to ciąży przebiegającej prawidłowo. Czystość wody ma szczególne znaczenie, ponieważ organizm kobiety ciężarnej jest szczególnie podatny na wszelkie infekcje. Uwaga więc na kąpiel w basenie.