Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mniam**Mniam

TŁusta cera

Polecane posty

Gość Mniam**Mniam

Mam strasznie tlusta cere. Żele, kremy, toniki itp. dostosowane do tego typu skory nie pomagaja (Garnier, Loreal i Nivea). Juz po ok. 30 minutach od dokladnego oczyszczenia twarzy swiece sie... Bralam nawet Diane35 na ten problem, bylo lepiej, ale czulam sie zle po nich wiec musialam odstawic. Co poradzicie?

Gość Mniam**Mniam
????

Gość Mniam**Mniam
I co to da?

Dużo, bo wszystkie te specyfiki wysuszają twarz a ona, broniąc się, wytwarza coraz więcej sebum. ( nie wiem, który już raz z rżedu to piszę:D)

Gość nadziejka4793
To czym myc buzke jak nie srodkami chemicznymi? Ja myje płynem do higieny intymnej i tez sie swiece do tego krostki

Od kilku dni myję twarz płatkami owsianymi. Przestała się świecić i krostki znikają:) Spróbuj, może Tobie też pomoże...

Może spróbuj stosować maseczki glinkowe, one według mnie bardzo pomagają w kwestii świecenia się skóry. Dobre są np. te z Oriflame, czy Dermiki. Poza tym używaj lekkich, beztłuszczowych kremów o konsystencji żelu, kup bibułki matujące ... A teraz latem to nawet spróbuj odstawić krem i przemywaj twarz tonikiem nawilżającym. Skóra odpocznie i powinna się mniej świecić.

Gość sylwiq1
to może powiesz jak myć twarz tymi płatkami???

Gość Melissa__
1. Rano - przemyj twarz swoim porannym moczem. 2. Po południu przemyj sobie twarz tonikiem bezalkoholowym - polecam z Ziaji ogórkowy oraz z Nivea matujący. 3. Wieczorem znów przemyj twarz tonikiem i nałóż krem Brevoxyl. Chociaż może u ciebie obejdzie się ebz moczu - ja zaczęłam stosować i mocz, i Brevoxyl no i jestem przekonana, ze to idealne połączenie. A zapach moczu przy przemywaniu da się przetrzymać.

Gość aniuszka.....
platki owsiane sa bardzo skuteczne, szczegolnie maseczka z nich,tez to polecam na tlusta cere, niedrogie i naturalne!!!

Gość aniuszka.....
a oto jak przyrzadzic taka maseczke: 3 czubate lyzki platkow zmieszaj dobrze z letnia woda najlepiej mineralna i poczekaj az konsystencja bedzie takak papkowata, bo platki musza nasiaknac dobrze, potem zwilz woda twarz i naloz sobie ta packe na buzie, poczekaj z pol h az wszystko dobrze stwardnieje zeschnie a platki w maseczce zbieleja, potem zyj delikatnie ciepla woda ale nie goraca, mozesz taka maseczke wykonywac co drugi dzien.

Gość aniuszka.....
dodam tylko, ze najlepiej mieszac to w szklance, wsyp platki i zalej woda, ale taka tylko iloscia by po 2 minutach mieszania papka byla wilgotna ale gesta.czyli 3 lyzki platkow na 3,4 lyzki wody

sylwiq1 -> Myjesz normalnie:) Ja na \"oko\" sypię płatków, zalewam odrobiną wrzątku, aby nasiąknęły, biorę to na ręce i myję, jak każdym mydłem czy żelem:) Maseczki też są super:)