Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość e-malinkaa

kto zdal CAE ucząc sie samodzielnie do egzaimnu? opinie i porady

Polecane posty

Gość e-malinkaa

zapraszam równiez osoby ktore uczyly sie na kursach

Gość e-malinka
wiem ze wymaga ciezkiej pracy bo 2 lata temu chodzilam na kurs przygotowujacy do tego egzaminu, nie podeszlam potem do niego z powodu wyjzadu wlasnie do Anglii, i teraz wrocilam i mam czas zeby to zrobic, tylko chce przypomniec sobie te wszystkie testy, reguly

moze mnie wyśmiejecie bo matura to pestka ale ja uczylam sie do niej sama z języka niemieckiego bo jedyna zdawalam z klasy i zaden z nauczycieli sie mna nie interesowal, zdalam jako jedna z najlepszych u najwiekszej kosy w szkole:-). trzeba tylko chciec

Gość ja kiedyś też tam pojadę
moja koleżanka uczyła się pół roku j. norweskiego po 6 godzin dziennnie. Teraz włada biegle tym językiem. Dodam, że uczęszczała w międzyczasie na jakiś kurs przygotowujący i należy do ludzi łatwo się uczących.

Uczyłam się sama, jednakże z książek, które mi polecono w ośrodku, w którym zdawałam. Tydzień przed egzaminem wróciłam z wakacji w Londynie (dwumiesięczne), gdzie mogłam w praktyce wykorzystać wiedzę książkową i cóż - zdałam.

Gość e-malinkaa
czyli reasumujac chyba podejde do cae uczac sie samodzielnie, mysle ze do sesji wiosennej przypomne sobie wszystkie regulki

Wiesz - ten cały certyfikat jest przereklamowany. To czy zdasz dobrze, czy nie zdasz wcale, jest często kwestią przypadku. Moi egzaminatorzy byli szalenie mili, poza tym towarzyszyła mi osoba o wiele gorsza ode mnie i przy niej błyszczałam - to też ma znaczenie. Aha - nawet jeśli się \"potkniesz\", zachowaj zimną krew, popraw się i ciągnij dalej, nie rób zbyt długich przerw w wypowiedziach i staraj się mówić pewnym głosem, płynnie. O readingu i writingu w ogóle nie mówię, bo tutaj liczy się praktycznie sama teoria, słówka, gramatyka.