Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakie badania zrobic

próby atrobowe i oznaczenie hormonów...czy coś jeszcze przy tabletkach?

Polecane posty

Dziewczyny witajcie :) W środe mam wizyte u mojego gin. chyba zdecyduje sie na tabletki albo plastry bo wyjezdzam wkrotce z narzeczonym a kiedy zamieskamy razem okazji nie bedzie brakowalo ;) Nie chce iśc do lekarza najpioerw po skierowanie na badania a potem po recepte, wole raz zaplacic za wizyte a badaniua zrobie prywatnie, zreszta czas mnie bardzo goni! Wiec jjutro zrobie sobie badania krwi - morfologie (tak dla kontroli ogolnej), te proby watrobowe i poziom hormonów, czy to wszystko wystarczy? A może wiece ile mniej wiecej za to zaplace?

o kurcze myslalam ze to nie jest bardzo drogie, morfologia na pewno 20 zl. ale te hormony i proby watrobowe sa chyba konieczne?

Gość no nie wiem czy
niepotrzenie, takie badania są konieczne, jeśli chcesz mieć dobrze dobrane tabletki, poza tym trzeba sprawdzić stan zdrowia, niestety wielu lekarzy przepisuje hormony w ciemno, a rutynowe pytania typu: "czy jest pani ogólnie zdrowa" śmieszą mnie po prostu..

badania na pewno zrobie, tylko proszę napiszcie mi jakie? tzn. dokladnie co mam powiedziec w labolatorium bo nei chce zebic zupelnie nieppotrzebnych badan tylko te wlasciwe :)

Gość no nie wiem czy
proby wątrobowe na pewno, ja też miałam morfologię, jeśli chodzi o poziom hormonów to czytałam, że też trzeba by było, ale dlaczego najpierw nie zapytasz ginekologa?

tak jak mówiłam czas mnie goni, a pracuje i wolalabym to zalatwic podnaczas jednej wizyty zwlaszcza ze moj lekarz przyjmuje tylko dwa razy w tyg. hmm a wypada do niego ewentualnie zadzwonic i zapytac?

Gość no nie wiem czy
no jasne powinnaś zadzwonić, chyba, że jakieś kobietki na forum podzielą się swoja wiedzą na ten temat, ja miałam próby o morfologię, to na pewno zrób, żeby wiedzieć, czy w ogóle możesz brać tabletki

to badanie tak sie nazywa- proby watrobowe? i chyba profil hormonalny o ile sie nie myle...a z dzwonieniem odpada dzis jest niedziele, badania chce zrobic jutro, wiadomo ze trzeba rano wiec nie mam kiedy zadzwonic :)

upupu

jak poprosilam o badania kontrolne (bo juz biore tabsy) to dostalam skierowanie na alat,aptt (to na watrobe), inr (to chyba na krzepliwosc krwi bo o to prosilam) oraz morfologie

Gość koniecznie krzepliwosc krwi
czyli APTT i PT i przy morfologii tez plytki krwii. Poza tym, jak juz pislas ASPAT, ALAT i hormony

Gość __**__
tylko koszt jednego hormonu to 40zl i niektore robi sie w roznych dniach cyklu

zrobilam wszystko co napisalyscie, i hormony progesteron i estradiol ... kurcze w lab. nie potrafili mi rodadzic a chyba powinnam zrobic 5 hormonow a nie dwa?