Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saba.jak

Ropiejące uszy

Polecane posty

Gość saba.jak

Przekułam uszy miesiąc temu. Pare dni temu zaczęły ropieć. Co powinnam zrobić? Użyć jakiejś maści czy samo sie zagoi? I czy mam teraz nosić kolczyki, czy nie zakładać póki nie pozbędę sie problemu?

Gość aniuszka.....
musisz czesto ruszac kolczykiem, tzn krecic nim, by tkanka nie przyrosla do niego i ropa sie nie przyklejala. Ucho przemywaj sobie 2 razy dziennie woda utleniona a na wieczor posmaruj dziurki mascia tribiotic, kosztuje jakies 2zl za saszetke, podczac kapieli mocz sobie uszy by delikatnie ta wydzielina sie odrywala, nigdy na sile jej nie zdrapuj itd. To powinno poskutkowac, pozdrawiam

Gość kilcia
Ja też mam ten problem. Stosowałam radę aniuszki, ale mi nie pomogło. Więc poszłam do lekarza. Dostałam maść detromycyna (nie wiem jak to się dokładnie pisze)i do przemywania miałam spirytus salicylowy. Najpierw przemyj dziurki spirytusem, a następnie połóż maść na dziurki. Ja dodatkowo smarowałam tą maścią tę część kolczyka,która wchodzi do środka. Jeszcze mam trochę zaropiałe ale już dużo mniej. Stosuj te kolczyki (jedne)przez 6 tygodni (NIE WYJMUJ ICH!!!). Maścią smaruj 3 razy dziennie. Powinno przejść. Dodatkowo możesz przemywać dziurki rumiankiem.Też nie zaszkodzi.

Gość jelesais
tribiotic+sol fizjologiczna. Nie uzwyaj wody utelnionej ani zadnego alkoholu.

Gość kilcia
Jeżeli jest poważne zakażenie bakteryjne, tribiotic nie pomoże. Jest za słaby. Ja polecam detreomycyna 2%. Stosuje sie ją 3 razy dziennie i na prawdę pomaga, do tego przemywanie spirytusem (nie wodą utlenioną!).