Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nowa w miescie prawdziwa

czy zgadzacie sie ze mna?

Polecane posty

Uwazam, ze Bog jest wszedzie, nie tylko w kosciele i nie trzeba chodzic co niedziele do kosciola zeby sie pomodlic. rownie dobrze mozna to robic w domu, w ciszy i w skupieniu. nie wazne jest miejsce modlitwy lecz oddanie z jakim sie modlimy. dlatego nie chodze do kosciola ale wierze w Boga i modle sie. i nie czuje ze jestem gorsza katoliczka(choc wole nazywac sie chrzescijanka) od tych co co niedziele lataja do kosciola. wystarczy spojrzec na nich podczas mszy. nie chce tu nikogo osadzac ale zauwazylam ze wiekszosc ludzi myslami sa gdzies indziej podczas mszy albo najzwyczajniej sie nudza! nie dziwie sie bo scenariusz nabozenstwa nigdy sie nie zmienia. ksieza wmawiaja wierzacym ze opuszczenie mszy jest grzechem smiertelnym tylko dlatego zeby ludzie nie przestawali chodzic do kosciola a co za tym idzie zeby ksieza nie stracili swojej posady. bo gdyby powiedzieli ludziom ze modlitwa poza kosciolem jest tak samo wartosciowa jak w nim niewiele osob uczestniczalo by w mszach. siostra zakonna ktora przygotowywala mnie do I komuni mowila nam ze trzeba chodzic co niedziele do kosciola, obojetnie czy sie modlisz czy nie, wazne zebys byl. :O

Gość zgadzam się ale
ja oprócz modlitwy jaką odmawiam wieczorem (niecodziennie) lubię w co którąs niedzielę pójsc do kościoła-to jednak świątynia i człowiek po byciu na mszy czuje się "oczyszczony" ,czuję się taki lepszy....lubię też od czsu do czasu wejśc do kościoła w dzień powszedni i pomodlic się kiedy jest pusto

A mówią ci coś słowa: \"gdzie dwóch, lub trzech zbiera sie w imię moje, tam ja jestem pośród nich\"?

Gość odstresuj się
A dlaczego to Bóg nie może pofatygowac sie do jednego? Musi być dwóch lub trzech? dlaczego? Zdecydowanie wolę, jeżeli już w ogóle wchodzę, kościół w dzień powszedni, wtedy kiedy pusto, kiedy można się faktycznie skupić i oddac modlitwie. Dlatego bardzo mi żal, że kościoły są zamykane. Co to za spotkanie z Bogiem "do kraty"?

bo dla trzech stoi posrod nich a dla jednego musialby stanąc obok... lubisz stać z boku czy być w centrum zainteresowania ?

Gość boga nie ma

Gość ej no ja mam
zgadzam się z tobą.