Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona...ona

czy to grzybica pochwy?

Polecane posty

Gość zmartwiona...ona

witam! od kilku dni mam zwiększoną ilośc śluzu w pochwie. jest on zupełnie biały (tworzy grudki). przy sikaniu odczuwam dyskomfort tzn pieczenie (swędzenie) przy wejsciu pochwy. zażywam tabletki anty od kilku miescięcy. lecz nigdy nie miałam podobnych dolegliwości. jakiś czas temu bywały podobne objawy (nie tak intensywne) ale zawsze same ustępowały maks w ciągu tygodnia. połtora tygodnia temu odbyłam stosunek w wodzie. moj chłopak od 2 dni rowniez ma bardzo delikatną wysypke na członku. wspołzyjemy tylko i wyłącznie ze soba! co to moze byc? bardzo prosze o pomoc.

Gość no grzybica pochwy
a co ma byc, przeciez to jasne. idz do lekarza

Gość zmartwiona...ona
a czy sa jakies domowe sposoby zeby to wyleczyc?

Gość aniuszka.....
domowych to nie ma, ale idz do lekarza ktory Ci te antybiotyki przepisal i popros o przepisanie takich rozpuszczajacych sie tabletek dopochwowoych w ksztacie trojkata one sa z tego co pamietam na recepte ale powiedz lekarzowi co Ci sie przytrafilo po tych antybiotykach to na 100% Ci to przepisze i koniecznie oslaniajace tabletki z kwasem mlekowym np trilac(bez recepty) i od teraz zawsze przy antybiotykach stosuj ten trilac bo inaczej problem sie bedzie ponawiac.

Gość zmartwiona...ona
kurcze.. :O a są moze jakies leki ktore dostane w aptece bez recepty?

Gość aniuszka.....
nie znam takich, sa co prawda jakies leki antygrzybiczne ale one nie nadaja sie do zastosowania w pochwie, bo najczesciej jest napisane: do uzytku zewnetrznego, a te tabletki o ktorych mowilam nie drogie sa ale na recepte, mialam podoba do Twojej sytuacje poszlamm do lekarki ktora mi antybiotyki przepisala i ona mi wydala recepte na to, te tabsiki wsadzasz sobie na noc do pochwy i one sie przez noc rozpuszcza, potem sie rano myjesz wsadzasz nastepna itd, szybko dzialaja.

Gość aniuszka.....
CLOTRIMAZOLUM 1% krem 20g to mozesz sprobowac, kiedys tez to uzywalam w "tym" miejcu

Gość aniuszka.....
ale ta masc co wyzej napisalam to juz na wlasna odpowiedzialnosc stosujesz, bo ja tej masci nie dostalam na to bezposrednio ale znalazalam ja w domu i akurat zadzialala ale te tabletki szybciej i lepiej dzialaja ale mozesz zawsze to sprobowac jak chcesz "obejsc" pojscie po recepte