Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Carinio

Ptasiek ...........

Polecane posty

Czytałam kiedyś tą książke,flm kiedyś też kiedyś ogladałam.Noi dzisiaj w programie zauważyłam że będzie fim o 00:05 na tvp1.Książka mi się podobała. Będziecie oglądać????

Aham,w takim razie grafitowa chmurko,życze również miłego/udanego wieczoru. :)

Gość pobite gary
napiszcie please o czym jest Ptasiek, coś mi mówi ten tytuł

Ptasiek po ciężkich przeżyciach na wojnie cierpi na schizofrenię. Duchowo należy do innego świata, w którym jako ptak prowadzi normalne życie. Nikt, nawet przyjaciel z dzieciństwa, który jak on przeżył koszmar wojny, nie potrafi go zrozumieć. Akceptują się jednak nawzajem, a między nimi zawiązuje się silna męska przyjaźń, w której obaj są dla siebie nauczycielami. Obydwaj próbują znaleźć swoje miejsca w otaczającym ich świecie. Z czasem Ptasiek zrozumie, że aby pozostać samotnym i obcym dla świata, trzeba ukryć się w nienormalności. Film na podstawie książki Whortona-Ptasiek :)

Gość lolo briżida
wspaniała powieść - czytając byłam zachwycona. Film tez warto. :)

Gość lolo briżida
ale ksiażkę najpierw. czytając czujesz jak Ptasiek lata... w filmie tylko patrzysz :)

ksiazka bardzo fajna :) filmu jeszcze nie ogladalam.. ale chyba sie nie skusze, jeszcze zadna ekranizacja, ksiazki ktora przeczytalam, nie byla lepsza od tej ksiazki.. noo moze z paroma wyjatkami..

Myślę, ze wiele osob czytało tę książkę i nie trzeba streszczać... Niedługo znowu wychodzę i jakoś nie żałuję, że filmu jeszcze nie oglądałam. Może kiedyś, choć wątpię, by mi się podobał...

Tiaa i co kutwa no zapomniałam o filmie,bo gadałam z kimś przez skypa do pozna. :) hehe