Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jakowa

Seks a miesiączka

Polecane posty

Gość Jakowa

Czy to prawda że podczas okresu nie ma możliwości zajścia w ciążę (oczywiście nie poprzez wiatropylne zapłodnienie ale przez uprawianie seksu ;-) )

Gość Jakowa
pytam bo słyszałam że praktycznie nie ma mozliwości zajścia ...

Zalezy od dlugosci twoich cykli. Jezeli masz tendencje do krotkich cykli to istnieje taka mozliwosc,ale to owulacje musialabys miec okolo 9 dc, tak mnie sie zdaje

Gość feee
Co to za przyjemność, jak się ma okres - dość że boli brzuch, to aspekty estetyczne fizycznej miłości równe są zeru

Gość aniuszka.....
jest taka mozliwosc, co prawda rzadko sie to zdaza ale istnieje ryzyko, lepiej wiec zastosowac prezerwatywe nie tylko jako antykoncepcja ale i ze wzgledow higienicznych w "te dni"

Gość aniuszka.....
feee-zdziwilabys sie jak wiele kobiet lubi sex podczas okresu ze wzgledu na wieksze doznania i wrazliwosc pochwy ;)

Gość aniuszka.....
tzn ja, czy feee? :P

Mnie na poczatku tez to przeszkadzalo do momentu kiedy pozadanie nnie wzielo gory nad rozumem, wtedy odczuwam wiecej przyjemnosci. A jezeli chodzi o estetyke to jezeli jest prezerwatywa to nie jest tak zle i wcale az tak bardzo nie brudzimy , he ;) (oczywiscie nie moiwie tutaj o tym najbardziej intesywnym dniu okresu)

Gość feee
to prawda że ochota jest wtedy większa, ale ten bolący brzuch i pewnie wszysto wybrudzone...i tak nie będzie mi dane spróbować

Gość aniuszka.....
z tym brudzeniem to tez jest troche przerysowany stereotyp-niektorym sie wydaje ze tyle sie po tym krwi jak co najmniej po zazynaniu kurczaka:P a brzuch? jak mnie bardzo boli podczas okresu to lykam nospe, bez wzgledu czy mam uprawiac sex czy nie i juz :P dla mnie taki bol jest nieznosny bez wzgledu czy siedze, leze, czy upraiwam sex :P

Jezeli chodzi o to wszystko wybrudzone, to nie moge powiedziec, ze jest mega czysciutko, zdazy sie ze cos jest brudne,ale to naprawde troche. Mnie osobiscie brzuch boli tylko na poczatku okresu i przez pare godzin,wiec akurat z tym nie mam problemu. Lecz seks w czasie okresu zalezy tylko od kazdej z nas, od jej indywidualnych przekonan, ja chcialam tylko powiedziec ,ze na poczatku zanim sie na to zdecydowalam wrecz dziwilam sie dziewczynom ktore sie na to zgadzaly teraz sama do nich naleze :)

Prawdopodobieństwo zajścia w ciążę zawsze istnieje, ale okres jest czasem najmniejszego jego prawdopodobieństwa (szczególnie na początku okresu - pod koniec już nie). Najbardziej pewnym czasem jest tydzień przed okresem (ale to tylko w teorii - bo w praktyce trudno mówić o czymś, co dotyczy się przyszłości) - inaczej: w kilka dni po jajeczkowaniu. Osoby uprawiające seks MUSZĄ liczyć się z możliwością \"zmajstrowania\" dziecka i jeśli tego nie planują, to powinny zadbać o właściwe ZABEZPIECZENIE.